Prijava
 1.    

  ruska salata

  znak da je ili Nova Godina
  ili dolaze gosti...

 2.    

  Ruska salata

  Jedno od retkih jela srpske nacionalne kuhinje koje nije tursko.

 3.    

  Ruska salata

  Najava slavlja u kući, u kojoj se sprema.

  -Kevo, šta se sprema to?
  -Ruska.
  -Opa, već udajemo Maju?
  -Ne lupaj bre, spremam onako, odavno nismo jeli.

 4.    

  Ruska salata

  Srpski brend.

  Unuk: Je l' praviš rusku za slavu?
  Baba: Pa kako da ne, kakva je to slava bez ruske salate?

 5.    

  ruska salata

  Ruska salata je u stvari nastala tako što je francuski kuvar, Olivije NEŠTO, spremio ruskom caru Nikolaju Prvom. Nakon toga, srbi je zovu ruska salata, dok rusi i ceo svet "Salata Olivije" ili "Francuska salata".
  Toliko o tome.

 6.    

  Ruska salata

  Ono što najverovatnije nećete naći na jelovnicima u Rusiji, makar ne u varijanti za koju mi znamo.

  Specijalitet bez koga ne prolazi ni jedna slava ili slična svečanost, naročito ako se odigrava u zimskom periodu.

 7.    

  Ruska salata

  Neverovatna simbioza omraženih stvari (kuvani grašak, šargarepa, jaja i krompir i majonez) sa voljenim stvarima (kiseli krastavci i salama) kojom se stvara fantastičan rezultat koji bi mogao biti hrana bogova.

 8.    

  Ruska salata

  Dodatak jelu čija je osnovna funkcija u tome da vam spadne sa kašičice i uprlja stolnjak kada ste kod nekoga u gostima na ručku.

 9.    

  ruska salata

  instant pakovanje za esherihiju koli, salmonelu i sl.

 10.    

  Ruska salata

  Razlog ljubavi Srba prema Rusima.

 11.    

  Ruska salata

  Jelo iz pakla. Čekaš cele godine i kad napokon dođu praznici kada se pravi - oždereš se kao stoka izgladnela i psuješ mamu maminu onom ko je izmisli tako lepu. Šta ćeš kad je voliš.

  Pravda za rusku salatu!

 12.    

  Ruska salata

  Jedino dobro sto smo dobili od Rusa

 13.    

  ruska salata

  1. Neizostavni deo slavske, novogodišnje, božićne i rođendanske trpeze u Srba. Sastoji se od šunke, barenih jaja, šargarepe, graška i kiselih krastavčića. Sve je to lepo isečeno na komadiće i pomešano sa majonezom. U većini slučajeva omiljeni deo predjela kod gostiju, osim kada je šargarepe krupno iseckana.
  2. Poznati hit Tonija Montana.

  ... i ova ruska salata
  podseća me dušo na tebe
  na sve one divne trenutke
  provedene srećo sa tobom ...

 14.    

  Ruska salata

  Mesavina razlicitih vrsta zatvorenika u Gulagu.

  Anti komunisti,fasiti,politicki neopredeljeni,kapitalisti...

 15.    

  Ruska salata

  Odgovor koji cemo dobiti na pitanje sta ima za rucak ? .. prvi , drugi , treci i cetvrti dan posle Bozica .

 16.    

  Ruska salata

  U suštini najveća pomoć pravoslavne braće kroz istoriju što se tiče naoružanja.

  -Milena majku li ti jebem onu nepismenu, od ovog gra' što si stavljala u ona tvoja govna sad prdim ko sumanut, Suhoje mogu dobaram glat!

 17.    

  Ruska salata

  Osim što predstavlja idalni prilog uz meze na slavama, ova salata koja se jede svuda samo ne u Rusiji (tako obimno kao kod nas) takodje predstavlja jezgro Novogodišnjeg duha u domaćinskim kućama. Na hiljade dece u Srbiji se ponajviše osim paketićima Deda Mraza raduje i ruskoj salati, koju njihova mama najbolje sprema. Kako odrastamo odlazimo kod drugova, i na žurke gde se ovaj metod malo manje primenjuje, ono što zapravo biva duh tradicije istočnjačkih, slovenskih naroda biva zamenjeno znamenostima grickalica, koka kole, pice i drugih zapadnjačkih običaja.

  Naravno kao i većina pubertetlija i ja sam podlegao ovom neretkom metodu slavlja Nove Godine, zaboravivši čar slavlja Nove sa roditeljima i sestrom. U ruskoj salati najčešće možete naći grašak, šargarepu, šunku, krompir, kisele krastavčiće i kilo majoneza. Nekad se desi da se dodaju pavljaka, kukuruz, tunjevina čak, jaja, pa i boranija. Pored majoneza i silni prelivi poreklom iz Nemačke, Grčke ili odakle već. Mast čista, ali s obzirom da ćete se samo za vreme Novogodišnjih praznika najesti kao nikada u 365/6 dana u godini onda vam je sasvim svejedno. Dokle god je vašoj duši milo, neće vam biti bitno koliko ćete ostati u teretani kada je otvore drugog ili trećeg Januara, ili da li će vaša nova digitalna vaga (koja verovatno "laže" svaki put kada pojedete nešto obimnije) totalno pući, eksplodirati, jer znate da vam nije žao ukusa ruske salate.

  Ove godine sticajem zdravstvenih okolnosti, ću ostati kući za doček, ješću rusku salatu, a tad ništa neće biti tako kul kao to, nisam ništa propustio.

 18.    

  ruska salata

  srpska salata