Imam još jednu ove kategorije po jačini. Ta je mnogo glasnija i brža, izmedju nekog jačeg panka i roka. Kad se moji smiluju da se dnu sa mnom 3 sata da je uradimo, biće. Ako ne, sam ću pa ko im jebe mater.
:D
Moram ovde da pitam: Da li zna neko za program sa tabovima za (sve) instrumente, gde može da se pusti pesma a da se čuje samo neki određen instrument? Meni je drug preporučio Songsterr, ima veliki izbor pesama - http://www.songsterr.com/ ali na žalost blokira pri loadovanju... Pa ako neko zna za neki drugi odličan tab program nek' napiše! :)
Imam Ibaneza, Western akusticna, ozvucena, SGE430, i imam jedno combo
pojacalo od 60w na koje je povremeno nakacim :)
Omiljenujem rock, blues, jazz.... i tako, pa se u tom fazonu najradije i
igram sa gitaricom, i sa druge strane GOA trance i SID metal, ali to je druga prica.. :)
Inace, falilo mi par hiljada za jednu Takamine gitaru kada sam kupovao, isto ozvucena, pa sam se zadovoljio ovim Ibanezom.
Kako beše ide onaj redosled pri navođenju autora pesama?
Npr, Ta i ta pesma (P.Petrović - J.Jovanović - L. Lazarević). Znam samo da je u sredini tekstopisac, a ko je levo i ko desno?
Danas sam saznao da je negde po mojoj kuci zaturena ruska polu-akusticna dzez gitara sa sve magnetima i potenciometrima na njoj. Rekose mi neka marka na O, prevrnucu celu kucu, tavan i dvoriste da nadjem to cudo.
@rnrt-rain Kad je nađeš, hoćemo detaljan izveštaj :D
@Boček Nemam pojma, ali predpostavljam da je prvo autor muzike, pa teksta, pa aranžmana ili tako nešto...
Da li mislite da je bolji string through body ili stoptail tailpiece? Obe su fiksne kobilice, mada kontam da je string through bolji jer žica ima kontakt sa drvetom, ali ono... nemam pojma da li to ima veze?
U toj klasi gitara ti sve dođe na isto... Eventualno bi "string through body" sistem trebao imati nešto bolju sustain, upravo zbog toga što žica ima kontakt sa drvetom, al to je samo jedan od stotinu faktora od kojih zavisi sustain. Tipa - veza vrata sa tijelom, vrste i suvoće drveta, završnog sloja i 100 čuda ;)
Pa da, to sam i ja kontao, ali opet pogledaš Gibsone, svi imaju stoptail, a važe za gitare sa golemim sustejnom :D Mada mene ne dotiče trenutno ta tema direktno, nego me samo zanima mišljenje jer sam bio u nekom poslu sa gitarama pa me to intrigiralo :D
LP nije hollow-body, to su najčešće LPS i L5S, a moguće je da ima neke komore, ali ne znam tačno.
Nego, imate li vi nekad problem da vam se previše svide pesme koje izkomponujete? :D
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Drago mi je :D
Prevrti malo gore, okačio sam MIDI fajl, pa ubaci u winamp. Tako nekako zamišljam (skoro) full set za pesmu. 69 strana je valjda, tu je negde link.
Čekaj da vidim :D
Auuuu, ala ovo ima lepo da zvuči, možeš sa ovom pesmom da nastupaš na FAMUSU i opet ćeš da im jebeš keve :D
Imam još jednu ove kategorije po jačini. Ta je mnogo glasnija i brža, izmedju nekog jačeg panka i roka. Kad se moji smiluju da se dnu sa mnom 3 sata da je uradimo, biće. Ako ne, sam ću pa ko im jebe mater.
:D
Nek se smiluju pa da čujemo, mada ja više volim balade tako da ne verujem da će (meni) biti bolja od ove :D
Moram ovde da pitam: Da li zna neko za program sa tabovima za (sve) instrumente, gde može da se pusti pesma a da se čuje samo neki određen instrument? Meni je drug preporučio Songsterr, ima veliki izbor pesama - http://www.songsterr.com/ ali na žalost blokira pri loadovanju... Pa ako neko zna za neki drugi odličan tab program nek' napiše! :)
Pa GuitarPro... Imas u zavisnosti od autora tabulature, sve instrumente, mozes da pojacavas, mutujes itd
Imam Ibaneza, Western akusticna, ozvucena, SGE430, i imam jedno combo
pojacalo od 60w na koje je povremeno nakacim :)
Omiljenujem rock, blues, jazz.... i tako, pa se u tom fazonu najradije i
igram sa gitaricom, i sa druge strane GOA trance i SID metal, ali to je druga prica.. :)
Inace, falilo mi par hiljada za jednu Takamine gitaru kada sam kupovao, isto ozvucena, pa sam se zadovoljio ovim Ibanezom.
Kul, hvala. Već sam našao neku pesmu koja mi treba za G. Pro!
Kako beše ide onaj redosled pri navođenju autora pesama?
Npr, Ta i ta pesma (P.Petrović - J.Jovanović - L. Lazarević). Znam samo da je u sredini tekstopisac, a ko je levo i ko desno?
Danas sam saznao da je negde po mojoj kuci zaturena ruska polu-akusticna dzez gitara sa sve magnetima i potenciometrima na njoj. Rekose mi neka marka na O, prevrnucu celu kucu, tavan i dvoriste da nadjem to cudo.
@rnrt-rain Kad je nađeš, hoćemo detaljan izveštaj :D
@Boček Nemam pojma, ali predpostavljam da je prvo autor muzike, pa teksta, pa aranžmana ili tako nešto...
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/7829-Epiphone-Thunderbird-IV-Bass-EBTBVSBH1/
Ortak je planirao da kupi ovo, ali nikako da dobiju, i ima li neko savet sta bih mogao da kupi, nesto slicno za te pare(< 24k).
Zavisi sta hoce da svira, ako slusa metal i tvrdji rok, preporucujem mu ovaj:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/9535-ESP-LTD-B-10/
Moj buraz ga ima i kaze da je ovo verovatno najbolji bas za te pare (<20k).
Da li mislite da je bolji string through body ili stoptail tailpiece? Obe su fiksne kobilice, mada kontam da je string through bolji jer žica ima kontakt sa drvetom, ali ono... nemam pojma da li to ima veze?
U toj klasi gitara ti sve dođe na isto... Eventualno bi "string through body" sistem trebao imati nešto bolju sustain, upravo zbog toga što žica ima kontakt sa drvetom, al to je samo jedan od stotinu faktora od kojih zavisi sustain. Tipa - veza vrata sa tijelom, vrste i suvoće drveta, završnog sloja i 100 čuda ;)
Pa da, to sam i ja kontao, ali opet pogledaš Gibsone, svi imaju stoptail, a važe za gitare sa golemim sustejnom :D Mada mene ne dotiče trenutno ta tema direktno, nego me samo zanima mišljenje jer sam bio u nekom poslu sa gitarama pa me to intrigiralo :D
Jes', al Gibson je set-neck, kako ne bi imao sustain :)
Inače, mislim da Gibsoni ne mogu ni imati "string through", zbog šupljeg tijela, ako se ne varam. Bar Les Paul i ostali hollow-body modeli.
LP nije hollow-body, to su najčešće LPS i L5S, a moguće je da ima neke komore, ali ne znam tačno.
Nego, imate li vi nekad problem da vam se previše svide pesme koje izkomponujete? :D
Da, nije tipični hollow-body, u pitanju su neke komore.
Ovako:
http://www.betterguitar.com/equipment/guitars/epiphone/les_paul_ultra/chambered_body.jpg