Prijava
   

Večiti Derbi

Svaka čast pevaljkama, političarima, stilistima, novinarima, starletama i ostaloj bagri belosveckoj al fudbaleri su fudbaleri, realno. Uostalom, nikada nisam video da je neka machkitza tigritza izjavila "biću žena šlager pevača" ili da nackli koji još nije zamenio jurenje lopte pičkom ima alijas "Andrej MikiMećava Rudić"...

Najpoznatiji fudbaleri, o našem srpskom mikrokosmosu pričamo, dolaze iz redova naša dva najpoznatija, najtrofejnija, najzaduženija, najdržavnija..,.ma sve NAJ kluba pa je tako i njihov meč magnet za sve poluproizvode džet seta da se pojave na tribini ili loži ili da u danima pre Derbija daju neku navijaćko-miriteljsku-blagošlihtajućo-transfer izjavu kako će bodriti svoj klub al se nadaju da će na tribinama biti mirno. Da li treba da napomenem da je deda Sloba semenkar navijačima poznatiji od ovih telećih glava? Al dobro, kada su mogli toliki članovi uprava da se grebu i bogate na račun klubova mogu i ovi selebritiji, ipak su Zvezda i Partizan državne firme a što je državno i Bogu je drago...

U samom centru sveopštog vašara i ludila koje ovaj događaj od nacionalnog značaja prati je grupa potpuno netalentovanih, neškolovanih, preplaćenih modernih gladijatora. Klasičnih seljačina koji su došli do para bez previše truda što ih lansira u sam zenit poštovanih osoba i ikona mladih. Nenad Milijaš, kako to gordo zvuči? Lola Smiljanić, prototip modernog sportiste. Nemojte me zajebavati, jedini autoritet koji imate je kada zovete promoterku splava da vam ostavi separe...

Igra je odavno izgubila draž i postala merenje snage i izdžljivosti. Al u normalnim ligama čije klubove ne izbacuju zbog finansijskog fer pleja iz evropskih takmičenja niti ih na silu guraju u prvu ligu jer su predstavnici nacionalnih manjina. Ovi "naši" deluju kao ekipa veterana sa izmoždenim facama i ispijenim telesinama koje isparavaju na balantajms u 16-om minutu prvog poluvremena, čitavih pola sata pošto su obećali 110 posto svojih mogućnosti. Zato to nadoknađuju nedostatkom tehnike i smislom za taktiku jedne cigle. Tužno je videti da im standard postavljaju reciklirani crnci sa falsifikovanim pasošima koji su prvi semafor videli na surčinskom aerodromu i potpisuju se iksom.

I svaki prođe isto: puno očekivanja, nimalo dobrog fudbala, dosta svađa i prigovora sudiji(hvala kurcu da se pojavio Mažić pa im je makar ovo uskratio), pokoji incident na terenu i par komada više na tribinama, malo ratova saopštenja i nagađanja koji će biti d čouzen van koji istrčavaju na teren i velika, nezamašćena, dlakava kurčina svima nama koji smo čekali, nadali se, navijali i nervirali se.

Sve bi ja vas u rudnik ili na njivu, kaka kurac ljudska prava! Jebete bre pošten narod kome je leba i igara dosta da budu mirni. Gde je igra, pitam ja vas? Za leba ću se snaći već nekako kao i milioni ostalih ali igru ste nam oduzeli... Budala sam. Zaluđena budala kojoj ne smeta što mi naplaćuju RTS pretplatu i što cena goriva skače a akcize na cigare udaraju u plafon ali kad vidim kako se vucarate po terenu i nabijate loptu na palac dođe mi da vas zadavim žicom. Rđavom, ako ima.

Definicija pisana za mizantrofije II

Komentari

Ipak se drži žena, lolo.

A zbog tebe sam prešao na muškarce :(

awwww mačujmo se pišama

Пишај по сиротињи +

pseto, što si mrzitelj?

ja cenim da Brus ovo namerno radi, ovo takmičenje u mrziteljskim definicijama, da se vi istresete ovde, svi, i ovi što pišu i ovi što čitaju..

ovi što pišu imaju dovoljno snage u rečima da povedu masu u neke i revolucionarne pohode, ovi što samo čitaju bi pošli za njima u neke krupne i revolucionarne pohode...ali Brus organizuje takmičenje da se ovde to napiše i pročita..

i onda kaki kurac balkoni, ulica, revolucija, svi, svi, svi, nema...sad da si ti ovo izašao na terasu i ispričao masi tačno bi srušili i jna i marakanu, a sutra, sutra je ovo stara vest i nema tu snagu...

i Brus to zna...

moj javio, ja da tako razmišljam bio bi šef kabineta nekom od političara...

ali, s druge strane, da tako razmišljam ne bi bio Brus i ne bi bio na ovom sajtu

ovo nisu defke, ovo su TOMOVI

+ jer ne mogu da čitam

ma pusti te priče Brus, čuvaš državu, PRIZNAJ!!!

nisi me valjda shvatio za ozbiljno?

čuvam, to mi je jedina koju imam, ali ne čuvam političare jer me za njih boli kurac naveliko

sad da si ti ovo izašao na terasu i ispričao masi tačno bi srušili i jna i marakanu,

Živim na selu pa ne znam koliko bi me ljudi čulo al moj komšija Sloba bi pošao sa mnom gde god to sto posto

nisi me valjda shvatio za ozbiljno?

Nisam shvatio uvredljivo, to nikad, ali me nateralo da razmišljam jer je Sila jaka u tom komentaru. :)

VREĐAŠ SVETINJU FUZBALSKU!!!!1

pseto, znao sam da imaš sledbenike...reč je čudo...

eto ja gore poluozbiljno a vidiš Brus me shvatio kao da sam stvarno...jebemmumiša Bruse, jesam ja van vinkle ali nisam toliko...:)

Ma samo si se nadovezao, znaš li koliko dugo ja tvrdim da smo mi, Tarzanija, Njuz, indeksovci i ostali humoristi samo sigurnosni ventil za smanjivanje pritiska mase?
Čvrsto sam ubeđen da DB ima poseban sektor za svakog od nas pojedinačno i nekog smorenog lika koji ne kapira finese humora ali je prinuđen da godinama bleji u zeleni ekran od jutra do mraka :)

Pozdravljam ga ovom prilikom :))

pa reci bre Bruse, apsolutno se slažem....

a taj iz DB-a, to sam ja...:) godinu dana sam ja samo blenuo u ekran dok su mi drugovi dozvolili da se registrujem...lepo mi govorili drugovi 'nemoj to je opasno, nemoj postaćeš njihov za 15 dana, razmisli' a ja hoću..

i eto gde sam došao...

da... a od ovog zelenog ne postoji detoksikacija ni zamenska terapija...

probaj žuto pa da vidiš

kod mene plavo, kad već nema crvenoplavobelo sa četri ocila...

ne volim žuto, oduzima mi kontrolu, a plavo još nisam probao :)

Браво псето, одличан хејт.. :)

КАКО ТИ НИСИ БАНОВАН КАД СИ ПАО НА КЛАЏИ?

šta te boli kuratz