Prijava
   

Snovi

Najpouzdaniji pokazatelj događaja iz budućnosti na našim prostorima. Snovi imaju algoritam po kojem ga stariji članovi porodice tumače i svako predviđanje kroz snove mora biti ostvareno na ovaj ili onaj način. Manija koje matore obuzme kada im ispričaš svoje bolesne snove, koji najmanje imaju veze sa stvarnošću, prevazilazi granice zdravog razuma a posledice mogu biti fatalne.

Sin: Što sam sanjao neke gluposti sinoć...
Majka: Šta si sanjao?
Sin: Pa idem ja ulicom, i svetlo zeleni pegaz pretrčava ulicu...naiđe Hamer H3 i pregazi ga, šiklja krv na sve strane, odvedu ga kod veterinara al' on ipak skvikne i onda vidim ćaleta nešto tužan...
Majka: Auuu, crno dete to ništa ne valja, to prema sanovniku koji sam nasledila od babe po ocu znači da će najstariji član porodice iz ove kuće da premine u bolnici!
Baba beše najstarija u kući i brzo je majka ubaci u kola i odveze u bolnicu uz povremene babine povike "Ali dobro se osećam" i "Ne fali mi ništa". Tamo krknuše babi lekove na koje je bila alergična što im je i napomenula ali su mislili da bunca od povišene temperature koju inače nije imala. I te večeri baba se naduje od alergije i rikne.
Na kraju majka tužno zaključi: Eto vidiš sine, sanovnik nikada ne greši...

Komentari

A kad ja sanjam mrtvu Kseniju Pajčin kako...