Prijava
   

Kad zet pretera

Zene cesto imaju potrebu da se zaljube u grubog muškarca koji im ne povladjuje, koji je boem, visi po kafanama, vara ih, sekira, i posle se vrati kući i svojim šarmom i pažljivo odabranim rečima sve izgladi, i po ko zna koji put obeća da će se promeniti. I žene im veruju.
Medjutim, pojedini zetovi ponekad predju granicu, jednom, pa opet, pa im se svidi. Maltretiraju ženu, prebijaju je, omalovažavaju, zatvaraju u kuću i od života joj naprave pakao. Ukoliko su tu i mala deca, situacija je kud i kamo gora..
Pošto je ova žena vaša ćerka, Šta treba preduzeti po tom pitanju?
Poneti hladno oružje po izboru, a ako volite da improvizujete, naći ćete već nešto egzotično u zetovljevom stanu. Ja toplo preporučujem da ponesete štanglu, jer štangla zveči, tako da će ceo komšiluk znati šta radite. Pošto ste skotu polomili obe noge kako ne bi mogao da beži, izlomite mu sve prste na rukama, kako ne bi mogao ni da drka naredna dva meseca. Pošto je glavom već proleteo kroz staklena vrata, dovoljno je da mu polomite još samo nekoliko rebara. Štangla mu ostaje zabijena 45 centimetara u dupetu, čisto da bi se svakog narednog dana njegovog bednog života setio kakav je skot, i kako bi mu to pokvarilo raspoloženje. Na kraju, isprazniš po njemu aparat za gašenje požara i naneseš mu opekotine trećeg stepena po većem delu tela. Onda pozoveš hitnu kako ne bi robijao zbog govneta.

Komentari

da sam ti palac gore isključivo zbog ljubavi prema mržnji, ali moraš da poradiš na komunikaciji sa ljudima. tvoje metode nisu ispravne, sve treba razgovorom rešavati, a ako je neka žena u PMS-u, onda pesnicom.

Sa takvim ljudima nemam o ;emu da pričam. Uostalom, porazgovarali bi po njegovom izlasku iz bolnice ;]

Imam neki utisak da je ova definicija iz iskustva... ili se varam...?
+

Hahaha, kako divan tekst! Ovo mora u bukvar, da se snajke od malih nogu, još neobraslih u dlake, nauče da izbegavaju skota i da tako oslobode svoje jadne očeve ovakvog nasilja! +++

Nije iz iskustva, nemam jos decu, ali ako mi neko bude takao cerku, bojim se da nece drugacije proci. Ja u sustini volim ljude i mislim da su dobri, i da im treba prastati, ali ovo su izuzetci.

Ma naravno...
Fora je u tome da mu ODMAH pri upoznavanju staviš do znanja gde je došao...
Onako, surovo... bez milosti...
- "Dobar dan taste Melkijadeše, ja sam verenik vaše ćerke..."
- "Dobar dan zete, ruke i noge ću ti polomiti, takneš li je ikad... Jel' jasno... bedni crve...?"

Inače, nisam ironičan i ne zezam se... :)
Treba se samo postaviti na vreme...

Hm. Mene zanima da li će ovaj ratni plan upaliti ako je zet visok dva metra i isto toliko širok?

Može da bude kao Valujev, ali od pištolja nije jači... :)

Hoce, pa makar ja poginuo. Posto moze doci i do toga, a ja volim da zivim - pistolj nije tesko nabaviti. A ako je vec tolika mrcina, to gore po njega, posto onda ne bih znao koliko mogu da ga lesim, pa se bojim da bih mozda malo preterao..

Pobiješ govna i gotova stvar! :)
+

Hoćeš zolju sine da ga dokusuriš?
Ako je neki donekle normalan lik daćeš mu ponudu koja se ne odbija.Ako je budala kao neki koje poznajem,prebiće i tebe i ženu i komšiju koji se tu slučajno zadesio.Ne vredi pištolj ako nemaš srca da povučeš obarač,a retko ko ima,osim u nekim situacijama koje se dese jednom u 100 godina.

Pucas u noge i kraj.

Da tvoj kraj!Panika je čudo,pre ćeš pogoditi nekog sebi dragog nego ludaka.Ako nisi bar malo upoznat sa vatrenim oružjem i ne pokušavaj!

+++
Takvima treba jebati mater,a znamo da ih oko nas ima koliko hoces!Samo ne treba ga tuci sa stanglom,vec je bolje da nadjes strujni kabl pp 5 x 2,5 ili 5 x 3,5,pa onda udri...ostavlja tako gadne unutrasnje povrede,tako da mu nece pasti na pamet cak ni da povisi glas na slucajnog prolaznika!

grešite... to se tako ne rešava!

Bolje je unajmiti plaćene tabadžije. Kad oni završe poso, onda možeš i ti da se počastiš malo.

Talentovani ako ga išibaš kablom isti si kao on,a to ne bi želeo zar ne?
Čak i Dirty Hary nije ubijao sve redom!

Electric skroz si u pravu. Uostalom trudicu se da ne dobijem takvog zeta.
@ surovi - ako covek za dvadeset i kusur godina nije naucio kako da se ponasa, ja cu ga nauciti. Uostalom ne mozes ga braniti tim izgovorom, ni on svoje bracne probleme ne resava razgovorom, zar ne? Sto bi prosao drugacije?

ma to je pomalo divlji zapad varijanta. kažem, pomalo ekstremno, ne kažem da nije zaslužio taj neko, samo kažem da se malo šta postiže vraćanjem milo za drago...

Veruj mi najgore je pustiti da ide tako. Ne kazem, zet je, ja sam ga prihvatio kao svoje dete - bar se nadam da cemo imati takav odnos. Znam dobro iz iskustava bliskih ljudi da jako cesto prica ne pomaze. Ja decu da pravim da bi im neko to radio, ne pada mi na pamet.

E daleko smo dogurali od pećinskog čoveka do danas!
I zetove i očeve u neku KP ustanovu.

Kakva zasluga?Vi u zatvor ja sa ćerama čuvam decu!Ahahaha 8)

Elektrik, e to je najbolji ishod takve situacije, mada se nadam da je niko od nas nece imati.

Opa evo i prvog minusa, zet recio da digne ustanak xD

Što brate,šta fali.Bar će uvek imati struje,neće im trebati baterije!8)

Hahahahaha ma mani, bolje ziveti u miru i porodicnom blagostanju.

Melkijades, a kako bi bilo da roditelj uzme čeru za ruku (i unučiće ako ih je dobio), pomogne joj da se zapakuje, pruži joj utočište i plati joj psihoterapiju da i sledeći pu ne naleti na skota. U međuvremenu poradi na vaspitanju sopstvene dece (ako ih još ima) da mu mlađe ćere ne odaberu Najvećeg Kretena i da se udaju baš za njega.
:)

Kako hoćeš.Ako se predomisliš znaš gde da me nađeš.

Majav i ova je dobra!Možda čak i najbolja metoda od svih izloženih.:)

+++++ (iako nije definicija, da se ne lazemo)
Kada digne ruku na vase dete, onda nema razgovora.Kraj farse je nuzan, samo je njegov (Kretenov) izbor, da li ce jednostavno mirno otici ili nastaviti da zlostavlja i dobiti batine ili metak.

+Uopste nije preterano...samo to sto bije zenu je dovoljan razlog da ga ubijes od batina,a nekmoli ako ti je cerka

Udri Meklkijades, a ako to ne pomogne uvek mozes da ga isprozivas preko vukajlije.. xD..

Nemam jos uvek decu. Znas, mogu ja odvesti moju cerku, ali on ce naci drugu zenu, a mozda ce to biti tvoja cerka. Ne zagovaram nasilje, mozda sam preterao u opisu, ali da dodjem u tu situaciju, ne znam kako bih se suzdrzao.

nema sta da se suzdrzavas takvi ne zasluzuju nista bolje.....

Melkijades, blago tvojoj dečici (kad ih budeš imao). Ti si neki brižan tip.
:)

Inače moje mlađe dete razredna maltretira (tako što mu ne pomaže-on ima disleksiju i disgrafiju).
Jedva se uzdržavam da je ne ubijem....

Pobogu, kakva slika :(

Majo strasno mi je zao! Vodis li ga na terapije, cuo sam da moze da pomogne? A slika je na zalost realnost.

zna Mel šta priča :)

Nadam se da poteskoce nisu velike, ne znam kako se borite sa tim. Samo da mi deca budu ziva i zdrava.

Eo ti +, a za .edno poosata budi spreman, pa cemo u kafanu. Ostavi zenu kuci. :)

Melkijades, da ali samo na one koje mu vraćaju okrnjeno samopouzdanje (škola je učinila svoje) i skupljamo lovu za privatnu školu. Eto.

Ja ne mogu iz nekih razloga lepo da pisem. Pisem izuzetno necitko, ali zato i jako brzo citam. Sa srecom vam, bice bolje ;]

Slazem se sa majav, a o nasem glupavom skolstvu sam vec pisala.

Ipak- decu treba nauciti da kazu ne, da odu kad treba, da budu dovoljno samostalni/e da se ne vezuju za kretene, da umeju sami/e. Tek kad naucis da budes sam, naucis da zivis sa nekim.

Energijice, sve si mi lepo rekla (a i drugima).

tako da ne može da drka naredna 2 meseca..presudna rečenica :) +

Честитке на дефиницији дана , јесте мало сурово , али то је то... +

Минус.
За насиље мушкараца над женама су криве ЖЕНЕ.
Под један, жена треба да буде довољно паметна и да размисли унапред за кога се удаје. Ако се уда за лика за кога зна да је проблематичан и да ће да је бије, онда и заслужује да буде бивена. Ко јој је крив кад је глупа. Такве ретардиране сељанке бих и ја тукао заједно са њиховим мужевима.
У другом случају, жена се уда за човека који је скроз фин и примеран, али временом постане силеџија и почне да је бије. Ако је жена толико ретардирана и не остави дегенерика након првог шамара, онда опет заслужује да буде бивена.
Паметна жена се не удаје за силеџију, а ако јој муж постане силеџија, она га оставља после првог шамара - другим речима, не постоји породично насиље над паметном женом.

Za nasilje nad ženama kriva je pre svega sredina koja to nasilje toleriše, u kojoj se sasvim normalno gleda na to da žena svaki dan popije 2-3 šamara ako napravi ili kaže neku glupost, ili samo jednostavno toga dana bude na smetnji svojoj jačoj polovini. Da, tačno je da ona treba da bude pametna i da ode, samo što to u milion slučajeva uopšte nije tako jednostavno kao što ti zamišljaš.

Prvo, trebala je da bude pametna i da se ne uda. Stoji. Vrlo često taj i ne bije dok nije njegovo i dok ne krenu bračne svađe. I A i to biti pametan - uzmi prosek, prosečnog muškarca i ženu, daleko je više onih što se zajebu kad umisle da su zaljubljeni. Zar svi oni, odnosno one, treba posle da trpe batine zbog tog zajeba.

Drugo, da ostavi degenerika. Da, i treba. Vrlo često ne sme ili ne može. A za to ima puno razloga. Veliki broj takvih zlostavljanih žena su od malih nogu gledale svoju majku kako trpi batine i/ili uvrede. Mnoge su učene da to prihvate kao normalno stanje. Sredina u kojoj žive favorizuje muškarce, njima se i oprašta. Od malih nogu je njoj usađivano osećanje niže vrednosti. Ona će uvek prihvatiti da je kriva kad joj taj neki nametnuti autoritet, poput oca ili muža, kaže da je kriva. To su psihološki problemi sa kojima je teško izaći na kraj. Nije nemoguće, naravno, ali takvoj ženi treba čvrst oslonac.
Još jedan od razloga je materijalno stanje, naročito ako i decu mora da povede sa sobom. Pa neka rade, ko im je kriv što nisu učele školu? Mnoge i nisu mogle na fakultet, baš zbog mišljenja sredine da moraju da se udaju i rode decu. Njih nije imao ko da nauči drugačije... I slično, kapiraš poentu...

Da, ne postoji nasilje nad pametnom ženom. Ali poenta je da ne treba da postoji nasilje nad ženama, nad decom, nad LGBT... Niko ne treba da bude žrtva nasilja ma kako glup da je.

:JTU komentariše više od euglene:

Инспиративан је текст(и ја би таквом зету ј кеву) али нетачан. Управо си у тексту афирмисао једну нелогичност- да зет ПРЕТЕРА. Значи када зет НЕ ПРЕТЕРА онда је све ок. Када је МАЛО бије, МАЛО вара и сл.тј. када се "држи у неким границама" скотовског понашања онда је све ок. Ал кад претера наступа тата који онако спасилачки исправља грозну неправду....???

Права истина је да жена треба, мора!после првог шамара да оде, у супротном на пасиван начин је пристала на злостављање. Не решава Мелкијадес добар и праведан тата ту ситуацију јер та ситуација није ни настала због одсуства таквог тате већ због трагичног стицаја 2 елемента:

1) скот спреман да је пегла
2) мазохиста спремна да трпи

Neverovatno dobar program prevaspitavana....!!!! Dodao bi samo da na kraju mozes i da uriniras po njemu,cisto da ni hitna pomoc nece hteti da mu pomogne rado.....i preporucujem sve to ponoviti cim se vrati iz banje sa oporka....cisto preventivno.....i da narano....treba ga posetiti sutra dan u bolnici sa velikim buketom cveca i veselim velikim srdacnim osmehom...

Еуглена: ''Mnoge su učene da to prihvate kao normalno stanje. Sredina u kojoj žive favorizuje muškarce, njima se i oprašta. Od malih nogu je njoj usađivano osećanje niže vrednosti. Ona će uvek prihvatiti da je kriva kad joj taj neki nametnuti autoritet, poput oca ili muža, kaže da je kriva.''

--------------

Читај: Глупе су у сваком случају. :)

И ја сам одрастао у селендри (где су управо онакве вредности какве ти описујеш), у једној тотално заосталој средини, па сам одбацио многе вредности из те средине, као и још известан број људи које знам. Ако си довољно паметан, нико не може да те деформише и да ти диктира.

Што се тиче насиља над децом, ту је другачија прича. Ипак деца не располажу средствима којима би се сама бранила, заа разлику од одраслих жена.

@ Džimi: Nisam ni očekivala odgovor u kome ne bi naglasio kako si TI pametan. Ok, poenta moje priče je bila da niko nije zaslužio da ga biju.

@ JTU: Ma, čini ti se :)

- ko kuca. Nisam pobornik nasilja, ali mnogi zanemaruju cinjenicu da zene psihicki zlostavljaju muskarce dovodeci ih time u stadijum nasilnika.

... a kad dodju u taj stadijum onda te zene treba tuci i jebati sa puno emocija :)))))

Džimi je sve kazao kako treba.

ахахахахаха разбио си :Д +++++ ја се бојим да ће исто тако проћи онај који буде бар 1% од овог радио мојој сестри :)

Kao sto zene biraju muskarca, i muskarci biraju zene koje ih jebu u mozak - trazili ste gledajte. Nerviranje j daleko od fizickog nasilja. Nego ripli, i muskarci varaju i lazu, i zene zvocaju. Ja u brak moje cerke ne smem da se mesam koliko ne mogu, ako ona sa njim takvim hoce da zivi njena je volja i stvar, ja to opet ne razumem ali njenu rec postujem. Moze da ga napusti, moja ce joj vrata uvek biti otvorena. Medjutim, ako on digne ruku, ona ne moze da se brani. Dace Bog imacemo svi decu, nadam se da nece doci u ovakvu situaciju. Ali mozda ce i tvoja cerka imati jednog dana ovakvog muza.

Malo su zastrasujuce te metode, jer- i glupi ljudi su ljudi, ne mozemo ih pobiti zato sto su glupi i "retardirani", a iza svakog nasilnog ponasanja stoji nasilna proslost, to su poremecaji koji se jako tesko lece.
Slazem se s Tomom, lepo je to objasnio, a i strucnjak je, pa nije ni cudo.
Slazem se sa Euglenom; delimicno se slazem i sa Dzimijem, ali mislim da je citava stvar isuvise pojednostavljena, jer- ne mozemo ljude podeliti na glupe i pametne, slabe i jake, lude i normalne, mnogo je to kompleksnije i mnogo tu ima nijansi...

"И ја сам одрастао у селендри (где су управо онакве вредности какве ти описујеш), у једној тотално заосталој средини, па сам одбацио многе вредности из те средине, као и још известан број људи које знам. Ако си довољно паметан, нико не може да те деформише и да ти диктира."

I ja sam, Dzimi, ali moji roditelji nisu postovali te vrednosti, a imala sam mogucnosti i srece da napustim vukojebinu i odem dalje- i ne, ne mogu samo sebi i svom golemom egu i IQ-u da zahvalim sto me nisu deformisali.

Pogledajte slike prebijenih zena, kontaktirajte sigurnu kucu, porazgovarajte sa zrtvama nasilja i njihovom decom. Zamislite da je to vasa cerka i onda prosudite.

Bilo koja promocija nasilja (bez obzira koji je razlog) na mestu, koje je pre svega namenjeno zajebanciji, gde dolaze i oni mlađeg uzrasta (poput Vukajlije) je potpuno nepotrebna. Od mene veliki minus. Čak predlažem da ovu definiciju neko od moderatora obriše.

Opet kazem, imaces decu. Ako ti ne daj Boze cerka zavrsi u bolnici zbog batina pijanog muza, drugacije ces misliti. To je cinjenica, a sklanjanje defke nije resenje problema vec guranje pod tepih. Preko 30 zena je prosle godine ubijeno u porodicnom nasilju, i to je nasa realnost. Protiv zla se treba boriti uvek i svuda, pa i na vukajliji.

Šta bre da se briše Mastrix?
Ima bre da se promoviše i smrt takvih psihopata, a ne samo nasilje!!!!
Koga bre ti štitiš ovde. Pogledaj malo dublje u definiciju i ne piši gluposti.

Blago je to Melk obradio.
A taj veliki minus okači na forum u temi: Zašto se jedan muškarac usudio da stane u odbranu žena.
Tamo štiti psihopate!!!!!

Taj problem se ne rešava na Vukajliji. Dakle, ja ne kažem da problem ne postoji, daleko od toga, već samo ukazujem da ovoj promociji nasilja nije mesto ovde. Nasilje u porodici jeste društveni problem Srbije i njega treba da rešavaju institucije ove zemlje.

Ako ti misliš da ovo "Ja toplo preporučujem da ponesete štanglu, jer štangla zveči, tako da će ceo komšiluk znati šta radite. Pošto ste skotu polomili obe noge kako ne bi mogao da beži, izlomite mu sve prste na rukama, kako ne bi mogao ni da drka naredna dva meseca. Pošto je glavom već proleteo kroz staklena vrata, dovoljno je da mu polomite još samo nekoliko rebara. Štangla mu ostaje zabijena 45 centimetara u dupetu, čisto da bi se svakog narednog dana njegovog bednog života setio kakav je skot, i kako bi mu to pokvarilo raspoloženje. Na kraju, isprazniš po njemu aparat za gašenje požara i naneseš mu opekotine trećeg stepena po većem delu tela. Onda pozoveš hitnu kako ne bi robijao zbog govneta." treba da čitaju i deca od 15-16 godina kao neko uputstvo onda definitivno grešiš.

Да, жена мора да оде од дегенерика. Али овде је поента кад ти неко терорише дете. Ако дете није способно да се одбрани, родитељ мора да га заштити, ма колико дете имало година.

А дефиниције о курчевима и пичкама у неограниченим количинама? То треба да прочитају та иста деца?

Ti se brineš za decu od 15, 16 godina, koja će sutra postati nasilnici, ne zbog ove definicije, nego zbog ćutanja i odobravanja nasilja nad ženama.
Neka bre čitaju, i neka znaju da svaka devojka ili žena može i mora da ima nekog ko će mu koske izlomiti ako pokuša putem batina da zavodi neki red.

+, mada se dobrim delom slažem s Džimijem. Pametno žensko je izuzetno teško zlostavljati. Prva kažem da bi se taj koji bi digao ruku na mene proveo samo tako!
No, to kažem ja koja sam iz relativno velikog grada i iz urbane porodice. Što reče euglena, mnoge od žrtava ne znaju za bolje. I, recimo, ovde Džimi nije u pravu, jer se neznanje ne preklapa uvek s glupošću.
Što se tiče likova koji su dali minus zbog propagiranja nasilja - nažalost, nasilje je naša svakodnevica, i na njega se može odgovoriti samo silom. Jbg, tako je. I bolje je da se ljudima da do znanja da se na nasilje mora odgovoriti, nego ćutati i pisati definicije o aferama biznismena i pevačica

Mastrix ja sam nasilje nad ženom gledao sa pet godina. Nasilje štanglom koja zveči. Da li je uzvratiti nasiljem opravdano - nije odavde iz tople sobe, nemam ćerku koja dobija batine i unuke koji pate. Kada ih budem imao, ako do ovoga bude došlo, bojim se da zet neće drugačije proći.

@mara munja
Nisam ulazio u raspravu o nasilju u porodici već sam samo izneo svoj stav o poruci koju ova definicija i sve ono što je ispod napisano ostavlja na mlađu populaciju.

@Мара
Naravno da ni takve definicije nisu potrebne tom uzrastu, ali bar ne vode (makar indirektno) ka nasilnom ponašanju.

Да ли си сигуран? Могу 5 у овом тренутку да набројим које воде ка насиљу. Директно или индиректно резултат је исти.

Nije stvar, na kraju, u tome da stanes u zastitu cerki kada je muz bije, treba da umes da cerku vaspitas u samostalnu, jaku zenu sa samopostovanjem, kojoj nece biti potrebna zastita.
Ima jedan divan tekst o zeni koji zavrsava recenicom "...ali zena ima jednu gadnu manu...Ne ceni sebe dovoljno."

Mastrixt, ova definicija propagira ODBRANU OD NASILJA NASILJEM, tj. ODBRANU SLABIJEG. Čega tu ima negativnog?
Ne znam, ne tvrdim da uvek vidim svako rešenje, daleko od toga, ali možeš li ti smisliti neki pacifistički način da se ovakva situacija reši?

mislim da je Melkijadesov metod opravdan, taj da je htio da prica pricao bi ranije ako je bolesnik ne znaci da treba da se trpi...znam da u nekim sredinama zene ne smiju ni kod roditelja da se vrate jer je sramota razvesti se ne daj boze da bude sa djecom a neudata kako li ce njeni zivljeti sa tom brukom...treba im podrska neke NVO stvarno rade svoj posao...

Ener, potrefila si u centar problema :)

Слажем се, енерџи. Камо лепе среће да родитељи васпитају своје ћерке да не трпе. Поента моје приче је да се згражавамо над оваквом дефиницијом која дефинише проблем. Штитићемо децу од 15 16 година ако ово обришемо? А са друге стране их филујемо сексом на све стране.
Деца су деца. Или их штитимо од свега што није за њихово доба или не.

Joj Energy
I kad je tako lepo vaspitaju, i dodje psihopata koji je spreman da je ubije, ona će vaspitano da uradi šta?
Koje šanse žena ima u fizičkom obračunu sa muškarcem?

prevencija je pozeljna ali ovdje se valjda govori o rijesavanju problema koji je nastao a ne sta je ona trebala da radi 10 godina ranije...

Zena koju tako lepo vaspitaju umece i da izabere.
Umece i da ode.
problem sa zenama koje ostaju tu gde jesu i ne obracaju se nikome jeste, na prvom mestu, tek posle sredine i straha, nedostatak samopostovanja
Ta zena ne smatra sebe dovoljno vrednom da ode od debila, nije sebe smatrala dovoljno vrednom ni kad se udala za istog.
Dala sam plus definiciji, jer mi je dosta budala koji imaju "dva deteta i cerku", ali mene prvu vise od pola zivota progone manijaci (mnogo bukvalnije nego sto mislite), pa se stitim sama i ne padam im u narucje- naucila sam da cenim i stitim sebe.

E to Cold.
I jedno i drugo daje rezultat.

Energy, psihopate su najčešće uvijeni u celofan, i teško ih je prepoznati.
Gde žena da ode, kad joj ne da da radi, ucenjuje sa decom, pritom je njegov stan, itd
Znaš li ti koliki je procenat nasilnika u javnim službama i visokim položajima.
Kome te žene da se obrate?

Ok, Cold, s jedne strane se govori o resavanju problema, ali s druge strane Melk kaze da sedi u toploj sobi i nema cerku koju neko maltretira, ali kad bi zet preterao...mislim da u tom smislu pre treba raspravljati o prevenciji nego o sta-bi-bilo-kad-bi-bilo
Nisam ni za kakvo nasilje ni u kom smislu, ali znam sta znaci roditelj koji voli svoje dete i koji bi mu po svaku cenu stao u odbranu- a znam i sta znaci nasilje nad zenama (pod staklenim zvonom nisam rasla) i mislim da je u definiciji opravdani bes.
Ako mislimo samo o nasilju, a ne o prevenciji, vrtimo se u isti jebeni krug monstruoznosti.

Energija poslao sam Dzimiju pvt, objasnio sam mu kako je izgledao moj licni primer, prestao je da komentarise. Necu ga ovde iznositi. Tvoj stav je ispravan i dobar, medjutim u nečemu i debelo grešiš. Stavi u situaciju jednu inteligentnu i svesnu ženu koja nema apsolutno nikakav oslonac, i to je cold tacno opisao. Dodaj i jedno uplakano dete koje nista ne razume, kojem zeli da pruzi odrastanje uz drugare i u porodici sa ocem, ja znam mnogo ljudi bez očeva koji su po zatvorima. E..

Maro, rekoh vec da mislim da je bes opravdan, ali veruj i da vremenom naucis da prepoznas i najskrivenije nasilnike, iskosta dosta zivaca i bilo bi lepo kad ih ne bi bilo...
Samo kazem da, pored sve te osvete, treba i da prestane hiperprodukcija jadnih, samih zena koje ne znaju sta ce, a sama sam svedok takve hiperprodukcije i omalovazavanja.

@Melkijades
Ako bih se ja našao eventualno u takvom položaju koji ti opisuješ naravno da bih reagovao. Da li na način koji si opisao ili neki drugi, ne mogu da tvrdim. Ako samo govorimo o načinu na koji ćemo mi reagovati kada to sve vidimo, onda možda nisi daleko od istine. To je afektno stanje. Međutim, ono o čemu energija piše je ključno. Dakle, prevencija.
Što se tiče minusa koji sam dao na definiciju, ostajem pri onom stavu koji sam dao u prvom komentaru.

Rekoh vec da je opravdan bes u definiciji, samo da treba misliti i na druge stvari, sve vas razumem- samo bih volela da ima nacina da se pojava iskoreni,a ne da se ceka "da zet pretera".

jbg, vrtimo se u krug.
Svako iz svog ugla posmatra situaciju.

Upravo tako, podelili smo situaciju na prevenciju i reagovanje. Energijina prevencija je najbolja, svaka cast. Sto se tice reakcije na nasilje, definicija je po nekima preterala, ja znam i da su neki gore prosli, kako god. Moju savet je dobro procitajte sta je Energija napisala, a ako opet krene po zlu - odluka je na vama.

ne sumnjam da postoji mnogo groznih situacija, onih situacija u kojima ja srećom i dalje nisam bio akter, onih koje verovatno nisam u stanju ni da zamislim, onih koji prividno opravdavaju ovakve radnje, ali koja god situacija bila, ovakvo nasilje je užasno, koliko god opravdanja i olakšavajućih okolnosti bilo. egzistencijalizam je druga stvar. bukvalna borba za život takođe. Ova definicija govori o principima i načinu rešavanja problema.

ja ne želim da zvučim grubo ili bilo koga da vređam, ali znajte da svako ko je u stanju da napiše ovu definiciju i da misli ozbiljno, i svako ko misli pozitivno o ovoj definciji, automatski uskače sam sebi u usta i odobrava ne nasilje, već krvničko nasilje.
onaj ko je spreman da ubije boga u zetu, spreman je da ubije boga i u svojoj ženi. onaj ko na nepravdu bilo kog tipa reaguje tako što uzima štanglu, bejzbolku, pištolj ili štagod, jednostavno ne postupa kako treba.

euglena je sve lepo rekla.

p.s.
evo glupog primera:
šta ako je žena neopevana kurva, ako vara, malteretira i uništava život i mužu i deci, šta ako žena vrši nasilje nad porodicom, psihičo ili fizičko relativno nebitno? šta ako u toj situaciji muž odreaguje kako ne treba, tj. pesnicom. i tada će ta ista žena imati nekoga ko će da dođe i da ubije boga u mužu (zetu). To znači da žena ima pravo da mi zlostavlja decu, a da ja ne smem da pisnem, zato što ako pisnem doći će gospodin štangla da mi polomi sve kosti?

ljudi, ova definicija je stvarno sramota za ovaj sajt, i sramota je što se ovoliko vas slaže sa izloženim. morate mnogo dobro da se zapitate i preispitate sopstvene stavove. Mnoge žene i mnogi muškarci proživljavaju opisane torture, ali isključivo zbog lošeg vaspitanja, loše tradicije i jebeno loših očeva koji od malena posežu za štanglama kad god treba, umesto da od malena koriste lepu reč ili zdrav razum.
ne postoje dva dobra ugla posmatranja ovakvih situacija. postoji samo pogrešan i ispravan. Pogrešan je onaj koji uključuje bilo koji vid nasilja, pa makar ta štangla imala izgraviran i jebeni blagoslov svih bogova na sebi. I to je jednostavno tako.
dao sam plus zato što sam mislio da je definicija zezanje, fora ili nešto slično, ali sada bih je najradije obrisao.
neću je ja brisati pošto bih to uradio isuviše lično, tj. apsolutno neobjektivno prema samoj definiciji zato što se sa njom ne slažem, a ne tumačim joj kvalitet ili štagod. ovo je grozno.

U jebem ti sunčić...

МАнимо расправу, има исувише погледа, а и компликована је тема.
Него, мене нешто друго копка...
Је л' се каже штангла или штРангла? :)
Ја чуо штРангла, то је као она шипка којом се повезују два аутомобила, кад један вуче други, у недостатку сајле. Је л' се на то мисли?
А штангла је ваљда штангла чоколаде.

glupa defka, ali plus zbog bolesnog nasilja :D

Imam dve ćerkice, potpuno razumem ovu definiciju. Za ljude koji tuku žene ne postoji reč, razumevanje i razgovor. Mislim da ću svoju decu naučiti onome što mene nisu baš najbolje. Budale treba izbegavati, u širokom luku.

Surovi, jesi ti u pravu, ali možda si predemokratičan. Izvini, našao sam koliko imaš godina, to je zbog toga :). Videćeš. Nasankaće te ova država još mnogo puta.

Videli smo pre nekoliko dana da murija ne može da zaštiti život, pa ni onima kojima je pomoć potrebna u neposrednoj blizini policije.

Imaš roditelje koji svojoj četrnaestogodišnjoj deci dozvoljavaju da se smucaju po klubovima po celu noć i piju alkohol.

Državu koja se i sama ponaša kao ovi pomenuti.

U takvom svetu, često moraš da preuzmeš stvar u svoje ruke. Ja se nadam da ću uvek svoje devojčice naučiti da normalno razmišljaju, i da im takva vrsta moje pomoći neće biti potrebna.

Surovi: "...jebeno loših očeva koji od malena posežu za štanglama kad god treba, umesto da od malena koriste lepu reč ili zdrav razum. "

Vodiš dete u vrtić, taksista parkiran na sred prolaza. Ti mu kažeš "Pa možeš malo da se pomeriš, vidi gde si stao". On ti psuje dete, čini ti se. Klinac, za trećinu mlađi od tebe. Ti, šta radiš?! Ja zapamtim broj taksija, živim u malom gradu. Nema smisla da lomip nekoga u vrtiću.

A ovo je bila žena, tuđa, ali ja bih opet zapamtio broj.

Paličenje nije rešenje! Otac treba da razgovara sa ćerkom i ako se ona složi oko toga šta bi bilo najbolje za nju, sudski postupak, razvod braka i primena zakona o minimalnom odstojanju pobesnelog (bivšeg) muža. Ako ne želi da se razvede i želi da bude tretirana kao đubre, onda je njena stvar. Svako je kovač svoje sreće. Ima svakakvih žena i svakakvih muževa, s kim si takav si je uvek važilo. Isto tako muž koji trpi bolesno neurotičnu ženu ima manjak samopoštovanja, kao i žena koja trpi nasilje. Terapija za parove ako žele da budu zajedno, ako ne, kud koji mili moji.

meni okreniobrni, nije ukusno ovo. sorry, minus.

НАјбоља терапија за парове ако желе да остану заједно је, наравно, СЕКС. Мислим да известан број случајева насиља у породици има корен у проблематичном сексуалном животу парова. Од секса ником не може лоше да буде. Штавише, ту могу да се сублимирају и агресивни нагони у виду С&М-а. :)

Evo ja sam dete,nemam jos ni 15,ali ovo nikako ne moze da bude negativno....ovo moze samo da bude pravo ponasanje jednog coveka....kako muskarac moze da dopusti da neki debil bije bespomocnu zenu tek tako,i da kaze pa ona je kriva.
Muskarci su tu da stite zene od zla....toliko od 14.godisnjaka

ajd cisto da ima i 101 komentar

Dala sam plus još kad je ovo izbačeno, povedena dobrim raspoloženjem zbog pisanja i čitanja "antita" definicija, ali ovo nije definicija. Elem, po stoti put se jedno delo ocenjuje zbog stava koji se provlači, a ne zbog kvaliteta, stila pisanja, i šta ti ja znam.
S druge strane, dobra se diskusija povela ovde. Bila bi još bolja da je pisalo više ljudi sa nekakvim ličnim iskustvom, bili oni učesnici, žrtve ili posmatrači nekog nasilnog čina. Pošto sam bila žrtva (jedne vrste nasilja koje ne uključuje batine) i posmatrač baš ove vrste nasilja, reći ću samo ovo: da je ta žena "na mestu", ONA bi uzela pravdu u svoje ruke, ONA bi mu pokazala boga, ali ne ovako pičkasto, šipkama, aparatom, hladnim oružjem, nego golim rukama i nogama.
Dakle, lako je držati govor da nasilje nije rešenje (i nije), ali nije lako iskulirati. Lako je nabiti nekom šipku u dupe, ali nije lako posle toga živeti sa činjenicom da si silovatelj i govno nasilničko kao i taj koga si dohvatio. Da ne držim govor... mogu samo da kažem šta bih ja uradila: da me neko izudara, ma ne, samo da me šine, nasrnula bih k'o nezdrava da mu vratim.

Samo nemoćni i kukavice udaraju slabije.

Nasilje u braku trpe osobe koje nisu samostalne (čitaj nezaposlene) i sa kojima je lako izmanipulisati. Žena koja je trpela nasilje i napustila muža-definitivno i za sva vremena, je to pre toga uradila 8 puta (važi za Srbiju).

ma ovo je cist plagijat....sa proslogodisnjeg sajma femistkinja...xD

Auh,pa prekinite da se svadjate,ovo je samo zajebancija,da niko nije zasluzio da ga biju,i da jos nasilja nista nece da resi,ali zaboga miloga ljudi ovo je samo zezanje...i previse si blag...
"Onaj koji nasrne na zenu nema vise za sta da zivi,takvima su u Vukodavovom plemenu prosipali utrobu i terali ih da je mere koracima,dok zivot potpuno ne iscuri iz njih."
Marija Semjonova - "Vukodav"

Džimi, imaš ogroman minus...
pokušavajući glupavim kontrama da ispadneš pametan, is'po si smešan, ali baš ono...
Rispekt za tvoj neosporni intelekt... kad budeš u mojim godinama, verujem da ćeš razmišljati mnogo zrelije i biti mnogo pametniji nego što sam ja sad, ali ti si ipak jedan jebeni neiskusni klinac... Onakve gluposti što si napisao mogu doći iz glave samo nekoga ko ne zna... a ti ne znaš... zato što nisi nikad bio u takvoj situaciji. Ne možeš da pričaš o nečemu sa takvom sigurnošću a da to nisi prošao...
Šta bi ti uradio kad bi neko tvojoj sestri, recimo, napravio nešto na oku kao na onoj slici...?
Da li bi joj rekao: "Ko te jebe, glupačo, što nisi pazila za koga se udaješ?", ili bi otišao i pokazao siledžiji šta se dešava sa onima koji dirnu u tvoju krv... Ja bih, Boga mi, ovo drugo... a i ti bi, veruj mi, samo još ne znaš...
Pre nego što napišeš onako plitkouman komentar, prvo kreni od sebe...
Nadam se da se ne ljutiš, al' na neke postove prosto moram da reagujem...
Najviše bih voleo da mi kažeš da si se šalio, a da sam se ja primio k'o konj, al' nešto ne verujem da je tako...

''Šta bi ti uradio kad bi neko tvojoj sestri, recimo, napravio nešto na oku kao na onoj slici...?''

Немам сестру, али рецимо да имам... Па има неколико варијанти:

1. Ако ме лик није нервирао раније, и ако му је први пут да је удари, најпре бих причао с њом и рекао јој да то не сме да трпи, а онда бих попричао с њим.

2. Ако ме је лик нервирао раније, али му је први пут да ми удари сестру, најеб'о би му се кеве на овај или онај начин.

3. Ако ме је лик нервирао раније и није му први пут да ми бије сестру, с њом бих поразговарао најпре и рекао јој да је глупа гуска што га је трпела и вероватно бих јој предложио да се разведе, а њему бих опет нашао начин да јебем кеву.

Нисам покушавао уопште да испаднем паметан. Само сам написао оно што мислим. Или треба да се фолирам?

Твој коментар показује да ме апсолутно ниси разумео.

A šta treba da razumem kada neko napiše:
"Ко јој је крив кад је глупа. Такве ретардиране сељанке бих и ја тукао заједно са њиховим мужевима."
Pretpostavljam da je to figurativno rečeno, ali se tu ipak oseća surovost.
ili:
"Паметна жена се не удаје за силеџију, а ако јој муж постане силеџија, она га оставља после првог шамара - другим речима, не постоји породично насиље над паметном женом"
Postoji... misliš li da će on ostaviti nju, ako ona ostavi njega... nakon toga idu pretnje, psihičko zlostavljanje, ucene... možda i gore od šamara. Jel' takvog ne treba zgaziti? Ja nisam imao takav slučaj, ali moj drugar jeste... zvao ih je i pretio da će im zapaliti kuću ako ne vrate decu... rekao mi je da budem spreman, da me zovne da ga zgazimo ako nastavi... jedva čekam, veruj mi... Ništa mi nije, a ubio bih ga...
Iz tebe je govorilo neiskustvo, htedoh reći da su ti komentari dosta TEŠKI za nekog ko nije imao iskustvo. Iskustvo je učiteljica života, zapamti.
I naravno, totalni respect za iskazano mišljenje, nikad ni u kom slučaju ne treba da si licimur... ja sam samo želeo da ti ukažem na to da grešiš, a nadam se da sam uspeo bar 10%.
Muškarci su krivi za nasilje u 90% slučajeva. Nasilje je neopravdano...

Таквог ТРЕБА згазити, то не спорим, аман.
За такве постоји нешто што се зове полиција. Ако они закажу, постоји родбина. Многе жене мужеви туку, а њена родбина ћути на то. То је проблем.
Поента мог коментара и главни проблем у свему томе није да ја оправдавам насиље (таман посла), већ апсолутно осуђујем женино ћутање и чињеницу да то мора да трпи.
Мој је ћале, нпр. умео да буде јако агресиван човек. Својевремено, у време кад сам се ја родио, имао је обичај доста да пије и да се туче по кафанама. Једном је чак мојој мами запретио да ће да је туче кад су се нешто свађали. Је л' знаш зашто је никад није ударио? ЗАто што ми је кева много зајебана и разбила би му пичку (метафорички, наравно) кад би тако нешто пробао.
Свако може да се одбрани, само ако има довољно муда и памети за то.

Што се тиче случаја твог другара... Технологија је напредовала, узмеш лепо снимиш претњу на мп3 плејер, па с тим у полицију. И претња је кривично дело. Пера се зајебао што није отишао у полицију, зато треба имати довољно памети и отићи, веруј ми - успело би.

Ming je na zalost u pravu, jedan takav covek cesto ne odbija ostavljanje. Nemojmo se nastavljati i prepirati, nece nigde odvesti. I onako ce ljudi posle svega ostati pri svome, a sta znaci ziveti sa patoloskim covekom ja najbolje znam. Neverovatno je za koliko brakova mislite da su zdravi, a mnogo toga loseg se krije iza cele te slike. Definicija je preterana, sumnjam da bih tako obogaljio coveka, ali dete je dete, a ako ga neko povredi, onda mnogo liberalnih stavova dolazi u pitanje. To je jednostavno tako. Ja sam inace protiv nasilja, verujem da se stvari mogu resiti mirnim putem i razgovorom, ali ako neki ljudi to odbijaju, nastave da prete, muce i da se izivljavaju, probudice se odbrambeni i zastitnicki mehanizam, a onda pregovora vise nema. A da li bih birao izmedju zatvora i zdravlja i sigurnosti porodice ne bih. Porodica je na prvom mestu. Uostalom zene muzevi GOTOVO UVEK tuku kada su pijani, a piju zbog svojih kompleksa ili zato jer im se hoce. Ako ne mozes ko covek da zivis sa yenom, kao covek se razvedi.

samo napred brate lomi gazi satri

Dzimi strasno mi je zao, ali moram priznati da mi se oteo osmeh kada si napisao da je cak pretio da ce je istuci. Vec sam ti poslao u pvt kakav je bio moj slucaj, ako te nekada budu zanimali detalji, neke cu ti opisati, da bi jednostavno sagledao kakva situacija sve moze da bude..A sto se tice mesanja i delovanja policije, ne znam koliko ih cenis ali veruj mi na rec, duboko bi se razocarao. Znas zbog cega? jer devedeset posto njih jednostavno boli kurac.

Па, чекај... Која је онда ваша поента?
Да жена треба да трпи да је муж бије, а ми ћемо да пребијемо мужа? :) Је л' то?
Не знам, али ја мислим да је поента да уопште не дође до тога, а ако дође, да се сасече у корену.

Лику треба да се врати за учињено, па и да је једаред дигао руку на једну једину девојку јер се никад не зна хоће ли то поновити на некој следећој.
Тако нешто не може да се предвиди и чисто сумњам да разговор било шта може да учини кад се прекорачи граница. Том женском створењу никакав разговор ништа неће значити(мени батине, а њему ћаскање?). Нешто што највише може да боли у таквом тренутку је неразумевање и неправда према жени. Казнити, казнити и само казнити.

Ово није дефиниција (иако сам дао плус). Ово је форум топик. :С

А плусеве си нарокао због јебања кеве, штангле, песничења и не знам ти чега још. Људи воле то. Не би ГТА био тако популаран да није тога.

Топла препорука - следећи пут о оваквим стварима отварај расправу на форуму.

А ко је крив у таквим ситуацијама? Па то се пуно разликује од случаја до случаја, али сложићу се са неким горе наведеним постовима да је све у темељу односа. То вам је исто као кад лоше васпитате дете. После му не вреди ништа. Бизгов остаје бизгов до краја.

Džimi, drago mi je da smo se donekle razumeli...
I tvoj i Melkov tekst obiluje impulsivnošću, zato je Melkijades napisao "Definicija je preterana, sumnjam da bih tako obogaljio coveka", kao i što si ti odvalio "Ко јој је крив кад је глупа. Такве ретардиране сељанке бих и ја тукао заједно са њиховим мужевима."
Još gore je "За насиље мушкараца над женама су криве ЖЕНЕ." Znači, ovakvo nešto se ne piše, čak ni kada ne misliš tako, a ti si pisao u metafori... Veruj mi, da je pisao neko drugi samo bih pomislio... "jbt, kakav retard, ovo je neki imbecil...", ali pošto znam koliko si bistar (ne šlihtam se :p), morao sam da reagujem... bolje ja sad, nego neko drugi, na nekom drugom mestu...
Moj matori je umeo da udari kevu. Radile su čak i pesnice. Kad sam mu se suprotstavio prvi put rekao je "skloni se, ubiću i tebe i nju". Na to sam mu odgovorio "ako misliš da je to rešenje, a ti aj' preko mene...". Zbog tih reči stradao je luster, mene nije udario, a onda je samo otišao, da ne bi napravio još neki belaj... Danas živimo kao relativno složna porodica, a onakve scene nikada nije ponovio...
Šta bi bilo da je moja keva posle prvog šamara zauvek otišla...? Sjebala bi i sebe i nas... svesna je ona da je to kod njega bio samo impuls, a da se on ždrao posle toga... neke žene jednostavno NEMAJU GDE da odu...

''Moj matori je umeo da udari kevu. Radile su čak i pesnice. Kad sam mu se suprotstavio prvi put rekao je "skloni se, ubiću i tebe i nju". Na to sam mu odgovorio "ako misliš da je to rešenje, a ti aj' preko mene...". Zbog tih reči stradao je luster, mene nije udario, a onda je samo otišao, da ne bi napravio još neki belaj... Danas živimo kao relativno složna porodica, a onakve scene nikada nije ponovio...''

---------------

Е! Бинго! :) Овде си имплицитно илустровао срж проблема. Шта се десило - твој отац је одустао од насиља оног момента када му се неко супротставио, тј. када је наишао на отпор. Онда је дошло до моменталног преусмерења агресивног нагона на лустер, а после тога му више није падало на памет да диже руку на твоју мајку. Могу да се кладим, да је твоја мајка након првог шамара твог оца шутнула у мошнице или га изгребала ноктима, то би му вероватно исто било последње злостављање. Можда би он у првом тренутку и наставио да је бије након гребања, односно шутирања, али сумњам да би је икад после тога ударио. Сетио би се отпора и не би му било мило да се понавља. Можда чак није морала ни физички отпор да пружи. Вербални отпор је понекад много јачи. (То важи за нормалне људе, мада постоје и психопате - они су посебна прича, али њих има можда 2% међу мужевима)

У сваком случају, показати зубе није мала ствар.

Навешћу ти зато један пример, невезан за брачне односе, али из мог личног искуства.

Ја сам од првог до четвртог разреда основне школе имао обичај стално да се тучем у школи. Нисам никад био силеџија, али сам се једноставно бранио кад год би ме неко дирао. Неко приђе да ме бије, ја му лупим шамар, побијемо се, некад ја пребијем њега, некад он мене. У ОБА СЛУЧАЈА ми тај више НИКАД не каже ни реч нити ми приђе, без обзира што је иницијално имао муда и потукао са мном.

Супротан пример је био мој брат. Он је дошао у школу и првог дана је чуо како деца причају ''Овај ће све да нас бије'' јер је био највећи од свих. Међутим, он је само седео у својој клупи, деца су га полако анализирала, па су почела да га зезају и оног тренутка кад су провалила да им он не узвраћа, схватили су да могу да га врте како хоће и остао је мета за зајебавање до краја основне школе.

"Сетио би се отпора и не би му било мило да се понавља. Можда чак није морала ни физички отпор да пружи. Вербални отпор је понекад много јачи. (То важи за нормалне људе, мада постоје и психопате - они су посебна прича, али њих има можда 2% међу мужевима)"

Ovo nažalost ostaje zauvek u domenu teorije.
Da je pružila fizički otpor, mogla bi da izazove samo kontraefekat, strasti bi se uzburkale, pojačale, a takve situacije često dovode do fatalnog ishoda. Pojačavanjem tenzije i fizičkog sukoba raste i agresija, i samim tim potpuna histerija... U takvom stanju čovek je potpuno neuračunljiv i ne razmišlja o posledicama, lako može da sevne nož, štangla, bilo šta prigodno da se onesposobi "protivnik".
Verbalno bi takođe samo dolila ulje na vatru - kao što je i radila. Ona sere, on bije... ne valja. Njoj je u tom momentu jednostavno bila potrebna ZAŠTITA. Da se smire strasti, pa da vidimo dalje. To inače, jeste bio poslednji put, ali svakako ne i prvi... Pre toga je bilo sličnih scena. Ipak, moj matori je razuman čovek (bar mislim :)), tako da taj slučaj nije baš adekvatan primer, pričali smo o psihopatama.

Što se tiče tvog primera, to je nešto drugo, i tu se 100% slažemo...
NIKAD ne daj na sebe... kol'ko god da ih je, i koliki god da su...
Sličan primer sam ja imao u vojsci... Prozvao sam najvećeg lika u mojoj bateriji (četi), trokrilni ormar od čoveka, da izađe napolje, peo mi se na kurac koliko je bio bezobrazan. Na moju sreću :) od toga ništa nije bilo, ali sam nakon toga uživao ogroman respect od ostalih...

Добро, разумели смо се колико-толико. :)
Него, мене копка следеће:
Је л' се каже штангла или штРангла? :)

Ahahaaha, smorio si se... :))

Inače, ja sam oduvek govorio štangla, poput onih BATON štangli... :))
A mene interesuje šta znači: "ne smej se magarcu dok jede smokve" :)

Ко провали, има од мене пивчугу.

Jedno pivo nije vredno tolikog rebusa...
Ovaj vredi bar pola gajbe... :))
Jel' to nešto u fazonu: "ne diraj lava dok spava"? :)

Није у том фазону. Скроз је конкретно и буквално.
Их, пола гајбе! :) Није толико тешко за прокљувити.

Zaratustra - Budjenje ? To li je Dzimi? :D

@Џими

Могу ја да погађам за смокве? :)

Ти ћути! :)))

ja se najbolje slažem sa sedamdesetčetvrtim komentarom..:)

Živela štangla! :)))
Ja sam ipak protiv opekotina i ostalog, dosta je da ga skrckaš. ;)

A zašto svi ne bismo vodili svoju decu na borilačke sportove. Ja hoću, kad ih budem. Naročito ako bude devojčica... tatin mali ubica :)

Melkijades, a šta bi radio da vidiš svog SINA sa polomljenim rukama, nogama i rebrima, i sa štanglom koja mu viri iz dupeta!??

Ја бих му прво извукао ту штанглу из дупета. :)))

Hehe, mudro! Da li bi isto tako stao u odbranu sina? I gde bi bio kraj tom krugu? (ovo je figurativno, Džimi, znam da krug nema kraj :))

Aaaaaa, ne, nikako, možda ima unutrašnje krvarenje, tako ćeš samo da mu dozlogrdiš. Ne vaditi strana tela, dok ga ne transportuješ u bolnicu.

Sviđa mi se ovo "Ne vaditi strana tela":)))) Šta ti je nauka:))))

hahahah, džimi homofob staaari

Dule, pa jel ti misliš da sam ja naivna :))?

Zelena, taman posla, šta ti pada na pamet:)))
Samo ne valja preterivati sa tim "stranim telima", dovoljno je dva do tri puta dnevno:))))

Како да га транспортујем у болницу, кад има штанглу у дупету? Не може да седне у такси. Да га носим у наручју? :))) Или да одсечем онај део што вири, можда ће тад моћи да седне? А? :)

Da, ako možeš da odsečeš, seči. Ostatak obavi nekom krpom ili gazom, i pričvrsti da se ne pomera, jer će da napravi još veći kuršlus :). I drži ga u krilu u taksiju, sa dupetom na gore :). I nedaj mu da ti češka genitalije, :))).

Hehe, vidim da je nasilje nad muškarcima tema za zajebanciju, a nad ženama tema za kopanje očiju.

*seci (kakva greška)

Живописно...

Takva su ti urgentna stanja...

*ne daj (još jedna greška :(( )

@Ras: daj ne lupaj, nije tačno, nego smo Boga smorili ovom temom više, bojim se biće neki kijamet ovih dana za kaznu :))

Ljudi, odoste u offtopic. Imate pvt-ove, msn-ove, razmenite brojeve telefona, izađite na ulicu, masturbirajte, jebite se, kenjajte...al nemojte više ovde da se raspravljate, ljubim vas. Aj samo nek neko ostavi komentar posle mog...čik :).

A gde nas to ljubiš? Hoćeš tamo gde je zetu štangla :))?

haha, niko neće da priča, a komentari pljušte li pljušte. Pa što se onda vraćate na ovu def, ako nećete o tome da pričate? :P

Ako moj sin bude istukao ženu, ja ću mu ruke polomiti, ne mora niko drugi. To je jedna od stvari za koju će od puberteta naučiti da ne sme, i zašto ne sme da se radi. Jeste da je moj, ali nema pravo da tuče drugu decu, kao što niko nema pravo da tuče njega. A ako misliš da neću umeti da mu objasnim zbog čega je to tako, veruj mi hoću.

Nije mi bilo druge pomoći: između njega i sebe stavila sam zakon.
Pre toga je između nas stao naš sin.
I, to je ono što sebi ne mogu da oprostim.
http://vukajlija.com/nasilje-nad-zenama/111206

Primer nije na zalost jedinstven.

...(nastavak definicije)... po dolasku policije ,stalozeno ( posto si vec u stanju neizrecive nirvane i psihicke stabilnosti, znajuci da si ucinio dobro delo, a imajuci vremena za smirene s'obzirom na brzinu reakcije hitne i policije ) objasnis cikama u plavom ( koji ti posvecuju svu svoju dubokoumnost i psihicki napor ) da je doticni imao problema sa alergijom na ambroziju ( alergije se mogu javiti nenadano cak i osobama koje to nikada nisu imale ) te da je pozvao vas kako bi ste mu pomogli, jer je zbog disbalansa u tkanju prostor-vreme zaboravio zdravstvenu knjizicu u fioci na poslu. Kosti su mu same popucale zbog grceva misica kao reakcije na alergiju, aparatom za gasenje ste mu spustili temperaturu, a sipka (poneti cev zbog verodostojnosti price, a i vise boli )iz dupeta omogucava respiratornim organima da dodju do kiseonika. Alergija takodje opravdava nadutost tela i "buncanje" o tome kako ga je tast izudarao sipkom ( cevi ) koja mu spasava zivot tog istog trena. Zdravstvenu knjizicu izvaditi dok je u nesvesti i kasnije otici na radno mesto doticnog te se praviti da ste je nasli u fioci stola.

... e da opekotine pripisite spontanom sagorevanju ( gledam i ja explorer :) i brusa dickinsona)

Много коментаришете људи!

slucajno sam dao plus, zesca greska.

Onaj ko smatra da se ovakve stvari (prebijanje zena i maltretiranje)moze resiti mirnim putem, treba da prodje isti ovakav tretman kao i zetonja.