Prijava
 1.    

  Večiti derbi

  5 000 000 tv gledalaca, 30 000 navijača na stadionu, 22 fudbalera na terenu, 14 njih na klupi, 4 arbitra, 2 trenera, 1 glavni sudija, nula od fudbala.

 2.    

  Večiti derbi

  Strašno važna utakmica u srpskom klupskom fudbalu. Odlučuje koji će se tim narednog avgusta brukati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a koji u onim za Ligu Evrope.

 3.    

  Večiti Derbi

  Svaka čast pevaljkama, političarima, stilistima, novinarima, starletama i ostaloj bagri belosveckoj al fudbaleri su fudbaleri, realno. Uostalom, nikada nisam video da je neka machkitza tigritza izjavila "biću žena šlager pevača" ili da nackli koji još nije zamenio jurenje lopte pičkom ima alijas "Andrej MikiMećava Rudić"...

  Najpoznatiji fudbaleri, o našem srpskom mikrokosmosu pričamo, dolaze iz redova naša dva najpoznatija, najtrofejnija, najzaduženija, najdržavnija..,.ma sve NAJ kluba pa je tako i njihov meč magnet za sve poluproizvode džet seta da se pojave na tribini ili loži ili da u danima pre Derbija daju neku navijaćko-miriteljsku-blagošlihtajućo-transfer izjavu kako će bodriti svoj klub al se nadaju da će na tribinama biti mirno. Da li treba da napomenem da je deda Sloba semenkar navijačima poznatiji od ovih telećih glava? Al dobro, kada su mogli toliki članovi uprava da se grebu i bogate na račun klubova mogu i ovi selebritiji, ipak su Zvezda i Partizan državne firme a što je državno i Bogu je drago...

  U samom centru sveopštog vašara i ludila koje ovaj događaj od nacionalnog značaja prati je grupa potpuno netalentovanih, neškolovanih, preplaćenih modernih gladijatora. Klasičnih seljačina koji su došli do para bez previše truda što ih lansira u sam zenit poštovanih osoba i ikona mladih. Nenad Milijaš, kako to gordo zvuči? Lola Smiljanić, prototip modernog sportiste. Nemojte me zajebavati, jedini autoritet koji imate je kada zovete promoterku splava da vam ostavi separe...

  Igra je odavno izgubila draž i postala merenje snage i izdžljivosti. Al u normalnim ligama čije klubove ne izbacuju zbog finansijskog fer pleja iz evropskih takmičenja niti ih na silu guraju u prvu ligu jer su predstavnici nacionalnih manjina. Ovi "naši" deluju kao ekipa veterana sa izmoždenim facama i ispijenim telesinama koje isparavaju na balantajms u 16-om minutu prvog poluvremena, čitavih pola sata pošto su obećali 110 posto svojih mogućnosti. Zato to nadoknađuju nedostatkom tehnike i smislom za taktiku jedne cigle. Tužno je videti da im standard postavljaju reciklirani crnci sa falsifikovanim pasošima koji su prvi semafor videli na surčinskom aerodromu i potpisuju se iksom.

  I svaki prođe isto: puno očekivanja, nimalo dobrog fudbala, dosta svađa i prigovora sudiji(hvala kurcu da se pojavio Mažić pa im je makar ovo uskratio), pokoji incident na terenu i par komada više na tribinama, malo ratova saopštenja i nagađanja koji će biti d čouzen van koji istrčavaju na teren i velika, nezamašćena, dlakava kurčina svima nama koji smo čekali, nadali se, navijali i nervirali se.

  Sve bi ja vas u rudnik ili na njivu, kaka kurac ljudska prava! Jebete bre pošten narod kome je leba i igara dosta da budu mirni. Gde je igra, pitam ja vas? Za leba ću se snaći već nekako kao i milioni ostalih ali igru ste nam oduzeli... Budala sam. Zaluđena budala kojoj ne smeta što mi naplaćuju RTS pretplatu i što cena goriva skače a akcize na cigare udaraju u plafon ali kad vidim kako se vucarate po terenu i nabijate loptu na palac dođe mi da vas zadavim žicom. Rđavom, ako ima.

  Definicija pisana za mizantrofije II

 4.    

  Večiti derbi

  Dokazivanje u kulinarskim veštinama između babe i majke.

  - I sine kakva je bila pita?
  - Nije loša al' baba pravi bolju.
  - A ti idi kod babe pa neka ti ona pravi!

 5.    

  Večiti derbi

  Sinonim za medjuljudske odnose u braku (ili porodici).

 6.    

  Večiti derbi

  Mesto gde si mogao da pojedeš najbolju pljeskavicu u gradu pre nego odeš na utakmicu.

  ...1985, nedelja..
  -Sine, vodi te tata na utakmicu, igraju Zvezda-Vardar
  -Jao suupeeer, večiti derbi!!!
  -Pa nije sine, derbi je kad igraju Zvezda i Partizan.
  -Tata, ja sam mislio na pljeskavicu...
  -Ma pljeskavica se podrazumeva, ajmo...

 7.    

  Večiti derbi

  Sinonim, poređenje za nešto nekvalitetno i dosadno.

  -Što ne ideš na predavanja iz sociologije?
  -Ma ne mogu. Onaj smara ko večiti derbi.

 8.    

  Večiti derbi

  Poslednjih godina je s punim pravom zaslužio taj epitet...onih 90 minuta ama baš nikako da prođu....

  0:0

 9.    

  Večiti derbi

  Svaki moj kafanski susret sa kumom.
  Praznik igre za po jednog ciganina i grobara.
  Nikad nije namešten!
  Pravila su jednostavna: igra se dok jedan ne padne na/pod sto.
  Oreol viteškog duguje tradiciji da pobednik nosi poraženog na ramenima.

  - Kume, mi bre trunemo ovde "Ispod mosta", a ladno bi mogli svake godine da uzmemo kafansku Ligu šampiona.
  - Jesi normalan ti kume, nemamo mi šanse u Evropi. Za veliku scenu trebaju velike pare. Gledam pre neki dan dokumentarac sa Oktoberfesta - ono je ludilo. Oni, bre, uz svako pivo naručuju kobasicu. Eeeeej Srbine, znaš li ti kol'ko je kobasica?
  - I to što kažeš, nego šta misliš šta će da bude u subotu?
  - Ej, stani malo, jesmo se dogovorili da nema priče o Zvezdi i Partizanu, seti se da nam je jedini prekinuti derbi počeo tom pričom. Ne dam kumstvo za domaće prvenstvo!
  -U pravu si kume, živelo naše kumstvo, živela majka Srbija i živelo... Kad ga pre nestade... Ozrenka daj nam dva, ljubim ti to ispod tregera!

 10.    

  Večiti derbi

  Najrealnije bi bilo da izgube i Zvezda i Partizan... ali pošto je to nemoguće, biće 0:0

  Bangavi Partizan
  Ćopava Zvezda

 11.    

  Večiti derbi

  Takmičenje između zvezdinih i partizanovih huligana u razbijanju stvari po Beogradu

  ...a bude taj dan i neka utakmica

 12.    

  Večiti derbi

  Tradicionalno polaganje istog ispita kod istog profesora od strane večitog studenta.

  -Sine, jel misliš ti da završavaš to?
  -Radio sam naporno na pripremama, poštujem profesora i ispit, ali i dalje verujem u sebe, postoje svi uslovi za zanimljiiv duel i nadam se da ću ostvariti povoljan rezultat.

 13.    

  Večiti derbi

  Svađa sa majkom (kevom), dok god si pod ''njenim krovom''.

  - Opet ništa ne radiš!
  - Pusti me bre, kevo, znaš da tražim...
  - Šta bre tražiš, sram te bilo, koliko si samo lenj!
  - 'Ajde bre beži, pusti me na miru.
  - Nećuuu, izbacićuuu te iz kućeee, dosta je bilooo!

  Posle pet minuta:
  - Jesi gladan? Evo ručak je na stolu.
  - Evo me, mama, sad ću.

  Posle ručka:
  - Vidi ga, samo ležiš bre, neradniče!
  - 'Alooo breee...
  - Nemoj ti meni tako, dok god jedeš moju hranu i živiš u mojoj kući, ima da bude onako kako ja kažem, jel' jasno?!

  Šta reći? Ako radiš, slična priča, samo onda ne valja posao, bla, bla... Srbija.

 14.    

  Večiti derbi

  Dan kad je večiti derbi je i dan kada urgentni centar ima najviše posla.

 15.    

  Večiti derbi

  nešto čime se ni mnogo jače fudbalske zemlje ne mogu podičiti...koliko god bio dosadan,nezanimljiv,ponekada i namješten ovaj meč je sama kruna srbskog fudbala.....možda ne zbog igre,možda ne zbog ljepote ili značaja...ali sigurno zbog tradicije,ponosa,rivaliteta i onog prefiksa večiti ispred derbija....to nismo kopirali niti nikome ukrali....mnoge zemlje imaju derbije,ali samo je jedan večiti...;)

  VEČITI DERBI JE VEČITI DERBI...KOLIKO GOD GA NEKO VOLIO ILI NE....

 16.    

  Večiti derbi

  Svakodnevna igra zaposlenih u hitnoj pomoći i njihovih suseda od preko puta, pogrebne agencije (jer kao po nekom nepisanom pravilu, ove dve institucije se uglavnom nalaze jedna preko puta druge). Kada se u punoj brzini kola hitne pomoći sa uključenom rotacijom približavaju svojoj matici, zaposleni iz obe ustanove istrčavaju napolje da vide za koga će biti posla.
  Ko dobije posao - pobednik.

 17.    

  VECITI DERBI

  Kazu covek nasto od majmuna.Ne,majmun je nasto od coveka.Za to su dokaz nasi navijaci koji nemaju sta da jebu,pa uvate da karaju jadne stolice.

 18.    

  Večiti derbi

  Zgodan razlog da se na par sati zaglavite u saobraćaju.

 19.    

  Večiti derbi

  Osim što se koristi u sportu, večiti derbi se vodi i na groblju. Akteri su grobari i cigani (ali pravi). Pre i posle završetka sahrane vodi se bitka ko će više hrane da ukrade.

 20.    

  Večiti derbi

  Euforija koja počinje nedeljama pred utakmicu, stadion uvek solidno popunjen, navijanje fantastično, koreografije takođe. Utakmica koja budi nadu da u Srbiji može da se igra dobar fudbal, bar ta dva sata. Budi nadu da i u Srbiji može da se odigra otvorena utakmica, bez kalkulacija. Budi nadu da naš tim može da zablista, da da tri-četiri komada protivniku. Realnost je malčice drugačija. Obično se trener ekipe koja ima više bodova opredeli za bunker, trčkara se do 70. minuta, a onda više nema ni trčkaranja, čeka se kraj utakmice, pa da svi zajedno odu da gledaju pravi derbi Real - Barselona. Jedino su navijači ti koji u Srbiji opravdavaju naziv Večiti derbi. Iako smo razočarani bezbroj puta i dalje gajimo nadu u dobar fudbal kakav se u našoj zemlji nije igrao već 15-20 godina.