Prijava
 1.    

  Mađija

  Old skul gejmerski sleng za bilo koji specijalni potez u tabačini tipa Mortal Kombat ili Street Fighter. Nije bitno da li je u pitanju Liu Kangova donja vatra, Škorpionov "getoverhir" ili Strajkerova granata, uvek je mađija. U mračnim devedesetim, vreme kada je spori čangrljavi dial up internet bio prava retkost, spisak poteza je bio traženiji od šok žvaka i sličica fudbalera, ali nekako bi uvek onaj neophodni broj "Sveta kompjutera" nestao u akciji. Tako su mnogi klinci sami u svojim prvim "hakerskim" pokušajima isprobavali nasumične udarce od lika do lika u nadi da će eventualno provaliti neki Fatality, možda čak i legendarni Sexality.

  - 'Alo druškane jel' smo rekli da nema mađija?
  - Aperkat je standardan potez, moronu.

 2.    

  Mađija

  Ono što te zadesi kad kresneš ciganku, i pobegneš.

 3.    

  Mađija

  Nadimak rezervisan samo za najveće heroje blokova i prigradskih sokaka.
  Za one koji ne biraju ni vrijeme ni mjesto da demonstriraju svoju mudovišnost, već na neki način predstavljaju otjelotvorenje te plemenite vještine.
  To su tihi čuvari balansa u univerzumu ispunjenom mentolima i propalim abortusima i legende igre koju mi smrtnici nazivamo život.

  Mečka S klase staje pored dvije milfare. Vozač polako otvara prozor i presjeca ih svojim pogledom hladnim kao mljeveno meso u babinom zamrzivaču dok okolnim pubertetlijama kroz glavu prolazi muzika iz vintage pornića

  A: Dobro veče, dame. Žao mi je što vas ovako zaustavljam ali nemam mnogo vremena... Dužnost zove. Zato čujte dobro šta ću vam sada reći. Želim da raširite vijest po svim okolnim blokovima. Želim da svi znaju da opet hodam istim ulicama kojima sam hodao kad sam bio u godinama onih mladića koji sada pokušavaju provaliti kakav donji veš vas dvije nosite. Želim da svi znaju da se Mile vratio u kraj. (polako podiže staklo i u sekund prije nego se isto zatvori dodaje) Lijep pozdrav. (odlazi)
  ...
  B: K... Ko je... Ovaj gospodin?
  C: Draga, mislim da smo upravo imale čast razgovarati sa Miletom Mađijom. Za sve ove godine se nije nimalo promijenio.

 4.    

  Mađija

  Virtuoz definicija.

  -To (autore), Mađio!

 5.    

  Mađija

  Umeće funkcionera javnog preduzeća. Samo pucneš prstima... imovina već nestala. I odleprša kao ptica neka.