Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. Neko je malo vise popio :)

2. Taj lik od koga treba da kupim gitaru kaze kao racun je dao jednom liku kome je prodao procesor,a na istom racunu su.Da trazim da mi pokaze ili sta?
    Sutra idem po gitaru.

3. Strava, jebote, nisam video ovu temu ranije!

4. Danas pazarih ovog Sektera.Uopste nije tako tanak vrat, ne znam koji mi kurac bio.
    Za 455 evra dobih Gitaru,VOX-ovo pojacalo od 10w(Planirao sam jedno vreme da sviram preko kompa ali uzeh i pojacalo.Pitam tog decka,kaze 450, pitam jer moze 420, on u sekundi rece moze.Skroz korektan lik.I uzeh pojacalo za 35),torbu,jedan Ibanez kajis i kabal.Plus sam gratis shvatio koliko nemam pojma da sviram, ali sad cu da probam da smanjim zajebanciju i da krenem ozbiljnije da ucim.
    http://i26.tinypic.com/2s182on.jpg
    http://i212.photobucket.com/albums/cc318/darkangelsavior/SchecterC-1PlusDBSB2008.jpg
    Gitara je perfektno ocuvana, planiram da tako i ostane, a ne da je izgrebem snalom od kaisa kao akusticnu.

5. E bas lepa kombinacija :D

6. Rosoneri, sad se baci na ozbiljnije sviranje :) Nek te dobro sluzi.

A ljudi, jel zna neko koje su kvalitetne, jake, pouzdane, dugotrajne, izdrzljive zice za akusticnu gitaru?

7. D'Addario EXP ако имаш 1500 да даш за жице. Њих узмеш и миран си.
    Такође Elixir. Али то ако си буржуј, па хоћеш да се курчиш димаш еликсирке :)
    ''Ernie Ball'' су, међутим, солидне жице за цену. 500 динара сет, ја их користим и немам замерку до сада.

8. Nema potrebe da na akustičnu stavljaš žice za akustičnu, počotovo ako si početnik... Uzmi D'Addario devetke za električnu i stavi. Mnogo će ti više odgovarati.

9. Nema potrebe da na akustičnu stavljaš žice za akustičnu

Može?Nisam znao za to,ja vec 3 meseca sviram na onim koje sam dobio uz gitaru.....mada mi je trebalo dva meseca da naučim da štimujem i menjam žice tako da neću ove da skidam skoro :)

10. Dobre žice su ti Gibson brite wires, oko 700 dinara kad sam poslednji put kupovao, za humbucker dušu dalo. Ne raštimavaju se lako, 10-ke koristim, puniji je zvuk nego s devetkama.

11. Može?Nisam znao za to,ja vec 3 meseca sviram na onim koje sam dobio uz gitaru.....mada mi je trebalo dva meseca da naučim da štimujem i menjam žice tako da neću ove da skidam skoro :)

Naravno da može, ja to radim godinama. :)

12. http://www.musicasa.es/productos/GUI_ELE_YAM_PAC412.jpg

Imam je 2 godine, ali ne sviram tako često, kad nađem vremena, za svoju dušu. Alnico magneti, sasvim pristojan i čist zvuk, ne raštimava se laka, univerzalna, uz dobro pojačalo sve možeš na njoj odsvirati. A pojačalo Marshall MG30DFX od 30W, tranzistorac.

13. Moraću to da probam kad mi popucaju ove koje sada koristim...

14. matafaka
    Moraću to da probam kad mi popucaju ove koje sada koristim...

Da ga jebem, ne pucaju ti valjda toliko, ja sam muku mucio dok nisam saznao foru za stimovanje, ovako mi se desavalo da ih prezategnem i ujutru kad se pronudim tri komada sjebane.Sad vec ne ove koje imam teram ohoho dugo i nisu pucale.

15. Ortak uzo neke D'addario za akusticnu, i vrlo brzo su otisle, nakon manje od dva meseca.
    A zice te firme su mi sjajno sljakale kada sam uzimao za klasicnu gitaru...
    A iako nisam bas pri kesu, spreman sam za zice da izdvojim i do 1000 rsd, samo kada bih bio siguran da ce me sluziti dugo...
    Ta varijanta sa zicama od elektricne mi se ne svidja, ali hvala na savetu, u svakom slucaju :)

16. Da ga jebem, ne pucaju ti valjda toliko, ja sam muku mucio dok nisam saznao foru za stimovanje

Ne bre,do sad mi je samo jedna pukla,i to kad sam prvi put pokušao da štimujem,ali pukla je samo zato što nisam imao osećaj tj. nisam znao koliko smem da zategnem...ali sad ne pucaju više :)

17. Ja koristim D'Addario EZ900 Extra Light 010-0.50. Platio sam ih 500 dindži, odlično šljakaju već nekoliko meseci, imaju lep, pun zvuk...

18. Sad pitao ovog lika od kad sam kupio,na ovoj su Ernie Ball 9-ke, stoje 6 meseci.

Rekli o sajtu

U subotu, 27. novembra 2010. u Klubu studenata tehnike biće održana smotra sadržaja popularnog šaljivog sajta. Vukajlija je mesto gde se Internet zajednica okuplja kako bi na duhovit i originalan način definisala reči i izraze, sleng termine, našu svakodnevnicu i aktuelne događaje, po paroli - „Ovde možete da definišete sve ono što ste oduvek želeli, a nije imao ko da vas pita”.

Mondo · 25. Novembar 2010.