Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Probaj sam, mislim ovo je odlična pesma za vežbanje sluha.
    Ja bih ti pomogao ali nemam puno iskustva u skidanju akor(a)da na ovaj način, mogao bih ali bi mi trebalo dosta slobodnog vremena, što nemam :)

2. Који кабл да узмем за гитару, стерео или моно? Шта ви узимате? Од чега зависи који? Немам појма око тога.

3. @Boček - Па у тој сам ситуацији и ја. Искрено, боли ме туки да учим да скидам по слуху, гитара ми је само разонода. Него девојка воли ову песму па реко' да јој угодим. :))
    Иначе, ако неко зна акорде за њу нека постује. Тако. :))

4. http://www.mediafire.com/?sf6ve5ebwdp2xjr
    Moje prvo "delo"...
    Voleo bih da mi iskreno kažete šta mislite o ovome i na čemu treba da poradim. Dok ne steknem uslove za snimanje i pronađem bas gitaru ovo čudo ostaje u MIDI formatu... Namerno sam što više mogu pojednostavio i tek planiram da ubacim solažicu neku i outro, tako da je još u fazi nastajanja...

5. Pa nije lose, ali ono tup-tup-tup previse traje... Od 15. do 40. sekunde!

6. Tu planiram da ubacim grmljavinu i oluju u pozadini i neko dramatično pričanje neke retardirane priče pošto se u tekstu o veoma ružnim devojkama :)
    Solažicu imam napisanu, kao i outro samo treba da ih uglavim i moram da popravim ritam jer sam radio na brzinu, sad ću da radim sve kako treba, a i da pronađem solo gitaru i basistu, tako da ima još dosta posla dok ova kreacija ne doživi dan svog snimanja...

7. @menijesamodosadno

Amajlija / Ljubav

Uvod: C, G (tu kod držanja C akorda ima onog štopanja tj. podizanja srednjeg prsta sa drugog praga četvrte D žice tj tona E da zazvuči prazno).
    Dalje, prva četiri stiha C, G, onda ima promjena u F, pa G i nazad u C. Ne znam ima li šta prostije za skidanje od ovoga.
    Napominjem da sam stvar upravo čuo prvi put i samo jednom, pa ako neko čuje bolje nek me ispravi.

8. @zeljček -Ево управо сам пробао ово твоје и могу да ти речем звучи ми фино. Хвала! Да цитирам себе:
    "боли ме туки да учим да скидам по слуху, гитара ми је само разонода ".
    Теби хвала, стварно, уанс мор ;))

9. Danas kazao kevi da mi uzme neke trze kad se bude vracala sa roditeljskog i ona mi uzme ove:
    http://www.slpdoghousemusic.com/media/ecom/prodsm/fin60.jpg
    Jos se navikavam na drzanje ovog cuda.

10. Lyn, druže, i ti si nesreća kao ja, levoruk, hahah. Za nas ti je cena uvek za 15-20 post skuplja. Mada ako uzmeš akustaru, samo obrni žice i to je to, tako sam ja uradio, radi sve već 6 godina kako treba. Električnu kupiš nekog Ibaneza za 200e i miran si jedno duže vreme.

Inače, gledam na jednom gitarskom sajtu i pise:

Standard guitars.
    Left handed guitars.

Mamu im jebem! Koja diskriminacija!

11. Imam osecaj da vise nemam osecaj u prstima :) , a jagodice na levor ruci su mi se pretvorile u gomilu zuljeva. Da li da oladim malo sa vezbanjem ili sad da zapnem da mi ocvrsnu jagodice?

12. Preporučite mi neke dobre žice za klasičnu gitaru. :)

13. Заиста нећу да звучим плитко, али питање је оно. Мало бесмислено.

Ако вечерас имаш заказано код козметичара, баци гитару и одсеци нокте. Ако ћеш да свираш, мораш да се жртвујеш :) Временом ће ти се јагодице фино углачати, а то што немаш осећај додира на врховима је нормално.

14. Rnrt rain, izdrzi :) Vrlo brzo, za svega par dana ce te to proci i moci ces normalno da sviras.
    Van Vickomar, ja sam koristio one D'addario dok sam imao klasicnu i super su.

15. ne znam sta da radim sa gitarom.
    treba sad u nedelju da odem do coveka da probam sektera i mozda kupim.

Probao sam je u mitrosu i sto ce tice zvuka odlicna je ali vrat mi je nekako premali.

Da li ce mi se ruke mozda navici ili da batalim to.Ipak nisu male pare.
    Oko 400-450 evra.
    Inace u Mitrosu je 75 000.

16. Hvala, Boček! :)

17. Ljudi, nemojte molim vas metalne žice na klasičnu gitaru. Sjebaćete je.

18. Ima li neko resenje mog problema?

19. Брате, иди да је погледаш, у каквом је стању, и како ти лежи. Ако осетиш најмању грешку, батали. Та цена је у односу на нову, прилично багателна. Е сад, ако не будеш могао да је свираш, НЕМОЈ не узети. Који ће ти мој гитара коју ћеш само да гледаш. Дал ћеш се навићи, то само ти знаш. Смршај! Срећно.

20. Нисам знао да може да пукне жица при одвртању чвије! А у ку*рац!

Rekli o sajtu

Slavna Vukajlija. Ima glupih stvari, ima bezveznih, ali ima i jako puno brilijantnih. Neću previše dužiti, samo odite tam pa vidite sami. Samo jedno upozorenje - ima ponešto napisano i na ćirilici (iako smatram da svako, ko kolko-tolko drži do opće kulture zna ćirilicu).

Skodin blog · 04. Septembar 2010.