Prijava
   

"Kad bi trebalo da objasnim vanzemaljcu" kvalitet

Reprezentativni primerak koji koristimo da klasičnom duduku/nemaču pojma približimo određeni koncept. Ne gubiti vreme objašnjavajući poreklo, evolutivne faze i podžanrove, već odmah predočiti ono najbolje što postoji u pomenutoj kategoriji. Pa, ako mu to ne objasni - ništa neće.

♪♪♪ ...ljubavi su mnoge bile, kao vatra mlados' planu,
sve što osta od života ja bi' dao za Ljiljanu... ♪♪♪

-E ovo je pesma! I melodija i emocija, i žal za mlados', i davna, nikad prežaljena ljubav. I Tomin glas. Prijatelju, da treba da objasnim vanzemaljcu šta je to muzika, pustio bih mu ovu stvar.
-Jes', k'o da bi oni poslali vanzemaljca čobanina, a ne nekog akademski obrazovanog. Pustiš mu, ne znam... Betovenovu Devetu; nek' vidi da smo i mi neka klinčeva civilizacija.
-'sti normalan?! Sve i da je došao u miru tad bi počeo da nas roka; to slušaju samo psihopate. Gledao si "Profesionalca", znaš o čemu pričam.
Nego posadimo mi lepo njega ovde za naš sto, Sneža mu donese jedno 'ladno pivo, i samo pustimo Tomu da mu objasni ćivot. Razumeo bi sve iz prve.
-A koje pivo?
-Pa Jelen, pobogu, koje drugo?!
-Hm, možda taj tvoj plan i uspe.

Komentari

Nastavljaš ti da kidaš. Dobar detalj ovo sa klasikom. Slažem se.
+

'bro jutro, Džoni, hvala.

Dobroe, dobra ideja in dženeral

Može, dobra kombinacija, Toma i pivo po izboru, da se sad ne natežemo bez potrebe :)

Odmah akutno lecenje, nema ono uvod-razrada-zakljucak. Pravo u voogloo
Moze plus

Ovo sa brendom piva je samo test-faza: očekujem pozive iz Čelareva i Apatina u narednih 22 sata, videćemo kako ću editovati definiciju :)

Da čujem nekog priajtelja da upotrijebi ovaj izraz, postao bi mi neprijatelj.
Solidno definisano ali onaj klasični "humor iz američke gimnazije" izraz. Nusmi jebi ga.

Jelen još uvek piju samo neobavešteni.

Sva sreća pa nismo prijatelji :)
Šalu na stranu, ideju za ovu definiciju sam pokupio na forumu, tema se zove Domaći CD za vanzemaljce. Tako da, ako kažeš da je solidno defiisano, nemam šta da zamerim.
Što se piva tiče, ne znam šta da kažem. Nekako sam navikao na Jelen, trošim ga već 15-16 godina. Sigurno nije najbolje, još sigurnije nije ni najgore. A neko sam morao da stavim.

Što bre šalu na stranu? Ceo ovaj sajt se vrti oko šale male.