Prijava
 1.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  Rečenica koja se upotrebljava, kad neko ispriča jezičku zavrlzamu, i tražite da vam je pojasni.Takodje se može primeniti na neke definicije na groblju Vukajlije.

  Evo jedne:

  Silvester Stalone

  Silvester Stalone je neka masa neka magma uglavnom lik se raspo al dobro nije on kriv aj da je on kriv ali nije prepumpo se

  ??!!

 2.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  Pitanje sa kojim profesori srpskog pokušavaju da vas bace u bedak.Vi tad pokušavate da uđete u mozak pisca koji je živio pre 200 godina,verovatno se i ubijao od alkohola,a vi se u tom trenutku ne nalazite u alkoholisanom stanju i bezuspešno pokušavate da nađete odgovor na ovo pitanje.Najjednostavniji odgovor je:Pisac je rekao sve što je htio.

  prof.Srpskog:I tako šta je pisac hteo da kaže,ovom pripovetkom?
  Učenik:Eeee.Ovaj.Pisac je hteo da kaže da nije sve tako što se čini i da ne treba svemu i svima da verujemo.
  prof.Srpskog:Ne,ne pisac je rekao sve što je htio.Nije ti to pravi odgovor.Sedi 2.

 3.    

  Šta je pisac hteo da kaže

  Pitanje koje pesmu od 4 stiha pretvori u temu za dvočas srpskog. Obično,odgovor na to pitanje zna jedino pisac a takodje je čest slučaj da je to dragoceno znanje poneo sa sobom u grob ostavljajući nas da lupamo glavu na času od muke (za štrebere) ili da mirno spavamo na istom (za ostale).

  Profesor: Šta je pisac hteo da kaže u stihu 'Sunce sija' ?

  Učenik:
  (1) Jao profesorka ja mislim da je njemu umrla žena a ona je mnogo volela da
  oblači žutu haljinu pa je onda ona oživela i poletela nebom a pošto je ona bila mnogo lepa kao Sunce i u žutoj haljini kao Sunce on je mislio kako SUNCE SIJA...jesam dobila 5?

  (2) Pitajte čoveka otkud ja znam!

  (3) zZZzZzzzZzZzzZZZzzZzZz!

 4.    

  "Sta je pisac hteo da kaze ? "

  Pitanje koje muci svakog osnovca i srednjoskolca na koje odgovor i ne mozemo dobiti jer su vecina tih pisaca mrtvi. Da li smo mi dovoljno pronicljivi da stvarno udjemo u mozak pisca i razumemo sve tajne poruke metafore i pouke ?

 5.    

  Šta je pisac hteo da kaže

  rečenica koju mnogi ljudi koriste kada nešto (ili pak ništa) ne razumeju, a žele da ispadnu pametni.

 6.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  Fin način da sagovorniku stavite do znanja da ga niste baš najbolje razumeli, i da bi bilo više nego presudno za nastavak dalje konverzacije, da vam lepo objasni šta je "hteo" da ga kaže, odnosno na šta je mislio kada je to rekao.

  Aj brate dođi, ono. Sve kao. Samo bani.Ono. Znaš. Ono kao.
  -A pisac?
  Šta pisac? Ono. Kao šta pisac?
  -Šta je pisac hteo da kaže, to te pitam?

 7.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  Ono što kažemo ortaku koji kaže nešto što nema veze sa temom o kojoj se priča ili kada kaže nešto toliko nejasno da samo on shvata koja je poenta cele priče.

  - A šta znam lepši mi golf od astre a i brži je.
  - Jeste brži al meni opet lepša astra.
  - Znate da smo mi izgubili boj na Kosovu zato što smo se napili posle prvog dana?
  - Brate, šta je pisac hteo da kaže?
  --------------------------------------------------
  - Znaš šta mi se desilo? Dolazim ja u prodavnicu i kupujem da jedem, uzeo paštetu, neku salamu, sok, hleb i ulazi neka devojka znaš kako me gledala, samo što se nije skinula i platim ja kad izlazim na ulicu a ono pada kiša.
  - I?
  - Pa ono brate.
  - Šta je pisac hteo da kaže?
  - Kakav pisac?
  - Nije važno.

 8.    

  Sta je pisac hteo da kaze???

  Nezaobilazno pitanje profesora knjizevnosti, na koje ako odgovoris drugacije od "uvazenog" misljenja knjizevnih kriticara ili pak cenjenog profesora, dobijes keca...ili roknes ispit.

  Profesor: "Biti ili ne biti, pitanje je sad? -Perice, sta je Sekspir ovim hteo da kaze?"
  Perica: "Otkud ja znam sta je hteo da kaze, pitaj njega!!! Garant nije znao kako da otpocne delo, pa je lupio, i vi sad mene pitate sta je on hteo da kaze?!"
  Profesor: "Sedi, jedan!!"

 9.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  Po pravilu ono što nam tumače raznorazni kritičari, teoretičari i drugi. Na kraju ispadne da ni sam pisac, jadan, nije rekao ono što je hteo, mislio i konačno napisao, već ono šo tvrde ovi tumači njegovih misli - reči.

  Ovo se naročito odnosi na pisce koji više nisu živi i ni u kom slučaju ne mogu da objasne šta su hteli reći. E zato su tu ovi drugi koji ih poznaju bolje no što su se sami poznavali.

 10.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  ili blagoteleci pogled upucen sagovorniku u pokusaju da se skapira ono sta je izaslo iz usta istog

 11.    

  Sta je pisac hteo da kaze?

  Jednom kad sam pobegla s casa, a u to vreme sam imala 200 neopravdanih,(koje mi je razredni naravno sve opravdao na kraju i dao 5 iz vladanja,verujte tako je bilo i to nikakva veza nije sudelovala,rekla bih ovde sam samo anonimno govno hahaha)stize mi poruka od keve(koja naravno pizdi sto bezim i kasnim i sprema se da mi udari embargo na zivot)koja glasi: "Donela sam ti domaci iz informatike,izadji ispred skole,cekam te".Verujte,nisam zelela taj domaci ni u bezazlenim situacijama,a kamoli u ovako ozbiljnoj.Ipak moja mama pokusava koliko-toliko da doprinese mojim siromasnim ocenama.
  U tom trenutku bila sam 20 minuta hoda udaljena od skole i igrala sony na gajbi decka moje drugarice.Krenula sam histericno da se derem i pricam o zavrsetku svog drustvenog,emotivnog(kao pa da ga imam) i internetskog zivota.Suze su pocele da padaju na gore(i mene je Arkan voleo) i pratio ih je pomahnitali histericni smeh.Bacila sam joystick i ZAHTEVALA od drugarice da mi kaze sta koj moj da radim!?(samo da vam priznam dodala sam igranje sonija,to nije bilo taj put kad smo isli kod njega na gajbu,ali docaravanje dramaticnosti je u pitanju)Brzom brzinom odgovorih mami: "Mama nemam danas informatiku,molim te idi i ne vracaj se".A mama mi je odgovorila:"Sta je pisac hteo?"To me je jos vise preplasilo.
  Tako ja jos jednom odlucim da pogledam istini u oci(citaj:smrtonosoj SMS poruci)i uverim se u surovost njenog sadrzaja.I imala sam sta da vidim-neotvorenu poruku svog bivseg decka i nikakvih naznaka bilo kakve poruke od mame.Onda me je oblio litar znoja i zabrinuh se ozbiljno za svoje mentalno zdravlje(ne po prvi put).I ne zamerite vi sitnicavi ljudi,nisam sigurna da li tacka stoji u zagradi ili posle nje i znam da povremeno pisem mala slova gde ne bi trebalo.
  Krenem ja da preturam po svom skromnom inboxu i nigde ne vidim mamu.Onda pogledah malo bolje i videh da je njena poruka bila odmah iznad ove neprocitane mog bivseg nosatog decka(sto bi znacilo poslednja u inboxu od pre jedno mesec dana).Procitah je opet i shvatih sta je pisac hteo.

 12.    

  Šta je pisac hteo da kaže?

  Pitanje koje postavljamo osobi koja govori nemuštim jezikom. Ovim jezikom smo svi mi govorili kad bi onako uzbuđeni počeli da objašnjavamo roditeljima da želimo igračku.

  -M-m-m-m-ama!
  -Kaži sine, ljubi ga majka...
  -L-l-lego, n-n-nova serija!
  -Pa, gledaj je mišu mali!
  -Ne serija, nego Lego.
  -Spavati se? Pa, idi lezi onda.
  -Nee lego, nego Lego!
  -Nenade, ja ništa ne razumem šta pisac oće da kaže!(Obraća se mužu koji gleda TV i ne konstatuje nikog' oko sebe)
  -Mama bre, kupi mi najnoviju seriju igračaka Lego kocki u tri pičke više!