Prijava
 1.    

  Vratni anfas

  Najnovija vrsta samofotografisanja u devojčura sa fejzbuka.

  Subjekt na slici fokusira grkljan iliti vrat, tako da u portlajt (suprotno od lendskejp) formatu na fotografiji vidimo lice bez gornje polovine lobanje, vrat u centru i dekolte sa naznakom grudi u dnu fotografije.

  Poluguzni profil je odavno izgubio smisao dolaskom Instagrama i ostalih zevzeta sa interneta gde se svaka budaletina može samoproklamovati kao izistinski umetnik koji u mrvici hleba vidi veliki potencijal za probijanje na paparaco scenu, te besomučno fotografiše istu, ili, na primer, fotografiše muvu koja je sletela na uvo biste Uroša Predića tokom Dana Umetnika u njegovom rodnom mestu nekim nadrkanim Nikonom, nekih petnaest minuta dok muva ne padne ozračena.
  Elem, ti isti umetnici su skapirali da se sada fotografije fotografišu na nove načine. Otuda i ovaj anfas.

  - Si video što je stavila novu profilnu?
  - Zajebi to! Ništa se ne vidi. Ništa! Nisam ni znao da ima noge dok je nisam video uživo na Egzitu. Svaka joj slika ista. Od čela do sisa ali ne i zaključno sa sisama. Da nema lokne, ne bi ni znao da ima kosu.
  - A riba je priznaj.
  - Nek slika noge! Neka, aman slika panoramu stomaka i butina dok leži na plaži. SAMO NEK PREKINE SA TIM VRATOM, počeću da je sanjam ko žirafu.