Serije - preporuke, kritike, diskusija

1. Убице оца, 12 новембар 20х, 3 сезона, ТОП канал, тко воли...

2. Odgledao The Haunting of Hill House najzad. Vrlo, vrlo kvalitetno odradjeno. Ne svidja mi se jedino sto u samoj prici ima malo nedorecenih, pa i kontradiktornih stvari, ali to moze delimicno da se otkloni u buducim sezonama. 9/10

3. Počeo sam tokom vikenda da gledam novi Tvin Piks. Kao i sve Linčovo, svaka tematska analiza je jako teška. U početku mi je bilo dosadno, ali je svakako na momente genijalno - od odličnog bizarnog humora, preko groteske, do strave. Stao sam na 13. epizodi. Mislim da je ovo vrhunac Linčovog autorstva; jednostavno nije dosad napravio ništa svojstvenije sebi od ovoga. Verovatnoću ću sutra da završim.

4. Postujem ovo prov
    Jbt sad nesto kontam da sam ja izgleda nubara koja serije i filmove gleda kroz oci prosecnog coveka koji ce taj isti film odgledati u bioskopu sa nikakvim predznanjem o istom
    Jebes ga moji kriterijumi za seriju su uvek bili dobar - los
    Kad vidim ovako da neko pise za necije stvaralastvo ne znam da li gresim sto ne obracam paznju na to, stavise boli me kurac ko je reditelj i ko je glumac, film/serija su za mene ili dobri ili losi. :(

Btw dajte neku kul seriju novijeg datuma a da je zavrsena, bez nadolazecih sezona. Zanr nebitan, samo da nije naucna fantastika

5. I ja tako gledam, samo što Tvin Piks i Linč imaju posebno mesto u kinematografiji, a i radnja se dešava 25 godina posle. Mnogo se tu izdešavalo, ne samo u Tvin Piksu, nego je i vreme nešto novo donelo. Sjajno se Linč snašao u ovom informatičkom svetu, he wasn't dunsky.

6. Btw dajte neku kul seriju novijeg datuma a da je zavrsena, bez nadolazecih sezona. Zanr nebitan, samo da nije naucna fantastika

https://www.imdb.com/title/tt2401256/
    https://www.imdb.com/title/tt1637727/

7. 5 epizoda, sve rečeno. Tata, mama, droga i sve ostalo. (''uzmi vodu uz ovo.'' ''druže, pričaš sa profesionalcem.'')
    https://www.imdb.com/title/tt6586318/?ref_=nv_sr_1

8. Od kad pričam ovo za twin peaks. Treća sezona nešto najlinčovskije moguće imao je punu slobodu kao nikad pre vrv i napravio film od 18 sati. U prve dve sezone je sig morao da pravi kompromise da bi seriju malo prilagodio publici i tv standardima tadašnjim i da ne pričam koliko su već užasni deovi druge sezone koje nije radio Linč, ceo onaj zaplet sa Vindom Erlom i cela ona Džejms noar priča. Tako da

Twin peaks nastavak>>>>>>Twin peaks original.

9. tvin piks je postao sranje
    u red, genijalan je itd
    ali das slijedi neku liniju u toj radnji
    milion stvari nabacano

10. Slažem se, Fađo. Ipak tih ranih devedesetih njegovo ime nije bilo kult koje je danas, iako je on postao kultni autor u pravom smislu te reči posle Eraserhead-a. Inače, cela ona crno-bela epizoda (mislim da je osma epizoda u pitanju) je nešto možda i najveličanstvenije što sam video na televiziji. Vidi se da je imao apsolutnu slobodu i da nije napravio nikakav kompromis koji su verovatno bili nužni u prve dve sezone. Ne znam jel još neko primetio, ali ovo dosad što sam pogledao je puno humora koji brate stvarno te tera da se grohotom smeješ i pauziraš, posebno neke scene sa sporim Dejlom Kuperom. Ne sećam se da je negde tokom karijere Linč imao humorističnih momenata koliko u ovoj sezoni. Takođe, malo koja glumica je divna koliko Naomi Vots, i sa punih pedeset banki je i dalje šiparica u licu kakva je bila u Bulevaru zvezda. Za Loru Dern i Maklahlana ne treba trošiti reči, oni su odavno certified njuške.

https://www.youtube.com/watch?v=eDlcqhlzDqQ

11. od terora sam ocekivao dosta.nisam ni pogledao do kraja.mozda i nije toliko losa koliko sam ja ocekivao da bude dobra,pa mi se ne svidja jer je prosecna.asam se prosro

12. Pa terror nije zavrsena serija, o cemu pricate?

13. Dobar je Terror, sada vidim da ima i druga sezona, ali ne znam na koji nacin ce da se konektuje sa prvom sezonom kada je kao prica zavrsena. Patrik Melrouse je odlican, kao i Night of.

14. ne znam koliko je narcos novijeg datuma,ali to definitivno treba gledati ko nije.a i zavrsena je.
    a i gledaj fargo i true detective.nisu sezone povezane.niti su isti likovi.zasebne serije istog naziva.recimo

15. Mislim da ni narcos nije završena treba valjda i četvrta sezona da se pojavi u kojoj gone dilere po Meksiku.

16. moguce.nisam nasao tako nesto.na imdb pise da je kraj.jebemliga
    a i to bi verovatno bilo neko sranje koje bi se vuklo uz staro ime.

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.