Prijava
 1.    

  Heroji u borbi protiv autobuskih manijaka

  Od kad postoje autobusi, postoje i gilipteri, džiberi, djilkoši, frikovi, paćenici svih vrsta, bivši i budući štićenici Laze Lazarevića koji svoju potrebu za auditorijumom ili seksualnim zadovoljenjem pronalaze po autobusima. Dok su prvi samo više-manje bezazleni napadači svačijeg čula sluha, seratori i galamdžije, drugi su već ozbiljno poremećeni napadači devojaka koje, u slučaju da nisu sposobne da same izadju na kraj sa njima, očekuju pomoć sugradjana. Da li će je dobiti i koje će vrste biti zavisi od vrste ljudi kojima su, na sreću ili nesreću, okružene u tom trenutku.

  Normalan svakodnevni muškarac - najbrojnija kategorija muškaraca jer, siguran sam, svi sebe tu svrstavamo. To je ona kategorija muškaraca kod kojih nema sad tu nekog premišljanja. Vrlo jednostvan postupak: vidiš devojku u nevolji, pridješ, vikneš manijaku m'rš, odjebi, gubi se i slično, lupiš koji šamar ako zatreba, utešiš malo devojku i onda odeš na pivo. Tačka.

  Koristoljub - muškarac koji će bez ikakvog čekanja doleteti da pomogne, al samo ako je u pitanju neka lepa cura. Uostalom, što bi pomogao nekoj rugobi? Pa nju ne želi da kresne...

  Normalna svakodnevna žena - najbrojnija kategorija žena iz istog razloga kao i za muške. Ako se ne pojavi niko drugi, pomoći će ona. Staće pored, započeće neku priču, smiriće situaciju. Ništa posebno, al sve ima da se reši. Bravo za njih.

  Isfrustrirana žena - šou program. Reaguje odmah ako je najbliža. Skače, pišti, vrišti, proziva, pravi frku, psuje. Poneka ume i da udari. Kad je vidiš na delu, prosto ti bude žao njenog muža.

  Licimerna žena – Sedeće i očekivati da neko drugi odreaguje. Ukoliko se niko ne nadje da pomogne, ona će da odmahne glavom par puta, doći kući, sesti sa prijateljicama i izraziti protest, revolt i nevericu o tome kako nema solidarnosti medju ljudima i kako nema vise mnogo pravih muskaraca.

  Vaginalis Minor - u slobodnom prevodu "pičkica". Taj ne bi pomogao pa ne znam šta da se desi. Pomisao na sukob ili ne daj bože tuču mu ledi krv u žilama. Devojke, pre će Švarceneger uspešno odglumiti u monodrami nego što će vam ovaj lik pomoći.

  Nonšalantni okretač glave - očekujte da će, baš u trenutku kad neko u busu počne da vas maltretira, ovaj lik naći nešto mnogo šokantnije napolju i prosto morati u to da gleda. Pukom igrom slučaja, završetak tog dogadjaja se poklapa i sa završetkom vašeg maltretiranja. Oće on da pomogne… stvarno... samo ne danas. Nije u tom fazonu. Sledećeg puta…

  Kuler master - poznavalac veštine kuliranja. Pravi maher. Gleda pravo u centar zbivanja i oseća neki bol uha ili dupeta. Kad je baš baš napeta situacija, poješće jedan Kit Kat i baš iskulirati. Ko jebe tu ribu, verovatno je to sama sebi navukla za vrat. Kurvetina jedna...

  Ofanzivna baka - može i baka "centarfor". Gospodja koja uleće glavom tamo gde neki ne smeju nogom. Iako je svesna da može da najebe, ipak prileće da digne dževu. Ne plaši se visokog krvnog pritiska niti toga da li će joj neko sesti na mesto. Pravi superheroj.

  Defanzivna baka - oličenje taktičnosti. Ne ustaje sa mesta, ne rizikuje povredu, ne rizikuje visok krvni pritisak. Reaguje samo u krajnjoj potrebi. Pokreće frku prozivajući manijaka, ali i muškarce po busu pokušavajući da od gomile sitnih muda napravi bar jedan par koji nečemu valja. Jebiga, iskusna je. Zna da je za muškarce strah od dobijanja titule “pička” jači od straha od dobijanja batina.

  Majstor - vozač busa. Podkategorija "normalnog svakodnevnog muškarca". Često poseduje samo dva režima funkcionisanja: bahata vožnja i šamaranje manijaka. Ko da im je to preduslov za posao. Poslednji saznaje za situaciju, al zato kad sazna... kuku lele... prvo zatvara vrata autobusa, a onda manijak ima da leti kroz njih.

  Bagra - govna od ljudi. Ako "majstor" pritrči da pomogne, popizdeće što autobus stoji. Ako "majstor" zatvori vrata, psoveća ga da ih otvori jer je ovo njihova stanica. (ovo je inspirisano skorašnjim dogadjajem... meni lično ni na pamet nije palo da postoje takvi ljudi)