Prijava
 1.    

  Vrebaju šansu iz kontranapada

  Suptilniji način komentatora da kaže kako dotični goli kurac od tima namerava da se brani tokom cele celcijate utakmice, jer za drugo i ne zna. Igrači takvih ekipa uglavnom ne savladaju sve elemente fudbala, ali su zato vrlo kvalitetni u krljanju po nogama i čuvanju gola od neprijatelja, a znaju i da upute poneku psovku na račun pristrasnosti sudije prilikom dosuđivanja faula u korist rivala.
  Planovi su da, otprilike, osamdeset devet minuta igraju bunkericu, pa da(ako Bog da) u devedesetom krunišu svoju veličanstvenu epizodu fudbalskog kobjasna. Ovakav sistem ponekad i zna da donese uspeha ako se disciplinovano istraje do kraja, i ako posluži sreća.
  Izraz se može koristiti i van sportskih okvira, navešću primer.

  -U goste nam dolazi fudbalska reprezentacija Albanije koja je u zadnje vreme zabeležila odlične rezultate: pet poraza, tri remija i onu veličanstvenu pobedu protiv Portugala.
  -Da, kolega, u potpunosti se slažem. Albanija je ozbiljan protivnik i mora se ozbiljno pristupiti meču od prvog minuta. Sigurno je da će Albanci šansu vrebati iz kontranapada gde su jako opasni. Naime, u prethodnih 28 utakmica viđeno je dva gola na takav način.
  ____________________________________________________________________
  -Au, pa što joj ne priđeš?
  -Brate, znam šta radim. Ima nekog šatro dečka sad. Vrebam šansu iz kontranapada.
  -Kako misliš?
  -Čekam kad će da je šutne, pa ću odma tu ja da ulećem kontru sa spikom tipa: "život ide dalje", "nije te ni bio vredan", "zaboravi fukaru"; uz zvukove C i G-Dura moje mahagoni gitare.Znaš da su one tad najosetljivije i da će ceniti svaki znak moralne podrške. Pa ako budem strpljiv možda joj i dam neki gol, ko zna.