Prijava
   

Zakovidati

Dobrano pomutiti razum naroda koji i ionako funkcionira na predrasudama. Pozivati ih na odgovornost koju skoro nitko i ne pokazuje u društvu. Govoriti proturječne stvari dok ekonomija sve više propada pod nevidljivim neprijateljem. Uskratiti im užitak, a ostaviti samo obveze. Dijeliti ljude na cijepjene i necijepljene, dok postoji podjela samo na one koji jebu i jebane.

Vršiti medijsko nasilje i stvaranja opsadnog stanja jer građani neće da se cijepe s cjepivima koja je država velikodušno pribavila. Samo je pitanje zašto građani plaćaju inozemne rijetke skupe operacije na humanitarnim akcijama, dok zvijezde odvajaju svoje dragocjeno vrijeme, ali ne i novčanik. Govoriti o tome kako su se znanstvenici okupili i izbacili više od deset cjepiva unutar godinu dana iako je medicinski protokol pet godina i pri tome nijekati da smo zamorci iako odgovoramo toj fazi cjepiva. Istodobno, cjepivo za rak ili HIV još nije izumljeno.

- Jesi čuo da je vlada donijela nove mjere?
- Bit će nas opet zakovidali.
- Opet stezanje remena.

Komentari

Dao sam plus, ok ti je novostvoreni glagol, ali šteta što ga nisi upotrebio u prenesenom značenju, za bilo koju situaciju kada nekog želiš da zbuniš.

Ovako je previše direktno, bukvalno, i ispada kao još jedan pokušaj obračuna sa neistomišljenicima, a toga je svima preko glave.

Kao oko uragana. Crpi iz nas na sve načine, svom snagom i sistemtično.

Podjele ne postoje. Obje strane su namagarčene.