Prijava

Nisam hteo da budem previše zloban pa da dodam "samozvane", jer neretko su tu zaista inteligentni ljudi, što celu stvar čini još tužnijom.

Neprijatelji?! Meni novorođenčad, trudnice, vredni, radni i pošteni ljudi, seljaci, albanske nacionalnosti nisu bili neprijatelji kada ih je ubijeno i proterano na desetine hiljada, na Kosovu, devedesetih.

Sasvim je normalno da osobe čije braću, sestre, roditelje, rodbinu, prijatelje, ili njih same je ova zemlja ubijala, mučila, silovala, omalovažavala i maltretirala, nad njima počinila poslednji genocid u 20. veku (ništa ja ne izmišljam, tako ga tretira Genocide watch, koji je najpouzdaniji izvor glede tih stvari), ne žele više da žive u njenim granicama. Sasvim je očigledno da međunarodni pravo, ni povelja UN niti Konačni pravni akt iz Helsinkija, ne zabranjuju deklaracije o nezavisnosti, i apsurdno je tvrditi suprotno zato što su sve zemlje Sveta nastale secesijom od neke druge države, u većini slučajeva donošenjem pravnog akta koji se zvao "deklaracija o nezavisnosti."

(ništa ja ne izmišljam, tako ga tretira Genocide watch, koji je najpouzdaniji izvor glede tih stvari)

Genocide watch?

Genocide watch?

A ko je osnovao i ko finansira Genocide watch?

I da je ta budalaština istinita, reci mi što onda Srbi u Hrvatskoj koji su preživeli genocid nisu mogli da dobiju državu. Što to što važi za Albance ne važi i za Srbe?

Zapravo, SRJ je ta koja je načinila osvajački pohod i iredentističku teritorijalnu ekspanziju nad suverenom i nezavisnom državom, Republikom Hrvatskom. Nezavisnost od 25.06.1991. bila je legitimna, s obzirom da Ustav iz 1974. počinje sa rečima "Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje..." "Oluja" je bila vojna akcija koja je proterala jedinice JNA iz Hrvatske i time završila 4 godine dugu velikosrspku agresiju nad njom. Nad Srbima u Hrvatskoj bilo je ratnih zločina (uglavnom ih je činio HOS, koji je bio para-vojna formacija neoustaške orijentacije), ali genocid, hej, prestani da frfljaš terminima koje ne poznaješ. Bilo je pogroma, ali sama operacija bila je uperena protiv jedinica JNA. Ne zaboravimo kako su Smradikali delili puške, kojima su napadane policije stanice i u tim napadima su poginuli na desetine i stotine ljudi...

Genocid u BiH je posebna priča. Tu se već ne radi o Genocie watch - u, već o ICTY i ICJ.

Е кад прочитам нешто овако, иако не делим многа "националистичка" мишљења, дође ми да се запитам: Ко пише ове глупости? и да почнем и Вуковом јебеном ћирилицом да пишем.

Кад се окрену тезе и приче, свака страна је у праву.

1885.е или 1883.е Срби нападају Бугаре, јер Бугари уједињују своје земље. Онда Срби испуше, јер су Бугари много јаки. Онда склопе договор Срби и Бугари о подели Македоније, који Срби не испоштују јер су им велике силе забраниле окупацију Албаније, тако Срби одбијају да напусте Косово и Македонију и крше уговор с Бугарима. Бугари праведни, се на то изнервирају и крену у други рат. Али притиснути са свих страна Бугари се предају. И зато Бугари који много воле слободу, иду на страну Аустрије у Првом светском рату и освајају свој територије. Али губе, јер Србима помажу стране силе. Онда им дају још бугарске земље. Србија је највећи непријатељ Бугарске

Видите како то лепо изгледа кад се окрену стране. Истина је увек на средини...

И пазите овај клип, који је само један пример који постоји на све ретардиране балканске стране.

http://www.youtube.com/watch?v=Icgs5xaCH1c&feature=related

О каквом бре једностраном геноциду на Балкану може да се прича? Нико није цвећка, а сви су жртве.

Е кад прочитам нешто овако, иако не делим многа "националистичка" мишљења, дође ми да се запитам: Ко пише ове глупости? и да почнем и Вуковом јебеном ћирилицом да пишем.

Хехе јеси луд Влајко... ;)

Иначе, контам да су Мађари најненормалнији, био сам пре неки дан тамо, ликови свуда фурају слику ове територије:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/1/17/Velika_Madjarska_%28pre_1918%29.PNG

Јбг, њих разумем, пукли су много...

Ово што је Варнава написао су највеће глупости које сам прочитао у животу...

Јбг, њих разумем, пукли су много...

Да њих је черупо ко је тео, борили су се и против Турака, били под њима, али ипак је и ова слика мегаломанска па да га јебеш :)
А сваки балкански народ се заноси овим. То ј оно што сам тео да кажем.

@Varnava
Evidentno je da znaš da pišeš, pošto si napisao gornji komentar, ali izgleda da ne znaš da čitaš, pošto odredbe tog ustava koji si naveo pogrešno tumačiš. Priča se o narodu koji ima pravo na otcepljenje itd. Srbi su bili konstitutivan narod u Hrvatskoj, pa su i oni imali neko pravo na nešto. Sranje je počelo kad se Hrvatska otcepila i proglasila državom isključivo hrvatskog naroda. Kao i što se Bosna otcepila preglasavanjem bosanskih Srba. Možda se toga ne sećaš jer si suviše mlad? Ili tek tako pišeš da ti prođe vreme?

Валдемаре, није то у питању. Испро му мозак ЦНН, ББЦ и остала говна. Још мало па ће овакви као он тражити да се припојимо Албанији као цела земља, јер ћемо сазнати да смо и њима нешто украли или неки устав или шта већ.
Да не помињем да је наша држва била Савезна ФЕДЕРАТИВНА Република Југославија. Тј. није била конфедерација да може куд који мили моји.

Patriarch Warnawa
Popularnost: 50
Broj definicija: 2
Prosek: 25.0
Pol: Muški
Poslednja aktivnost: pre 12 sati
Registracija: 26.12.2009.
-----------------------------------

Definicije 2
Posteri 3
Komentari 58
Komentari drugih 41
-----------------------------------

Какав аутор такво и мишљење. Не, нису му ЦНН/ББЦ говна попила мозак. У питању је обична тролчина.

Просто га игноришите и не одговарајте му на постове.

Ma Warnawa je car, a svi ste vi nenormalni. :)

Warnava, kad se pozivaš na ustav iz 1974. godine, obrti pažnju i na ove članove:

Члан 240.

Оружане снаге Социјалистичке Федеративне Републике Југославије штите независност, суверенитет, територијалну целокупност и овим уставом утврђено друштвено уређење Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

Оружане снаге Социјалистичке Федеративне Републике Југославије чине јединствену целину и састоје се од Југословенске народне армије, као заједничке оружане силе свих народа и народности и свих радних људи и грађана, и од територијалне одбране као најширег облика организованог оружаног општенародног отпора.

Члан 398.

О промени Устава СФРЈ одлучује Савезно веће Скупштине СФРЈ, уз сагласност скупштина свих република и аутономних покрајина, а ако се променом Устава СФРЈ уређују само положај република и међусобни односи федерације и република — Савезно веће Скупштине СФРЈ, уз сагласност скупштина свих република.

Dakle, svaka promena statusa republika morala je da ide u skladu sa ustavom na koji se pozivaš, a u slučaju Hrvatske, to se nije desilo.
JNA je vršila svoju ustavnu dužnost, po ustavu na koji se pozivaš, te ne može nikako biti "Velikosrpski agresor".
NEmam lepo mišljenje o JNA, ni o ponašanju srpskih snaga na Kosovu devedesetih, ali, kao što rekoh, objektivnost je jedno a slepo prihvatanje najekstremnijih stavova druge strane je nešto sasvim drugo.

Ovi klipovi i mape su čista glupost i paranoja. Samo od toga kako sami vodimo unutrašnju i spoljnu politiku zavisi kolika će nam biti država i kako će se u njoj živeti. Većina ljudi koji naseljavaju ovu našu planetu Zemlju ne zna ni gde je Srbija! Ne znaju ni šta je to! Alo ljudi, uzmite GLOBUS i pogledajte kolika nam je država. Ali eto, ratovali smo protiv skoro celog sveta '99 i pobedili (po rečima našeg Slobe). Ajmo jedan aplauz!

Sloba je u grob otiš'o nevin! Zaboravljate osnovne pravne postulate, da niko nije kriv dok se krivica ne dokaže (pravosnažnom presudom), što se u slučaju Milošević, nikada nije dokazalo...

Krivica je nešto malo više od traga na papiru. Lično mi je krivo što meso i kosti tog Slobodana nismo rastvorili u nekoj kiselini tad kad smo imali priliku, kao i još nekolicinu njemu bliskih saradnika koji su politički vaskrsli ovih dana. Kosovo više nije u sastavu Srbije, sa tim se trebamo pomiriti i početi da se bavimo mogućnostima poboljšanja života tu gde jesmo.

Na stranu to šta je vaše lično mišljenje o dotičnoj personi. To navodim, samo kao primer kako izgleda međunarodno pravo u teoriji i praksi.
U teoriji, on je čovek nevin!
A u praksi... pa, to najbolje znaju oni koji ga i uzimaju u usta!

Нећу да дужим нешто и да се уплићем у причу око одлуке МСП-а, јесам ја у оном фазону, патриотизам, Косово је Србија и тако то. Али што се тиче коментара у вези одлуке : "Ко нас јебе кад за скоро сто година нисмо могли да решимо проблем Косова".... извињавам се што сам вулгаран.