Metroseksualac iz čitaonice

beni 2012-11-14 20:33:05 +0000

Тип који се често може срести по читаоницама. Карактеристике које га чине различитим од остатка студената на које наилазиш кад залуташ у читаоницу су бројне:

- Препознатљив аутфит. Неко ће рећи да је то једноставно присвајање западњачких одевних тековина, али га ја сматрам метросексуалним. Разбарушена, чупава коса, гломазне наочаре, карирани шал, уска љубичаста мајичица са шљаштећим натписом РИЧ БИЧ и сличне бљувотине, висеће беж панталоне са џеповима на бутинама и розе патике.

- Опрема. Свачег ту има, седамнаест маркера у различитим бојама, сто шездесет две књиге, свеске, скрипте, поморанџе, банане, велнес кекс, јафе у количини довољној да нахрани преподневну смену оснвне школе СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ у Тителу. Изнад свега, најбитнији реквизит без кога се дан проведен у читаоници не може ни замислити – смартфон хагеикс галакси епл.

- Активности. Од седам сати које проведе у читаоници, једно шест минута отпада на ефективно учење. Остало се троши на много занимљивије и продуктивније начине: Купује се кафа са аутомата (једанаест пута у просеку), сликање са кафом у различитим позама, затим избацивање слике на Фејсбук уз коментар – Кад се учи, мора кафа да се пије, хехе. Опет сликање, овај пут са главом положеном над насумично отвореном књигом (такође насумично одабраном) и смореним изразом лица. Опет постављање слике уз коментар на енглеском – Им со боред, њху дид јоу њрите алл тхис схит, мистер Вучина Васовић? Идење од стола до стола и разговор са бројним пичкама, четрдесет седам пауза, двадесет један статус, тридесет осам слика на Фејсбуку и многе друге богоугодне раденије.

- И на крају, мотив доласка. Док велика већина у читаоницу дође да нешто научи, или бар проба да научи, овај изрод уопште не рачуна с тим. Он дође да изблеји седам сати ван куће радећи горе побројано.

- Друже, извини, видим да већ два сата гледеш у телефон. Је л' могу да позајмим хрестоматију из упоредне од тебе, понео сам само скрипту? Пошто теби очигледно не треба.
- А, ма може, може... Шта си рекао, хербаријум из уметничке?
- Хрестоматију. Из упоредне.
- ...
- То плаво што ти је отворено.
- А то! Хихихи, изволи.

5
29 : 4
  1. U jebote, baš danas primeth takvog jednog u čitaoni, samo što je imao izrazito žut džemper i ono što si zaboravio da napišeš pederušu naravno sa motivima britanske zastave sa spoljne strane i tikePa neke urbane-metro-njesra, ne mogu da ih definišem...

  2. Није то метросексуалац, то је немач представе! :)

  3. Ahahah, dobra definicija... Omiljeni deo: "затим избацивање слике на Фејсбук уз коментар – Кад се учи, мора кафа да се пије, хехе"... xD

  4. ...i one čudne pantalone, koje deluju kao da se, nedobog nikom, usro.
    Jedan socio-rehabilitacioni arbeitslager i milina.
    Sjajno. +

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.