Proizvodi za decu

Heavy_Rain 2011-09-15 01:14:27 +0000

Pre nego što počnem da razrađujem ovu temu, ne mogu a da ne primetim opštu decomaniju koja vlada Srbijom. Dok je do pre samo pola veka, prosečno dete, čekalo negde kod ambara, da se najedu prvo stariji, pa za njega šta ostane, danas se situacija frapantno promenila. Hvala Bogu pa se promenila, ali sada se ide u drugu krajnost, situacija postaje zabrinjavajuća! Uzrok svemu tome je valjda bela kuga, ali i psihički poremećaji mladih majki, koji se najviše ogledaju u neumerenoj potrošnji. Ovim putem apelujem i na mlade majke, da se ne ponašaju kao da nose smrtonosno oružje, dok imaju bebu naručju. Mi smo svi bili mali, pa nas majke nisu uperile nikome u glavu sa pretnjom "Pomeri se, ili će da povraća!". Takođe nema potrebe da kupujete kolica površine šest metara kvadratnih, slobodno možete da imate manja nego komšinica Lana - ipak je njen muž uspešni fudbaler u Uzbekistanu!

Da pređem na temu, nas su sve kupali Merima sapunom, sa nacrtanom čudnom bebom na omotu, Kosili šamponom, a hranili nas iz sise, pa nam ništa ne fali i vazda ovde prosipamo pamet. Kosili je zamenjen "Džonson bejbi koenzim ku deset sa retinolom i antioksidansima" šamponom. Sapun je totalno izbačen iz upotrebe. Pelene mogu da upiju mesečnu zalihu dečije mokraće, mleko se naravno kupuje u konzervi, a za onu malo stariju decu, postoji i mleko za spavanje. Da! Dobro ste čuli! Mleko za spavanje! Volela bih da priupitam izumitelja ovog proizvoda, "Jel ste izmrvili neki Bensedin unutra, ili šta?". I šta su to deca pa radila do pojave ovog mleka? Majke, bolje osmislite deci neku dnevnu aktivnost, da se umore i uveče kada ih okupate tim vašim lavandama, jednostavno utonu u san. Jedan od najblistavijih proizvoda je prašak za veš "za decu". Realno razmislite, da li je osetljivija koža jednog deteta, ili jednog tinejdžera? Ups, sada ću dati ideju marketinškim prevarantima!

Da zaključim! Čoveku je predodređeno da se razvija, živi i preživi i pod mnogo gorim uslovima nego što je nedostatak koenzimakudeset. Deca su izdržljiva, hvala Bogu, srpska verovatno još i više nego neka inostrana, jer nam je u genu upisan neki faktor opstanka. Drage majke, ne zapadajte u kredite i dugove zato što vas žulja praziluk u predelu rča i morate imati sve što zablista na reklami. Bolje vašoj deci prenesite neke intelektualne vrednosti, a ako vam primarno životno opredeljenje postane to što ste Majka, budite sigurni da će vas i muž zapostaviti. Onda sve pare odoše kod neke mlađe i bolje, pa nećete imati ni za Kosili, a kamo li za koenzime!

-1951. godina
Mali Milan, šesto dete u porodici, kod ambara se igra svojom igračkom od šaše, čekajući da stariji ručaju, ne sme reč da progovori, jer je baba popustila sa živcima, još od kad je deda poginuo na Solunskom frontu.

:tras:

-Evo ti ta koska, a pošto je nedelja, ima i malo svežeg 'leba!
_________________________________________________________________________
-2011. godina
Mali Kameleon Drugi Leon u dubku sa šest brzina, krši po kući, gađajući deda Milana kašom od manga i artičoke.

The Majka (obraća se mužu): Rekla sam ti da ne kupuješ od artičoke, više voli od asparagusa i indijskog oraha. Neću ni da pričam što si greškom kupio Rosu, rekla sam samo Evian dolazi u obzir i to ona plava, za dečake! Omekšivač za veš si kupio za decu stariju od godinu dana, a on ima tek jedanaest meseci...jaoj kome sam ja dete rodila, skotu bezosećajnom! Jadna duša moja mala, otac mu je neandertalac, pa i njega moram da gajim kao da je u kamenom dobu!

61
471 : 41
  1. Za dečiji omekšivač sam čula. ali za mleko za spavanje prvi put i jednako sam zgrožena!
    Čisti marketing. +++++++

  2. Postoji mleko, Imlekova kravica neka bleji u mraku na omotu i zvezde oko nje...:)

  3. Ništa ne mogu na ovo da kažem... Bože sačuvaj i sakloni. Deci sada brane i u peski da se igraju jer mogu, ne dao bog da se isprljaju.

  4. Kumara nači čita i ocenjuje! +++

  5. Kumaro nači fala ti, sve naače! :)

  6. Bravo Kišo vrste Teška! Ima ih takvih kolko oćeš! A moja keva je, recimo, naučila da pliva tako što je moj deda bacio u vodu... A danas svi nešto sviraju kurcu :)
    +

  7. А што пишете оволико дугачке овако касно? Не могу да оценим, нисам за руске класике, начи, тренутно...

  8. Kumaro nači daj joj plus, kacam pročito teo sam da dam dva, taman ti daj još jednu ocenu kategorije plus!

  9. @Crna Guja

    Zamisli kako je tek Boldriku bilo! :)

    @Ferguson Dankan

    Kad god se nađe vremena, nači, može se pročitati, ne mora o'ma! :D

  10. Не могу да оценим, нисам за руске класике, начи, тренутно...

    +123456

  11. Љуби Фергусон из сунцем окупане фотеље :*

  12. Zamisli kako je tek Boldriku bilo! :)

    Boldrik bi bio idealna osoba za testiranje lekova. Ima sve moje komplimente kao farmaceuta. :)

  13. Heavy rain je zvučalo nekako urbano, Teška kiša zvuči sumorno.
    Plus, odlična defka Hevi Kišo.

  14. Dukka
    Heavy rain je zvučalo nekako urbano, Teška kiša zvuči sumorno.
    Plus, odlična defka Hevi Kišo.

    'Ajde krsti me, zvaću se kako ti odlučiš. :D

  15. Онда Дука промени у Суморно Јутро, метне Али Љубу на аватар и идемоооо!

  16. Hoceš da ti budem kum? K'o Stankela Panteli? Do jaja. Čelendž aksepted!

  17. Dukka
    Hoceš da ti budem kum? K'o Stankela Panteli? Do jaja. Čelendž aksepted!

    Nači od sada smo kumare! :)

  18. Pa ne moš dimaš 100 kumara. Prvo čekaj da te prekrstim

  19. ovo treba da osvane na naslovnoj definitivno.. +++ *, i sve pohvale za tacnost ovog sadrzaja, da se nadovezem i za "decu" do 20+ godina je neka slicna situacija, ko kad moj drug kaze meni keva sve zdravo kuci sprema, maslinovo ulje i ta sranja a ima 120 kila... itd. mozda osvane i defka na tu temu.

  20. Само настави овако, свиђа ми се ово што радиш.

  21. Ovo je za odabrane ++++++++++++++++++

  22. Odlično.
    Mene je ćale učio da kočim na rolerima tako što me je puštao od Cvijete Zuzorić do zoološkog vrta. Nisam naučio da kočim, ali bitna je poenta. Danas bre desetogodišnja deca izlaze napolje na triciklima sa omekšanim sedištima, pregradom za sličice, pregradom za maramice, pregradom za vlažne maramice i 25 brzina.

  23. Tako si dobru definiciju napisao da sam procitao primer i krenuo da dam minus 'mamicu joj potrosacku sto joj ovaj nije zavalio samarcinu'. A onda se setio da je ovo definicja. Plodis.

  24. Odlična definicija. Sve stoji što si napisala. Sada kad bi onako citirao koji mi se delovi posebno sviđaju morao bih izgleda celu defku, od početka do kraja, đuture sa primerom da citiram.
    + i *

  25. za odabrane definitivno... ja sam sa 7 meseci spavao ispod oraha u njivi dok su moji radili po basti... milina... peo se na taj isti orah visok 20ak metara sa 7 god kad zamalo da se skrsim jer mi je vetar zaljuljao granu.... odrastao po bastama,parkicima,planini,iamko zivim u gradicu... ++++++++ i * :)

  26. Hvala vam puno svima! :)

  27. Odlična definicija. Malo prebrutalan primer za malog Milana, a i u ovom drugom si njega napala kašom. Šta ti je jadni Milan skrivio? Šalim se naravno. Svaka čast
    + i *

  28. decomaniju

    Најбоља реч у дефиницији. :))
    Одлично написано. Јебени коензим.

  29. bravo venus!!! i živele vaške i šuga i pentranje po drveću i kradja trešnji i kukuruza, i živeo prut po koji su me slali kad treba da dobijem batine!

  30. odlična,istinita pre svega,+

  31. Dojajna stvar, baš za naslovnu.

  32. KUMARA! Davno ocenjeno!

  33. Jako lepo napisano, a nazalost i istinito. Zasluzeno na naslovnoj.
    +++

  34. Да цитирам господина Шанзамета:

    Cigani su, čoeče, nadrasa! Cigansko novorođenče baciš u kontejner i posle pet godina izađe, otporan na sve boleščine i metke ispod 7.9 kalibra!

  35. Inteligentno napisano ali pomalo preterano na trenutke. Ipak, zaslužena naslovna, objasnila si :)
    +++

  36. Cigani imaju prirodnu selekciju, samo naači opstaju

  37. Stvarno odlična definicija. Ja sam zgrožen ponašanjem današnjih roditelja prema deci. Jbt, u stanju su da ih svo vreme drže na rukama, jer će pobogu pasti i udariti se, pa ko da trpi plakanje. A nemaju pojma da je hodanje naučena radnja i refleks i da je potrebno nekoliko puta da dete padne i da se udari, da bi naučilo da drži i povrati ravnotežu. Isto kao i sa sranjem, kake u pelene, dok se ne nauče da koriste nošu. Pa kad pređu na nošu, još po koji put se ukake u gaće, jer se taj refleks nije skroz formirao. Za sve je potrebno vreme. Naučnici kažu - to je razvoj deteta. Ali današnji roditelji kao da nisu čuli za to. A najbrutalniji primer ove isfoliranog roditeljstva jeste jedna majka, koja je sinu probušila uho, a onda mu stavila plavi cirkon, jer je, zamisli, dečak. A ni ne vidi da je od njega još više napravila devojčicu!

  38. Takve zene treba tuci...

  39. Sramota, ponašaju se prema deci kao da su neki swatki mawi ljubimci, a ne budući ljudi, koji bi trebalo, kada dodje vreme da žive samostalno bez pupčane vrpce koja u ovom slučaju nije raskidiva. Plus, čestitka, omiljeno i šta već ima još...

  40. Ovo sam plusirao odavno, a sad cu i da ga ubacim u omiljene! Bravo, pogadjas u centar!

  41. Dakle, sestro, da nisam ozenjen, zaprosio bi te i oplodio odma!
    :dva reda pluseva:

  42. DA jebote, MRZIM moderne majke.

  43. Ili nauči da koristiš pravilno zareze ili nemoj uopšte da ih stavljaš. Upropastio si potencijalno odličnu definiciju tim neumećem, nažalost.

  44. Mleko za spavanje.... didu u pm marketinški manijaci, kad vidim one motokultivatore po ulici sa trista dvajs presvlaka i sto čuda, presedne mi ideja dece. Stakleno zvono gratis. +

  45. A tek što su deca bezobrazna, neviđeno. +

  46. hahahah kako ova definicija futi!!!!! +*

  47. Ovo je kvalitet lektira, turih je u omiljene!

  48. Sto volim kad se neka dusebriznica ovako nalupeta... Minus ko kuca! Mleko za spavanje je mleko protiv grceva, sto ces, jednog dana kada budes majka shvatiti, itd, itd....

  49. mmmmm, da, steta sto deca ranije nisu imala grceve, inace bi videli svi matorci sta su muke bez tog mleka . inace, danas sam teo da samaram jednu mladu mamu na trafici, nego sam se plasio da ce da ispusti dete. 15 minuta sam cekao da se jadno detence odluci izmedju svih vrsta smokija koje mu je mlada mama ponudila. Oces duso smoki? Mozeeee. Oces ovaj obicni? Da!!! Finooooo, a da neces ovaj sa dinosaurusom na kesi? Moze i taj! Dobro, uzecemo taj. Ili da uzmemo popaja, vidis koliko je velika kesa? Dete je vec belo gleda... Ona ladno tripuje da dete nece smoki, pa pocinje da ga napada da uzme stapice. Na kraju svega toga uzela sta je uzela, ja sav srecan sto sam dosao na red, vec joj prodavac i kusur vraca, a tek ce ona: Jaoj, kakva je ono kozmetika? Sta ima u tom Dove pakovanju? Uzima ga (i dalje na "salteru" ) i ladno cita sastav sa kutije, ne padajuci joj na pamet da nije u jebenom MAXI-ju i da sad vec gomila ljudi stoji iza nje!

  50. Hvala svima na pozitivnim i negativnim komentarima! :)

  51. Ja ne razumem zasto bi ljudi kritikovali nesto sto olaksava zivot. Mislim, ovde su uglavnom mladi ljudi, bez dece, tek kada dobijes dete vidis koliko korisnih naprava i proizvoda je izmisljeno. Jeste, nasi roditelji nisu to imali, ali su se posteno namucili. I vi, gospodo draga kada budete imali decu, necete koristiti pamucne pelene, nego Pampers koje su milion puta bolje prvenstveno za dete. Kosili je govno, kao i Merima sapun. Sve ovo sto sam procitala je kao kad bi kritikovali prosecnu devojku sto koristi strani sampon umesto Brezu, sapun umesto kupke i bindu (ako znate sta je to) umesto ulozaka. Kritike i definicija nisu na mestu. Jednostavno, ne moze se pricati o nekim stvarima bez iskustva.

  52. pampers je bolji samo za mame. mogla bi malo da procitas studije o naglom povecanju steriliteta kod muske dece, od kad je pampers uveden u upotrebu. da ne spominjem da ih sad nose deca do 2-3-4 godine, jer mame mrzi da decu nauce na nošu

  53. p.s. merima sapun koristim ceo zivot, i jos mi se koza nije sljustila. kosili NIJE bio govno, kakav je sad- jebem li ga

  54. E, evo majke sa iskustvom.

    Nisam ga stavila u dubak ni sekunde, puzao je lijepo po kući i vukao mačka za rep. Prohodao je bogami u 11 mjesecu i nikad nije imao ni okserice ni ikserice.

    Nije pojeo nijednu kašicu iz teglice, a mlijeko od praškovače još manje, jeo je mamu do 1,5 a kasnije jeo što i mama (mahune, grašak, krompir, jogurt, jaje itd...).

    Nije nikad namazan nikakvom skupom kremom ili uljima, samo Pavlovićeva i nikada osipa imao nije.

    Sve u svemu, uspješno je odrastao bez savremenih pomagala i za razliku od svojih savremenih kolega nikada nije bio na inhalaciji (jer mu ne pušimo u njušku) niti je imao proliv ni zatvor.

  55. Izgleda da su nana i kamilica tako passé...
    +++++++++++++++++++++++++++

  56. Slazem se. Kao roditelj mogu reci da te stvari nisu uopste potrebne, vec su nam nametnute kao takve. Gora stvar je sto su mnoge stvare stavili u zakon (bar ovdje gdje ja zivim), da npr. kada se vozi biciklo ti treba 3 protektora, biciklo sa prednjim i zadnjim svijetlom, na svakom tocku 3 macija oka, skolska tasna sa najmanje 4 macija oka. A da ne pricam o hrani, kada smo rekli doktoru da ne koristimo aptamil i tako to, vec stvari koje i mi jedemo, bio je veoma iznenadjen.

  57. Potpuno se slazem. Kad samo cujes listu dezinfekcionih sredstava koje 'must have' kad izadjes iz porodilista. Jbt gde nestadose kamilica i cista voda? Posle se to dete razboljeva svaki cas pa opet daj pare na antibiotike,inhalatore i slicne gluposti. Sve samo da bi industrija imala profita a decu ko jebe.

    Ja i moja baka ista genetika. I tako je ona bosa hodala kilometrima po planinskim putevima do skole i natrag i bila jaka ko konj i zdrava ko dren. Ali kad sam se ja rodila 'mezimce' onda je bilo da dete spava na toplom,da se lepo utopli i natronta svaki put pre nego izadje napolje.Ne daj boze da kine. I rezultat je da dan danas dok gledam polugole devojke na -20 znam da cu se prehladiti ako provedem duze vreme u malo hladnijoj kuci i koliko god se trudila da 'ocelicim' nista mi sad ne pomaze. :(

  58. Ovo zasluzuje u novine da ode...

  59. +++

    Mali Kameleon Drugi Leon

    Најбољи део.

  60. Mali Kameleon Drugi Leon

    Hahahaha +++

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.