Kutak za gitariste i one koji bi voleli to da budu

1. E pa kroz to i ne možeš da turiš string through, šta sam ti ja rekao! xDDDD

2. *Msm, zajebavam se naravno :P

3. Nego, imate li vi nekad problem da vam se previše svide pesme koje izkomponujete? :D

U jebote, ja mislio da sam jedini kome se to dešava :D

4. @brainiac96_Dio, danas sam sebi rekao u afektu da sam muzički genije :DDD Što je previše, previše je, moram da unajmim neke profi pluvače da me spuste na zemlju :D

5. E i meni se to desava, uzmem i napisem neki najglupji rok/pank riff i kad ga slusam, mislim se u sebi, koji sam virtuoz/muzicki genije.

6. Nego, imate li vi nekad problem da vam se previše svide pesme koje izkomponujete? :D

Ja sam umislio da sam zajebao Pejdza jednom. xDDD

7. Iskusniji pomagajte, ovo sam naucio do sad:
    Led Zeppelin - Tangerine
    Led Zeppelin - Babe I'm Gonna Leave You
    Bob Dylan - Sara
    Azra - Balkan (Virtuozno nema sta)
    Riblja Corba - Nemoj sreco
    Kansas - Dust In The Wind
    Smak - Ljudi nije fer - ali ne bas onako kao treba
    Jimi Hendrix - Purple Haze
    Scorpions - Rock You Like a Huricane (uvod)
    Tracy Chapman - For My Lover - malo dalje od uvoda
    EKV - Krug (Na ovaj plod rada sam izuzetno ponosan)
    Johnny Cash - Hurt
    RHCP - My Friends
    I jos gomile prostih uvoda 12 bars blues progression ili tako nesto
    Par skala i to je sve u svemu to, nemam vise problema sa bare hvatovima, ali hocu da znam sta dalje jer vec mesec dana bezidejno tapkam u mestu.

8. prstorede,arpedjie,teoriju,jos pesama...ima kolko oces

9. prstorede? Naucio sam sve od Arpedja, zajebavam se naravno, presisao sam i njih (ili bar tako mislim), sve to imam u planu samo nikako da pocnem od negde.

10. Da prstorede...durske molske...iz njih poticu arpedjiji kad njih savladas ti vladas gitarom

11. Moze neki kratak brifing, daj neki link ili preporuci knjigu neku bilo sta, naidje na svakave stvari covek mozda sam i naso negde to na netu pod drugim imenom.

12. Ne znam ni ja meni je pokazivao moj mentor...to ti ustvari dodje 7 razlicitih vrsta da odsviras skalu...sacu da proba da ti nadjem nesto

13. E do kurca, nije da cepidlacim ali je na Ruskom.

14. Cek da vidim nisam skidao

15. Ih bre pa ovo nije za dva kurca

16. Здраво људи, први пут пишем на форуму, надам се да ћу се снаћи. Свирам гитару већ четири године (и још који месец). Имам некоф крш Сквајера, али сам углавном задовољан. За ово лето планирам да направим Телекастера. Набавио сам дрво - дивљу трешњу, скинуо нацрт и иштампао га, набавио сам бриџ магнет, треба ми нек магнет, и наручио сам неки врат од Астер гитаре. Је л' има неко можде да прода за Телца нек магнет, али да је скинут са неког Сквајера, и да цена није велика?

17. http://www.chorder.com/guitarfingering/ Rici, naso ja, na engleskom ja mislim da je to to.

18. Nije ovo su samo akordi...prstoredi su kao razlicit nacini da se odsvira neka skala

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.