Prijava
 1.    

  Oštećena roba

  Oštećena roba, jeste old tajmerski termin za djevojku ili ženu koja je izvršila snošaj prije braka. Etiketira je, naravno, od strane muškaraca i postaje podložna raznim ćuškanjima. U islamu je ovakva situacija, dosta teža za svaratiti iz perspektive muškarca. Vješanje je sramna smrt, tripujem da bi im se upravo to desilo, pogotovo kod hardkor muslimana.

  Biblijska Eva je posegnula za Adamovom jabukom i bila je oštećena bez mogućnosti popravke. Žene i ne znaju zašto ovo rade. Sve gledaju svoja posla, idu u šoping, razmišljaju da kupe kućnog ljubimca, razmišljaju o nebitnim stvarima, i onda se desi upravo to, bivaju oštećene. Svi pričaju o njima, na ulici, kući, svukuda. Ako je vide u društvu nekoga muškarca, on biva takođe etiketiran kao kurvin ljubavnik.

  Jednom oštećena, žena će vjerovatno biti podložna panici, uradiće nešto što je pogrešno. U kratkom vremenskom periodu, poželiće da bude oštećena još više. Postaće kreatura koja će otići u obližnji pab, i pokušaće da očara suprotni pol, u čemu će najvjerovatnije uspjeti. Zašto je tako, ne znam, nisam žena. Pažljivo posmatrajući tu naslikanu djevojku, sjaj na usnama, žudnja u očima, kako graciozno vadi kondom iz te "jebi me" tašne, muškarac će se zgaditi, možda ne. Ako se zgadi, okrenuće glavu i praviti se da ta ženska kreatura ne postoji, u drugom slučaju, pa, znate već...

  U biti, nije mi jasno šta ovakva žena hoće? Da li hoće poštovanje, ili samo jedan iskonski osmijeh upućen na ulici? E, do kurca, to je previše. Od sada pa nadalje, oštećena kreatura je podložna lažnom osmijehu, ali zna se smijati i od srca, kada dijeli tek ispečene kolače ili karamele klincima iz kraja. To će i raditi, zarad toga iskonskoga osmijeha.

  Kako godine prolaze ulazi u finalnu fazu tuge i zatvorenosti. Ali, to je to, njen usamljenički život izmelju četiri zida. Za ošteneću robu ne postoji srećan kraj, i ne postoji niko ko bi to mogao da izmjeni.

  Tradicija? Jarčev kurac, da se tako izrazim.