Prijava
   

Stranac u Beogradu

Moj rođeni, bilo ti je to 'vako:

Krenem ti ja sa onim mojim malim rođakom, Milivojem, prošle godine da obiđem ćaću na VeMeA. Uvatili prevoz odavle, ženin ujak išo na nakav sajam, dovuko nas skroz do pred bolnicu. Ja da vidiš tamo čuda i uređaja! To su doktori, to su gospoda. A što su uljudni, to ti je tek za priču. Ovaj doktor što mi ćaću liječio, uze mi samo dvjesta evra. Kaeš ovi naši uzimaju pedeset? Uzimaju al' zato ništa i ne urade. Ne mereš ti to porediti. Ovaj je odradio svaki evro, ruke mu se pozlatile! Eno ćaće, kovrcnuo se, ko da nije onaj. Završi se posjeta, reko đe ćemo sad, Milivoje? Prvi autobus za Romaniju u tri sata po noći. Vidiš kako su se ljudi dosjetili da nam stave da ne moramo noćevati. Veli Milivoje - ajmo u nakav Čarli Braun, kae gledo na onim internatima, ima svakakog žemskinja. Šta ću, mali ga nije još umako, grota je da ga ne povedem.

Izišli mi na cestu da nađemo taksi, ne umijemo ti onim gradskim prevozom, ima onaj Pus-bus, kad ti priđe Milivoju nakav ćelo s plavim šalom, pita - Seljo, za kog navijaš? Čudim se ja kako mu pogodi prezime, kad veli Milivoje - Za Partizan! Jes vala, potvrđujem ja, đed mu je bio u četnicima, al' je i on navijo za Partizan. Tako svi u fameliji. Nasmija se ovaj, pa zovnu momke što su stajali malo poizdalje. Vidi se da je neki radan narod, svi sa lancima i sikirama. I kako prilaze, nama stade taksi, a oni ostaše pozdravljajući sa sikirama. Fina omladina. Jes da im ne valja što su ćelavi, al se vidi kućni odgoj.

A, što smo ti tek naišli na finog taksistu! Svega nas je do tog Čarli Brauna vozio sat vremena. Jes da smo pored jedne zgrade prolazili triput, al' to valjda tako treba. Naplati nam jedva četres evra i još veli da će nas sačekati dok se vratimo. Ljudina jedna. Ispred ulaza cura - nemaš im šta skinuti. Taman mi tamo da uniđemo kad iziđe jedan grmalj, veli - De si pošo, Tebrinjo? Pitam ja Milivoja ko je taj, veli on - brazilski fuzbaler, nosaju ga đeca po Sokocu na leđima. Zakoračim - kad ovaj kae da se ne mere bez cipila unići. Šta ćemo, vratimo se do taksija. Vidim ja, Milivoje se pokunjio. Nado se siroma da će noćas da ga zada. Kaem ja taksisti - vozi nas u park. Pita - U koji? Reko - znaš ti dobro u koji.

Stigosmo ti mi, odma' priđe jena. Pita - Će da radimo? Reko - Kolko para? Sto evra. Daj bona kakog popusta, nisi taksista. Malom prvi put, valja se. Viče - Nemoj da ti zovem svoga čoveka da ti on da popust po glavi. Kakav ti je to čoek, bogati, kad te pušta da se kurvaš. Pogledam ti ja bolje - Jes to ti, Jelo? Juče sam ti oca sreo, fali se kako učiš nake visoke škole u Beogradu. Nisam ja -veli, okrenu se i zaplaka se. A bila je ona, na moju mi dušu, samo joj je kosa bila plava. Pošto viđesmo da nam nema tamo selameta, produžismo na stanicu.

Na stanici, dok smo čekali da nas upuste, priđe mi nakav mrčo, oće vjetar da ga odnese. Kae - Torimau, ciba neku dindžu, treba mi za mić da se sredim. Vidim, ne zna naški, nesretnik, ko zna odakle ga je voda donijela, podam mu malo, valjda išće da pojede nešta. U tom dođe vozač, upušća nas unutra, te ti se mi povaljamo ko janjad po sećiji. Jedva su nas na Romaniji probudili da iziđemo.

I da ti još ovo kažem, rođeni.

Nekaka me je tamo nelagoda pritiskala, baško da sam s neba pao. Osjećo sam se ko potpuni stranac, al' valjda to tako treba. Tamo su ti, meščini, i domaći jedni drugim stranci.

Komentari

Odlična defka. ++++++

Odlicna. Svidja minse mnogo

Aplauz i ništa više.

aj sad da seces debla, batali tu tastaturu :)))
+++

Аферим. Ниси прошо даље само зато што ниси из Београда!

Uh, baš je dobro!!

Volim 'vake.
Pročitaš i posle pratiš.

Vidi se da je neki radan narod, svi sa lancima i sikirama.

Ovde je pala zvezda, čitam dalje.

Jebem ti kakav kvalitet. Znači bruka Miljenko.

A pazi ovo:

Na stanici, dok smo čekali da nas upuste, priđe mi nakav mrčo, oće vjetar da ga odnese. Kae - Torimau, ciba neku dindžu, treba mi za mić da se sredim. Vidim, ne zna naški, nesretnik, ko zna odakle ga je voda donijela, podam mu malo, valjda išće da pojede nešta. U tom dođe vozač, upušća nas unutra, te ti se mi povaljamo ko janjad po sećiji. Jedva su nas na Romaniji probudili da iziđemo.

SENEKA!!!

Najbolja defka od mnogo vremena što sam pročitao. Nije za ovo takmičenje, trebalo je najebati kevu Beograđanima, ovo je drugojačiji tip, ali ojebao si na više nivoa, svaka čast!

Sve u svemu, za doktora, kartu tamo-vamo, taksi, prosjake, pukoše oko 500 evra jebote...

Gorštak, oduševljena sam. *

kad ti priđe Milivoju nakav ćelo s plavim šalom, pita - Seljo, za kog navijaš? Čudim se ja kako mu pogodi prezime

Hahahahahaha +

gorštak, sjajno je ovo brate

BEOGRAD JE JEBARNIK!

Одличност!
+++

Kako je ovo uf jebote kako je jebote +++++++++
I patrik još.
Primer je za primer !

Ovo je trebalo odabrati još dok je bilo ideja! Ne komentarišem često, ali ovo je super!

Odabraće se, ne zvao se ja Lorimer!"

I što sad ne odaberete ovo? Ajde Bruse ne bilo ti zapoveđeno.

Neka nakupi još koji pojen u popularnim, pa će posle laganini u odabrane.

Ne mere se odabrat' dok ne prođe takmičenje al' će bit' na naslovu Romanije mi.

Axa, nesam znao pravila. Izbegavam da čitam predugačke postove što Agilni piše.

Дубок наклон за ово мајсторство од писанија...++++++ и *..

jebote Sunce :)

ostala sam bez teksta. nema rečenice koja mi se ne svidja. aplauz.

još jednom sam pročitala. brrrr.

Tamo su ti, meščini, i domaći jedni
drugim stranci.

brrrrrr....

Kolko je ovo dobro! Da počneš knigu da pišeš, nije ovo za vujakliju!

ovo i nije vujaklija.

Ne mere se odabrat' dok ne prođe takmičenje al' će bit' na naslovu Romanije mi.

I ti si se nameračio lololo
Ajd prepuštam ti. Nemoj da zaboraviš.

Koji je ovo vrh jebote! Plus i partizan!

Čitah iz off-a, red je i ja da se upišem, bra'o! :)

Ово је вредно наслова. Омиљено.

Koliko zvijezda, čitava galaksija. ;-)
Hvala, ljudi. Cijenim!

ova i truleksova o-je-ba-le!
moderatori, reagujte!

Ауууууу брђанине, СВАКА ЧАС!

defku sam pohvalio a sad i da ti čestitam

Priznajem da je mnogo dobro, a što ne volim da komentarišem, bruka.

Da da, to je Gorski vuk u pravom svetlu!
I još jedna*

Mala zamerka samo. Provincijalci kažu čkole a ne škole jerbo samo nisu dovoljno čkolovani da spoznaju razliku a i iskreno boli ih kurac da se ispravljaju

I ko kaže da vlast ne ispunjava obećanja? ;)
E, fala vi mLogo.

http://youtu.be/F5HCWBplruQ?t=1m29s

Tamo su ti, meščini, i domaći jedni drugim stranci.

Лепо примећето.