Prijava
 1.    

  Voditi svoju politiku

  Delovati odlučno i samouvereno, po sopstvenom nahođenju, bez davanja značaja mišljenjima spoljnog sveta i biti uporan u tome.

  -Majstore, kažem mu, daj bre pusti nas, pošten smo svet, nismo nikog ugrozili. A ovaj opet kaže da smo napravili prekršaj i da je sve džaba, ušli smo u sistem, ne može tek tako sad to da se zatre. Počne Sale neke priče da mu uvaljuje, znaš već-podstanarstvo, žena i troje dece, izbeglica i beda....
  -Dobro, nije baš tako bilo. Al' uglavnom ovaj i dalje nastavi da vodi svoju politiku blentavu, jebo mu pas pasju mater! Zbog deset na sat preko ograničenja.
  -I šta onda bilo?
  -Ma ništa, reko ja Saletu da mu dođe s leđa dok ga ja zamajavam i onda ga on neutralisao. Da je lepo slušao šta mu se priča, niko ne bi stradao... Posle smo ga bacili u kanal, za svaki slučaj.
  -Ne seri.
  -Nije da kenjam, ali smo ispali i dosta pametni tako što smo uklonili svaki trag spaljivanjem automobila, znači sad nas nema ni u sistemu ni nigde!
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
  -Džimi ladno prop'o. Osušio se sav, eno izbacila ga i žena iz kuće. Šta će on sa životom ne znam.
  -Nije valjda toliko loše.
  -Gde nije, izgubio skoro sve pare, krov nad glavom a vinjau mu izgriz'o grlo. Ali i dalje vodi svoju politiku, kaže mora jednom iz keca u dvojku Monako da dođe .
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
  -Gospođo, niko nije rekao da je on loš učenik, čak suprotno. Ali njegovo ponašanje i stav prema školi i nastavnicima nije baš najbolji. Zapravo, on uopšte ne obraća pažnju na dešavnja na času. Potpuno je odsutan. Nastavnici se žale na njega ali on nastavlja da vodi svoju politiku.
  -Ko, Marko? Nemoguće, on je sasvim fin i učtiv momak.
  -Ne ulazim u to, ali zaista bi kod kuće trebali da ozbiljno porazgovarate sa njim.
  -Pustite nju, nastavnice, ja znam šta je činiti u takvim situacijama. Ima da radi kaiš večeras, krv mu jebem!!1