Prijava
 1.    

  Kvizovi na onim manje gledanim kanalima

  Kvizovi kao što su na televiziji EMM, KTV i slično.

  Obično (čitaj: uvek) su to neke igre da se od ponuđenih slova da najduža moguća reč. I rešenja su, obično, toliko očigledna da samo poptpuno slep ne bi mogao da vidi koje je rešenje.

  Ali u čemu je caka?

  To su, zapravo, kvizovi koji su inspirisani od onih, nama dobro poznatih, spam poruka i pop-upova (kao što su vi ste 999 999 posetilac i slično). Samo što ti se oni neće hakovati na kompjuter nego na telefonski račun. Pa da... nagrade su stvarno lepe (petocifrene sume u dinarima), to plus očigledna rešenja, jednako je velika navlakuša.

  I vrhunac je kad (kao) zovu neki drugi gledaoci (koji, naravno, zovu iz studija, a predstavljaju se da su iz Petrovca, Kovina, Ožaka, Švedske, Austrije i slično) i daju odgovore koji nemaju veze sa mozgom. A između dva ovakva poziva, frustrirana voditeljka ne prestaje da blebeće o tome kolika je nagrada, kako da stignu do rešenja, a pri tom, makar milion puta izrecituje broj telefona koji treba da se pozove za njihov kviz.

  Vezu, naravno, nikad ne dobiješ, a dok pokušavaš da je dobiješ, stalno govori da je zauzeto, a pri tom ti bustiraju račun za telefon.

  Ovakve kvizove treba zabraniti.