Prijava
   

Rubikova kocka

Rubikova kocka je ultimativno sredstvo za kidanje zivaca i narusavanje homeostaze vaseg organizma. Svako od nas je barem nekad pokusao da dokuci tajne sarene kockice koja se vrti ali mu to nije polazilo za rukom. U tim situacijama kocka je pokazala svoju magiju i podstakla nas na kreativnost i dovijanje tako da je bivala resena na vise nacina: 1. rasturena i sastavljena u prvobitnom obliku 2. strane obojene istom bojom tako da se kocka vrati u pocetno stanje (likovna metoda) 3. nalepnice u boji sa svake kockice pojedinacno se odlepe i postave na pravo mesto (mozaicka metoda). Tako je kocka od ciste matematike presla put do primenjene umetnosti.

Komentari

Um caruje, ali umjetnost kocku slaže... :) +

za sve je potrebna samo masta :) ili neverovatno znanje matematike :D

Ako jednu "kocku" izvadis, moras ih povaditi sve i ponovo sklopiti. Ako se desi da samo jednu izvadis i zamenis joj mesto sa nekom drugom, i ukoliko bi kasnije neko ko zna uzeo da sklapa, nikad je ne bi sklopio. Za prelepljivanje, takodje.

Postoji tacno odredjeni nacin kako se sklapa, po shemi. Ja sam je vec naucio napamet, jer slazem jos od osnovne.
Fora je da slozis samo jednu boju kompletnu i ispravnu, okrenes je na dole ( da ti ona bude osnova ) a zatim za "srednji venac", "gornji krst" i "ugaone" postoji unapred razradjeni redosled poteza.

+ od mene.

I ja znam semu istu kao i ti, i sve algoritme.. :D dobra je stvar ja sam jako zavoleo iako je sve pocelo samo da bih bio glavni u drustvu jer 99% ljudi to ne moze. sad ako te zanima pocni da savijas papir :D origami je jos bolja fora