Prijava

I jedan i drugi su najbolji, vele ljudi. Vjerovatno neko ima nekog trećeg, za kojeg bi to rekao, ali zbog većine koja pominje baš ovu dvojicu, na njih i da se usredsredimo. Koji je bolji, miliji, zanimljiviji?

Де Ниро јеботе

Паћино се увек концентрисао на дркаџијске улоге, па кога год да глуми, имаш утисак да гледаш Скарфејс. Увек иста интонација и мимика. У Куму је, додуше, био нешто суптилнији и самим тим бољи.

Де Ниро се, са друге стране, опробао у свим могућим жанровима и своје улоге њима прилагођавао. Јес да је мало посустао последњих десетак година (негде тамо од "Врелине"), ал ја бих увек гласао за њега.

Можда је узео Оскара за то и можда је глумио слепца, али и даље је глумио дркаџију.

није био дркаџија у оном филму са мишел фајфер, френки и џони беше, како се зове?

У том није, првенствено зато што се издрко дивљачки на сироту Мишел у Скарфејсу.

:)))) па да. ал тотално си у праву, увек је дркош и увек је исти.

Tako tako.. Mada njega, donekle, i zbog one vike i smatraju jednim od najboljih.. Ja sam neodlučan oko njih dvojice.. Nego kad se sjetim Paćinove vike, sjetim se i De Nirove face.. Legendarna, pa iako je ponavlja, dio je njega i ostaje u pamćenju nekako.. Žao mi je što se nije aktivirao neki član, Paćina što preferira..

Brando, De Niro, pa Paćino.

Jeste Paćino odličan, ali De Niro mi je draži. Mada, obojica su se u poslednjih deceniju ili dve mnogo iskomercijalizovali. Nisu to više antologijske uloge kao u "The godfather", "Scarface", "Raging bull" ili u "Dog day afternoon".
Jeb'o te, De Niro se za ulogu u Raging bull-u ugojio 30 kila!!! Naravno, nije to dokaz njegovog umeća, ali je dobar pokazatelj na šta je sve pravi glumac spreman.

Ај што се за "Бика" нагојио, него што се онако накарадно ошишао за "Таксисту". :)

Jao, "Taksista"... Kako je to dobar film...
Al' odmah se setim i Harvija Kajtela, kog takođe obožavam. Vidiš, nemoguće je izdvojiti nekog iz te ekipe :))

zna se ko je kome u čemu i kada bio ćale. to ne znači ništa, a opet možda nešto govori, ali najverovatnije ne.
plus, de niro UME da se nasmeje.

Hahaha odlično ovo za oca.. :)

Skarfejs je drugorazredni film,snimljen za male pare a zaradio ogromne... De niro zbog multifunkcionalnosti tj svaki zanr zna da odglumi opako dobro...Dok pacino glumi u stilu Ja pa Ja i pojede ceo film kao u mletackom trgovcu i mirisu zene...

Govorite da PAćino samo glumi drkose, a pogledajte kakve filmove glumi De Niro, takodje drkose, i to i mafijase... znaci, njih dvojica su toliko slicni glumci da je tesko naci razliku... kritika je proglasila Paćina boljim, i slazem se, mada, de niro uopste ne zaostaje... Brando je za sve tajo :)

Која је то критика прогласила Паћина бољим? Чиме су се водили? Оскарима? Ако је тако, онда је 2:1 за Де Нира. Колико ја знам, никада није организован пан-критички избор за бољег међ њима двојицом.

Да, Паћино глуми у већини случајева дркоше, док Де Ниро много ређе. Мафијаше да, али не дркоше. Кум, Казино, Добри Момци : свуда мафијаш, нигде дркош.

Da, ali su to opet uloge po sablonu... I ipak sam malo vise u filmskim vodama od vas da znam misljenja kritike ;)

A, ako cemo za OSkare, De Niro je dobio OSkara za film u kojem je Paćino bolje odglumio od njega...