Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. U jebote, 3D gitara :D

2. Била би савршена да нема ову ајкулу насред корпуса.

3. Jel ima gde u Srbiji da se nadje Pignose pojacalo? Gledao sam Crossroads, pa me zanima... :)

4. ne sviram gitaru, naleteo na stumble-u pa reko da podelim sa vama :D

5. ...interesantna ona fora sa ajkulom i simulacijom talasa...

6. http://vukajlija.com/forum/teme/21256

Kennedy
    E sad pitanje za ovu muzičarsku elitu Vujaklije: Kupujem bass gitaru, a nemam adekvatno pojačalo. Pa me zanima, jel' smem da priključim na obično gitarsko pojačalo (dok ne nabavim adekvatno za bas) ako bih zvuk smanjio ili čak priključio slušalice, jel' ne može pojačalo da se ošteti ako bi zvuk bio jako slab?

Никад нисам пробао то да урадим, али знам да су тако неки сјебали своја гитарска појачала. Тачније, звучнике. Гитарски звучници су прилагођени за средњи регистар, а не за басове. Звучници на бас појачалима су специјално дизајнирани да могу да поднесу велике аплитуде осцилирања мембране при великим појачањима. Технички, можеш гитару без проблема да свираш на бас појачалу, али обрнуто не баш. Можда гитарско појачало буде у прво време издржало бас гитару, али временом ће пропасти.

7. Svojevremeno sam svirao SX Jazz bas na Vox AD30VT i nije nikakvih problema bilo. Ali na njemu je zvučnik 10", i dosta dobro podnosi niže frekvencije... Ne bi preporučio tu kombinaciju ako je u pitanju neko malo pojačalo. Jedino ako je Volume pot na max 10-15%, eto da se samo čuje...

8. Е, па, тај рад. Одвртање не долази у обзир. Вероватно већи звучници, нпр. петнаиестице више могу да издрже, као и кабинети генерално, наспрам комбо варијанти.

Е, да, дисторзија омекшава дубоке тонове, па ако воли бас под дисторзијом, безбедније му је тако да свира, него на клину. :)

9. ...ili u krajnjem slučaju da se ukopča na npr 2.1 sistem (ili slično)... Barem dok se ne snađe...

...ali čujem da Behringer ima relativno ok bas pojačala, a po pristupačnim cenama:
    http://www.mitrosmusic.com/proizvodi/k:6-Poja%C4%8Dala-za-Bass-gitare.p:14-Behringer

10. ljudi moze li se bilo kako zalepiti vrat na elektricnoj?
    znaci skroz odvojen od tela, samo zice drze?

11. Auuuuuuu, pa šta uradi crni sine?

12. +1 за Берингер. Имао ортак. Супер су. А и знам да у студију Chainsaw имају Берингере и кул су скроз.

ljudi moze li se bilo kako zalepiti vrat na elektricnoj?
    znaci skroz odvojen od tela, samo zice drze?

Ниси лепо објаснио. Поломљен? Која гитара је у питању? Лепљен врат за тело или шрафљен?

13. Ma ovako bezveze pitao da vidim reakciju lolo.

Auuuuuuu, pa šta uradi crni sine?

14. Ја на тренутак помислио оде Шектер. :)

15. Jebote e zica mi je pukla pre mesec dana, i jos nisam uzeo novi komplet.
    Isao da pitam da li imaju na komad, ali imaju samo 11 i deblje.
    Mada sad ne bih uzimao novi komplet, jer ce moji pricaju da ce mi uzeti gitaru i komp zbog ocena, mada ne verujem, ali cekam dalji razvoj situacije, da mi ne propadaju nove zice za dzabe.

16. Jed' ti govna malo :D
    Ja se smorio, mislim gre'ota za džitru, ono ti zajebavaš!
    :D

17. Ајде, бре, купио си Шектера, а стисн'о си се за нове жице. Бруко! :)

18. A malo sta cu.
    Inace, potenciometri mi krce kad ih vrtim.
    Mislim i ne drkam ih tako cesto, tako da mi i ne smeta puno.
    I prekidac mi krci.
    Ima li neko brzo i jeftino resenje za to?