Prijava
   

umetnicka sloboda

to ti je kada Picasso povuche dve linije po platnu, a onda se ta "slika" prodaje za milione...

tako sam barem chuo... ako nije tachno, let me know...

Komentari

nije tačno al tako nekako to ide +

U početku je Picasso crtao i mnogo više linija, preko istog prostora dok n ije postao poznat i dok nisu priznali njegovu kreativnost,energiju, strast...Posle je video da može i sa manje napora da ostvari iste rezultate...Načeo si temu,...+

kao da iz celog teksta ostavis samo pocetna slova reci a onda redukujes ta slova ...izbacis prvo, svako deseto, pa svako trece i na kraju ostanu dva slova koja reprezentuju ceo tekst ... :)))

Zvuci kao da je Pikaso na platnima uvek imao samo dve linije.A svi znamo da nije. Pikaso je bio veom dobar potretista i realisticno slikanje mu nije bilo nikakav problem, ali mu je bilo verovatno besmisleno, kao i vecini ljudi kojima realisticno crtanje nije problem.Pa je poceo da halucinogenise sa kubizmom.Kada je naslikao svoju sliku "gernika" gde je naslikao svoj grad posle nemacke invazije na grad, i na prvom izlaganju slike mu je prisao nemacki oficir,sav odusevljen, i pitao ga: "je ste li vi ovo uradili?" Pikaso je,sav popizdeo rekao: "Ne, vi ste!". Istina je da su ga na kraju karijere smatrali za suvog genija pa jeste poceo da se budalesa i slika gluposti.

pa na taj kraj sam i mislio, ne pada mi na pamet da unizhavam Pikasa, kada obozhavam njegove slike... ne, ozbiljno...

niko nije razumeo da si ti ustvari ovom definicijom postao pikaso :O) plus

ja?pikaso?postidecu se :)