Prijava
   

Kolateralne štete parade

Ja i sedammilionatristahiljada ljudi.

Ustanem, pravim kafu, gledam TV. Dramatični glas dobrog i poštenog B92 čujem ali ne razaznajem šta priča od silnog straha i uzbuđenja. Pa gledam. Kamenice, suzavac- s jedne strane Štrumpfovi s druge civili. Palestina. Novo sranje na Bliskom nam Istoku.

Pa malo bolje gledam. Ne valja kafa, opet sam izgleda, ne znajući mađarski, kupila bezkofeinski nes. Jer vidim tri u jedan.

Tri Štrumpfa na nekom ćelavcu. Pokušavaju da ga uhapse. Ili mu pruže anal jer je nemoguće da tri nindža-mindže ne mogu savladati jednog čoveka. Čekaj. A što je Palestinac ćelav? I otkad Židovi pišu ćirilicom. Lepo im piše ŽANDARMERIJA na đale.

Ohoho i onda shvatim. Pa danas je parada gejeva, ćelavaca i drotova.

Veseli su odlučili da ako ne izađu na ovaj poluminus goli jednostavno ugrožena su im prava.

Ćelavci su odlučili da to tako ne može i da pođu hrabro i spremno s flašama vinjaka i kamenicama da obuku Vesele. Da se ne prehlade onako goli.

5000 Štrumpfova se obuklo u paradnu uniformu da čuva 500 Veseljaka po direktivi. Mada bi ih verovatno sami rado prebili. Ali nije takva direktiva. Pa su odlučili da frustraciju leče na Ćelavcima.

Jutros su i Veseljak i Štrumpf i Ćelavac spremni i sa puno entuzijazma krenuli iz svojih kuća na defile. I rekli, svi do jednog:

Mama, gledaj me danas na televiziji.

Jer znaju oni da će to sve propratiti dobra televizija. I ostale za njom. Pa će moći skrenuti ljudima pažnju sa otkaza na poslu, poskupljenja svega od igle do cigle, a bogami i lokomotive, te gasa, struje i ogreva.

Hepi nejšn, svi srećni. Kad nema drugih problema od biranja odeće ili dresa u šetnji. Nema danas normalan šta da traži šetnjom. Il si il nisi, ako nisi, molim kući idi, danas je opasno biti u centru.

Komentari

Opet,a?Evo ti +opet.

Pa izbrisali moodovi. Smeta im kaže tema, smorili smo:) te molim da mi ovaj put izađu u susret i pod drugim nazivom ostave, pliiiiiiz

Realno, realno, nema šta. + i <3

Ali ova je jaka do jaja. Svaka čast.+++++

Policija se s razlogom prijavljuje za posao, a to je da stite prava gradjana, u sta spadaju i skupovi (legalni, ne fasisticki). Kada su u uniformi njihov posao je da budu alat kojim zakon deluje, nista vise. Ne kapiram zasto ih svi toliko mrze niti zasto bilo ko misli da bi i oni sami napali gejeve. Zasto si onda policajac ako si protiv onoga sto radis?

Da bi te hranio budžet a ne ti sam sebe ili u nekoj firmi sumnjivog opstanka. Isto kao i popovi, vojnici. Šta je tu nejasno Leo? I ovo nije def.o policiji. Naravno da će braniti uredno prijavljen i organizovan skup. Pogrešno tumačiš.

Pa ok razumem popove. I ja cu biti pop jednog dana iako ismevam hriscanstvo, mislim ono, svidja mi se mercedesov dzip.
Da policija ne zeli da saradjuje, otkazala bi poslusnost, kao i Slobi pre tacno 10 godina. Zato oni koji se protive gej paradi nisu u policiji. :)
Mada i huligani su uredno prijavili i organizovali skup. Nista ilegalno oko toga nije bilo, zar ne?

Leo, čitaj naslov, kakve veze ja imam s učesnicima događaja?

Pluscina zbog primera :-)

Pa poenta i jeste u primeru, samo da je ne izbrišu jer bi mi to poljuljalo demokratsku veru u Vuku Ciravozd, hvala