Prijava

Koliko god naslov izgledao besmislen, mislim da bi izračunavanje gorepomenutih verovatnoća bio dovoljan razlog za dobijanje nobelove nagrade za...neki kurac ( jbg, nema za matematiku??? ).

Siguran sam da nema osobe koja nije makar 65790 puta u toku svog života dobila jedan od tri gorepomenuta odgovora na neko veoma bitno pitanje, i da smo se svi pomislili kako bi bilo kul da recimo ako pitamo ćaleta da li će nam dati pare da izvedemo ribu na sladoled za vikend, a on kaže "verovatno", a mi onda znamo da ćemo dobiti pare sa verovatnoćom od recimo 82,45 %. Posle pitamo kevu isto pitanje, ona kaže možda, a mi znamo da je to 56, 67%. Prostim poznavanjem teorije verovatnoće možemo lako izračunati da je verovatnoća da će nam bar jedno od matoraca dati kintu oko 93%, a da ćemo dobiti pare od oboje oko 47%. Pušimo ga samo u 7% slučajeva što je do jaja.

E sad, čemu sve ovo? Ima li kakvu primenu. Možda i ne, ali verujem da se čovek oseća bolje kad u nekim stvarima zna na čemu je ( makar sa određenom verovatnoćom ). Mene zanima kolika je vrednost vaših reči "verovatno", "možda" i "trebalo bi" kad ih dajete nekome kao odgovor i šta pomislite kad ih neko vama daje kao odgovor na neko pitanje?

Ja, npr, kad čujem "možda", znam da od toga najčešće nema leba ( do 20% max ), "trebalo bi" mi nikako ne uliva poverenje, ( 30-50 % ), a sa "verovatno" se lepo družim ( oko 80% ), a pogotovu ako to kaže neka žeMska ( mislim da je ovo kod njih zamena za da ).

Recite mi slobodno ako mislite da sam lud i zaključaću temu :).

Pa, malo mi glupo da ti vredjam osećanja... :)

ja sam se smorio, a nisam ni procitao do kraja...

Lud si, al' nemoj da zaključavaš.
Moje
"možda" je nešto jače, oko 50%,
"trebalo bi", oko 60-70,
a "verovatno" je preko 90%. kada kažem "verovatno" to znači da je stvar sigurna što se mene tiče, ali ostavljam mogućnost da ne zavisi baš sve od mene.

nemoj da zakljucavas, sta ce onda masa da radi? morace da se vrate kliktanju starih tema i linkova...

Ja nešto ovako kao Mrmun.