Prijava
   

Metroseksualac iz čitaonice

Tip koji se često može sresti po čitaonicama. Karakteristike koje ga čine različitim od ostatka studenata na koje nailaziš kad zalutaš u čitaonicu su brojne:

- Prepoznatljiv autfit. Neko će reći da je to jednostavno prisvajanje zapadnjačkih odevnih tekovina, ali ga ja smatram metroseksualnim. Razbarušena, čupava kosa, glomazne naočare, karirani šal, uska ljubičasta majičica sa šljaštećim natpisom RIČ BIČ i slične bljuvotine, viseće bež pantalone sa džepovima na butinama i roze patike.

- Oprema. Svačeg tu ima, sedamnaest markera u različitim bojama, sto šezdeset dve knjige, sveske, skripte, pomorandže, banane, velnes keks, jafe u količini dovoljnoj da nahrani prepodnevnu smenu osnvne škole SVETOZAR MILETIĆ u Titelu. Iznad svega, najbitniji rekvizit bez koga se dan proveden u čitaonici ne može ni zamisliti – smartfon hageiks galaksi epl.

- Aktivnosti. Od sedam sati koje provede u čitaonici, jedno šest minuta otpada na efektivno učenje. Ostalo se troši na mnogo zanimljivije i produktivnije načine: Kupuje se kafa sa automata (jedanaest puta u proseku), slikanje sa kafom u različitim pozama, zatim izbacivanje slike na Fejsbuk uz komentar – Kad se uči, mora kafa da se pije, hehe. Opet slikanje, ovaj put sa glavom položenom nad nasumično otvorenom knjigom (takođe nasumično odabranom) i smorenim izrazom lica. Opet postavljanje slike uz komentar na engleskom – Im so bored, njhu did jou njrite all this shit, mister Vučina Vasović? Idenje od stola do stola i razgovor sa brojnim pičkama, četrdeset sedam pauza, dvadeset jedan status, trideset osam slika na Fejsbuku i mnoge druge bogougodne radenije.

- I na kraju, motiv dolaska. Dok velika većina u čitaonicu dođe da nešto nauči, ili bar proba da nauči, ovaj izrod uopšte ne računa s tim. On dođe da izbleji sedam sati van kuće radeći gore pobrojano.

- Druže, izvini, vidim da već dva sata gledeš u telefon. Je l' mogu da pozajmim hrestomatiju iz uporedne od tebe, poneo sam samo skriptu? Pošto tebi očigledno ne treba.
- A, ma može, može... Šta si rekao, herbarijum iz umetničke?
- Hrestomatiju. Iz uporedne.
- ...
- To plavo što ti je otvoreno.
- A to! Hihihi, izvoli.

Komentari

U jebote, baš danas primeth takvog jednog u čitaoni, samo što je imao izrazito žut džemper i ono što si zaboravio da napišeš pederušu naravno sa motivima britanske zastave sa spoljne strane i tikePa neke urbane-metro-njesra, ne mogu da ih definišem...

Није то метросексуалац, то је немач представе! :)

Ahahah, dobra definicija... Omiljeni deo: "затим избацивање слике на Фејсбук уз коментар – Кад се учи, мора кафа да се пије, хехе"... xD

...i one čudne pantalone, koje deluju kao da se, nedobog nikom, usro.
Jedan socio-rehabilitacioni arbeitslager i milina.
Sjajno. +