Prijava
 1.    

  Žarko Laušević

  Glumi - ubija.

 2.    

  Žarko Laušević

  Miloš Obilić koji je odlepio u jednom momentu i zveknuo nekog u Crnoj Gori a da ovaj čak nije bio ni Turčin.

  Kao i svaka druga srpska velika istorijska ličnost, živi u Americi...

 3.    

  Žarko Laušević

  Najveća glumčina kakvu zemlja još ne pamti sa ovih postora. Takav talenat se ne rađa dvaput. Ako je Zoran Radmilović i Danilo Bata Stojković temelj, Laušević je krov moderne jugoslovenske kinematografije. A bez krova kuća ne može.
  Glumac koji je svoju najpoznatiju ulogu odigrao u jednom podgoričkom kafiću. Bio je vrlo ubedljiv. Ubitačan. I po tome je poznatiji narodu nego po svim svojim ostalim ulogama.

  Gnjida. Eto šta je. Glumio je Obilića a na kraju ispao Branković. Ajde da je to sve stoički prihvatio, ubiješ dvoje ljudi na čistaka, slučajno kako je sam tvrdio, i posle odeš u zatvor i odradiš te godine, pokaješ se i više ne sereš ništa po medijima o sebi od sramote i stida. Ali ne, mora ceo svet da zna kroz šta je i on prošao. Ne bi to bio Žarko da nije tako, ta glumačka stena, ''Oficir s ružom'', da ne mora kasnije da se hvali po medijima kako je njemu teško, te silne 4 godine provedene po tim prokletim ćuzama.

  Pizda. Naime, tog 31. jula, Žarko nije ni znao da je poneo pištolj sa sobom. Neki dušmani su počeli da ga zajebavaju i on se iznervirao, njegov senzibilitet to nije podneo, izvadio taj CZ-99 i rastavio dvojicu sa dušom a trećeg teško ranio. I to sve sa 13 hitaca. Slučajno je l? On to nije prihvatio. Kao neka pičkica i zadnji Cigan, pravdao se kako se samo malo zaneo i kako nije imao sočiva, te nije gledao gde puca. Njegove žrtve su na mestu bile mrtve, koji će ti kurac sočiva Žare kad ti nemaš problema sa dioptrijom.

  Sisa. Kada se pokaješ, dovoljno je da samo iskreno uradiš to i samo ti znaš za to, nije fora da svima pričaš i hvališ se time, da ističeš stalno svoju nenaklonjenu sudbinu. Pobegao je u Nju Jork i odatle nastavio da sere. Žarko je oborio nekoliko rekorada po broju prodatih knjiga u Novostima. Mnogo njih je čulo njegovu priču i poverovali su mu. To sranje namerno ne treba objavljivati, nije pošteno ni odležao, a uveliko populiše i plače nad sobom. E pa nije to, nego je željan pažnje. Hoćeš opet da glumiš a? E pa nećeš pička ti materina.

  Ali najviše mi se kenja od ovih njegovih kolega glumaca kada se sete Žarka. ''Najveći čovek, najbolji drug, prosto, to je moralo da se desi, ali on je izašao jači nego što je bio. Ima moju punu podršku, Žarko volimo te, vrati se da glumimo opet kao nekad''... Nije mi dobro kada čujem ta sranja po vestima i novinama. On je jedno obično sranje koje je sebi dalo mnogo za pravo, i sada mu je žao. Hoće ponovo da bude glavni šmeker. Ne ide to više.

  Ubica. Isti kao i svi drugi. Samo što je javna ličnost. I samo što je napisao tu nakaradnu knjigu. I odma u startu, njegov položaj je povlašćen. Jebeni Tadić ga je pomilovao. Zašto? Da nije možda zato što je u tuči pesnicama i flašama, on fino izvadio pištolj i započeo krvavi pir i odigrao Rigoleto usput? '' Slučajno, nisam hteo. Ubili bi oni nas.'' More murš!

  Definicija pisana za Mizantrophi kup

 4.    

  Žarko Laušević

  Veliki covek sa jos vecim glumackim sposobnostima,koji je za kratko vreme
  ostavio neverovatno veliki trag na kinematografiju sada vec nekoliko nezavi
  snih zemalja! Osim sto je imao rezervisane glavne uloge na filmu,imao je i
  neverovatan pozorisni repertoar. Na zalost pre svega ljubitelja srpske
  kinematografije prestao je da glumi u najboljim godinama(33),godinama kad
  uglavnom ostali glumci pocnu da ostavljaju trag.Iako vec 15-tak godina ne
  glumi njegovi filmovi se gledaju,a Zarko postaje omiljeni glumac deci koja
  su rodjena posle njegovog odlaska,deci koja na pitanje o omiljenom glumcu
  kazu Milos Obilic ili neko drugo ime iz njegovih sada vec kultnih filmova,
  ne znajuci mu ni imena a ni sudbine! Zarku srecan rodjendan zelim a srpskoj
  kinematografiji da joj se vrati jedan od najboljih!

 5.    

  Žarko Laušević

  Meni licno, stvarno gotivan lik.I kao glumac i kao osoba.
  Samo mi se stalno namece jedno pitanje: da li je on psiho,koji se krije iza uloge glumca, ili dobar glumac koji vrhunski igra psiho uloge?

 6.    

  Žarko Laušević

  Jedini čovek koji je nešto konkretno uradio što se tiče borbe protiv huliganizma.

 7.    

  Žarko Laušević

  Najperspektivniji mladi glumac bivse Jugoslavije i jedan od najboljih srpskih glumaca ikada!Ponekad ga se sete lose informisani novinari,a vreme nam pokazuje da je njegovim odsustvom znatno oslabljena domaca kinematografija.
  Htedoh da postavim koju slicicu pa ga se setih.Ziv bio.

 8.    

  Žarko Laušević

  Veliki glumac, ostavio je trag svojim filmovima, ali ne dovoljan...
  Prekinuo svoj RAD i ogranicio svoj TALENAT dvostrukim ubistvom. Inace ubio je dvojicu lokalnih baja u Podgorici, tipicnih primjera crnogorskih seljacina, koji su se to vecer napili te da bi njihova vecer dozivjela vrhunac, morali su se i potuci...zar to nije vrhunac veceri svake seljacine?
  Osudjen i on i brat. U Amarici veci dio vremena proveo radeci na gradjevini i potiskivajuci svoj talenat.
  Veliki si glumac, a vjerujem i covjek, postovanje!

 9.    

  Žarko Laušević

  Čovek koji je doslovce shvatio da moraš da ubiješ nekog da bi došao do pasoša!

  (Žarko Laušević u šetnji kroz grad naleće na vidno iznerviranog ortaka i započinju neku spiku)

  Ž.L.- Gde si bre legendo, sto godina čoveče?
  Ortak- Ma evo, pusti me u pičku materinu, popizdeo sam!
  Ž.L.- Koji ti bre kurac? Što si se iznervirao?
  Ortak- Išao pasoš da izvadim i poludeo. Totalna neorganizacija, jebote, osećam da moram da ubijem nekog da bi dobio pasoš!!! Ti, šta ima?
  Ž.L.- (duboko u mislima) "hm, da ubiješ nekog za pasoš, videćemo i to čudo" Ma evo matori ništa, nešto se iscimao, ajd` videćemo se! Žurim.
  Ortak- Pozdrav, do jaja ti ovaj zadnji film, kako se zove....

  (nizom čudnih događaja i neverovatnim spletom okolnosti, malo kasnije)

  I.D.- Izvolite pasoš gospodine Lauševiću!
  Ž.L.- Hvala gospodine ministre!

 10.    

  Žarko Laušević

  Zarko je glumac koji je za kratko vreme ostavio veliki trag u ex-Yu kinematografiji i da jos uvek glumi,sigurno bi bio vodeci srpski glumac.Svoj veliki talenat je pokazao u puno filmova,ali je ,nazalost, karijeru morao da prekine zbog dvostrukog ubistva u Podgorici.Zasto je glumcu bio potreban pistolj,zasto ga je upotrebio,zasto tim pistoljem nije pucao u vazduh,meni nije poznato,ali da je sebi upropastio zivot je cinjenica!
  Trenutno je u Americi,gde se bavio svime i svacime,samo ne svojim poslom u kome je maestralan,gde ceka izrucenje u Srbiju,gde ga ceka jos puno godina robije.
  Iskreno,voleo bih da mu smanje ili ukinu kaznu,ali mislim da to ne bi bilo pravedno,jer ,ipak,je ubio dva coveka,a to sto je dobar glumac,nije razlog da mu se oprosti najteze krivicno delo.

  Koji mu je kurac trebao pistolj u kaficu?

 11.    

  Žarko Laušević

  Služiće za nauk mlađim pokoljenjima da šmeker i faker nemožeš biti u Crnoj Gori.