Prijava
   

Siva traka u americkim filmovima

Lepljiva traka koja je kao "Loctite".Toliko je snazna da moze da zakrpi rupu na avionu u letu,zalepi negativca za plafon,imobilise ruke i usta taocima,zakrpi hadronski kolajder,ali i da zaustavi krvarenje glavnom liku.

I za divno cudo,uvek je tu negde pri ruci. Ma gde god se nalazili.

Komentari

Sivu traku širine nešto manje od 2" Ameri zovu "duct tape" (iliti skraćeno "ductape") i zaista ima opisane osobine. Surogati, koji na našem tržištu mogu da se nađu, nisu ni blizu po performansama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Duct_tape

*en passant
Sta je pisac time htei da kaze? Dokazi da nije tacno ovo vezano za filmove. Da ne zaboravim, +.

@personanongrata
Naravno da neće zakrpiti HC, trup aviona nisam pokušavao, to je shvaćeno kao stilska figura autora, ali da imobiliše pojednice, u to sam se uverio, na kraju krajeva, to možeš i ovim, kod nas dostupnim verzijama daktejpa, da učiniš (molim angažovane antiterorističke jedinice da me ne traže sad, pošto je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, u cilju obostranog zadovoljstva). Kad se posečem, a ne razrežem, i dalje preferiram Loctite ili sličan superlepak. Kad je rana veća, te se širi, treba primeniti kompresiju i tu je daktejp mnogo bolji.
Jesam li zadovoljio znatiželju? ;)
Inače, i ja sam dao +, ali ne mislim da je neophodno da to napominjem svaki put.

Možda bi bilo dobro da se obratimo Mythbusters ekipi, da oni to istraže i dojave nam svoju ekspertizu, pa da mi ovde ne nagađamo. ;)

Pa zapravo Mythbusters su uradili eksperiment sa ovom trakom te sa njom podigli u zrak automobil tezak 1256 kg cini mi se