Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. @Џими
    Нисам лењ што се тиче гитаре, али више волим да погледам таб да видим како је народ радио. Нисам баш неки страшан слухиста, али могу нпр. мелодију да скинем. Остатак нисам баш сигуран.
    @Rosoneri
    Вежбаш мало по мало. Проблем код много људи је што немају стрпљења и одма' би хтели да узму гитару у руке и да свирају. Стрпљење и интересовање.
    @Vizard
    www.911tabs.com је колико ја разумем обједињен сајт, као torrentz.com , претражује неколико (или неколико десетина) најпознатијих сајтова за табовима.
    Гитар про сам скинуо са торента, и до сад сам нашао лепих ствари, мада ми ниједна није прирасла за срце, али полако. Лакше ми је зато што има нотни систем и таб.

А од музичког образовања, јесте нешто завршавали или породично или вас је једноставно заинтересовало?

2. Сад сам пре неки дан купио GHS жице за ову нову гитару, страва се чују, али још нису ''легле'', јбт. Увече наштимујем и закључам гитару, ујутру видим да су се растегле, па опет морам да откључавам топ лок и да прештимавам.

Pa DŽimi, uzmi i preštimuj kad su nove žice. Zategni ih više nego što treba pre spavanja na primer. Onda će se istegnuti, pa opet naštimuješ i više se neće toliko raštimavati.

3. Одслушах. Морао бих да узмем да вежбам мало више да бих га скинуо, јер је последњих 7-8 секунди сола чист арпеђо свип пикинг, а то скоро никад нисам вежбао. :))

А иначе, солаже никад нисам скидао. КАд год сам свирао с неким бендом, кад је требало да се пичи соло, скидао сам почетак, па у средини импровизовао и на крају свирао оригиналан крај, чисто да се уклопим с бубњарем да зна кад да направи прелаз.

4. Pa DŽimi, uzmi i preštimuj kad su nove žice. Zategni ih više nego što treba pre spavanja na primer. Onda će se istegnuti, pa opet naštimuješ i više se neće toliko raštimavati.

Требало је тако да урадим. Иначе, имао сам муке док нисам подесио флојд за деветке (биле су једанаестице пре тога), да буде раван у односу на корпус. Два сата ми требало.

5. А од музичког образовања, јесте нешто завршавали или породично или вас је једноставно заинтересовало?

Nemam nikakvo muz. obrazovanje ako ne racunam ono najosnovnije.
    Niko mi ne svira u porodici.Jedino sto mi je cale rekao da mi je stric koji zivi u francuskoj oko 40 godina svirao kad je bio mojih godina.

Вежбаш мало по мало. Проблем код много људи је што немају стрпљења и одма' би хтели да узму гитару у руке и да свирају. Стрпљење и интересовање.

Ma imam ja strpljenja samo kazem da sam mogao mnogo vise za ovih godinu dana kako sviram.

6. КАд год сам свирао с неким бендом, кад је требало да се пичи соло, скидао сам почетак, па у средини импровизовао и на крају свирао оригиналан крај, чисто да се уклопим с бубњарем да зна кад да направи прелаз.

Haha, fejkeru. :)

Морао бих да узмем да вежбам мало више да бих га скинуо, јер је последњих 7-8 секунди сола чист арпеђо свип пикинг, а то скоро никад нисам вежбао. :))

Malo mnogo više. To je nešto najteže na gitari po mom dosadašnjem iskustvu. :)

7. И то што кажеш. Искрено, не би' имао живце сад то да вежбам. :)

Него, је л' зна неко да свира џез? Да ми препоручи неку теорију, скале, прогресије и тако то. Чисто да пробам, да уђем мало у фазон.

8. Mene džez užasno smara.

9. Хвала, Росонери.

Све неке седмице, у пичку материну. :)

10. Али интересантно је.

11. Е и ја сам хтео то да питам, но сам заборавио док сам дошао кући. Дакле џез, ја сам узео да вежбам ове акорде који се чешће појављују и убацујем их у ове песме које редовно свирам, ради вежбе, али би било лепо да ако неко овде свира џез, напише један састав у коме би објаснио II V I прогресију и како се она даље шири кроз импровизацију, на неком најједноставније приммеру...

12. Е, импровизација!

13. Невероватно добро звучи, али таб ни од корова, а 1000 двозвука има и фора.
    За овако нешто је, мени бар, неопходан таб.

14. Ima jedna pjesma od Axel Rudi Pell-a u kojoj se baš posvetim slušanju tog škripanja, i hvatam i najmanje, možda zvuči glupo, ali je tako :)

Koja?
    :)

Е од видео лекција једино што ваља Је онај фегет Марти Шварц и Џастин. Имају финих лекција.

Jeste, ali je Džastin šurnjaest puta bolji od Martija :D

15. Џастин кида, пуно сам ствари похватао из његових лекција...

16. Ovaj klip što je okačio Mukulence jebe. Možda skinem. Ako skinem objaviću tabove ako me ne bude mrzelo.

17. Ја ћу да турим што сам успео да ухватим са клипа.

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.