Prijava

О чему да дебатујем??? О томе што се мушки род пише на један начин, а женски на други начин?

To je banalizacija! Moždao sam te zajebavao i ponižavao, ali ok... Zalužio si! Izvučeš onako iz konteksta jednu rečenicu (filosovski potpuno ispravnu), i baciš na moja pleća odgovornost za zaključavanje teme!
Molim te, pobi tačku po tačku, sve moje tvrdnje i izjave sa uvodnog posta!

Vas dvojica stvarno se podzapaste ko neke ZENE, da ne kazem CIGANI! :D A to toliko posvecivanje paznje i vremena muskarac muskarcu necu da komentarisem koliko je GEJ. :p Deder izadjite i resite to napolju kao MUSKARCi pravi, ovaj SRBI.

ontopik> :donosi jos piva, cisti pepeljare:

Пре свега ово није малињак, ово је купињак.
Не вређај цигане том изјавом трлтрл... Него оно за закључавање теме је било апсолутно позитиван коментар. Јер је тиме све речено. И нешто нема даље да се полемише. Дакле, све позитивно...

Ja sam za totalnu ravnopravnost žena i da im se u svemu pruže jednake šanse i jednaka prava, ali mislim da su feministkinje otišle malo predaleko i da su isprale mozak ženama, pa sad one sve češće žele da se namjerno dokazuju u karijerama kao muškarci ili još više od muškaraca, a to i njih same previše opterećuje, a i narušilo je opštu društvenu harmoniju. Možda ću kasnije obrazložiti malo više.

Mislim da je feminizam doprinjeo slabljenju porodice, velikom broju razvoda, problemima u muško ženskim odnosima kod omladine, i ponekad čak nepravilnom vaspitanju djece.

Suština nije u pravima žena. One treba da imaju identična prava i šanse kao i muškarci, čak i neke privilegije (trudničko bolovanje, izuzeće iz vojne obaveze i sl). Problem je u tome kako one ta prava odluče da iskoriste. To je isključivo do njih. Šta god izabrale, njihov se izbor mora poštovati. Međutim, mislim da za njih nije baš najmudrije da slušaju savjete radikalnih feministkinja niti da se vode njihovom ideologijom. To ne samo da nije dobro za žene, nego može da dovode i do širih problema u društvu. No uprkos svemu, to im je pravo neotuđivo. Jedino se može uticati na njihovu svijest promovisanjem određenih vrijednosti, a nikako ne treba atakovati na ženska prava. Ženska prava ne postoje, to su ljudska prava. Žene su ljudi, prema tome koja god prava važe za muškarce isto važi i za žene, uz već pomenute privilegije.

Vrlo lepo sročeno Jovičiću. Blago, ali ipak lepo rečeno!
Poštujem i umnogome se slažem sa tvojim mišljenjem!

@medicus: Ali ja se ne slažem baš sa tvojim stavom jer si ti napao žene, nazvao si ih glupima i sl. Tvoj mi stav malo miriše na šovinizam.
A moj stav je malo drugačiji. Ja sam po pitanju prava totalni liberal i zalažem se za egalitarizam, dakle jednakost. A u pogledu toga kako bi ta prava bilo pametno iskoristiti, pomalo naginjem ka tradicionalizmu, mada ne previše. Obrazložiću malo kasnije svoj stav. Obrazložiću tri situacije od kojih dvije po meni nisu dobre, a jedna jeste.

1. (nikako ne valja) - totalni tradicionalizam, začinjen šovinizmom - žena obespravljena, svodi joj se egzistencija na kuhinju i čuvanje djece.
2. (takođe ne valja) - žena karijerista, feministički nastrojena, preopterećena karijerom, i dalje otaljava i sve kućne poslove, napeti odnosi u braku (stalna borba za moć), česti razvodi, bijela kuga, pogrešno vaspitanje djece i mnogi drugi društveni poremećaji (muško ženski odnosi među mladima takođe trpe, što se da dalje elaborirati).
3. (optimalno) - žena ima identična prava kao i muškarac, visoko je obrazovana, može i visokom naukom da se bavi (npr. da predaje na faksu i sl.) ali ipak sama se odlučila za vremenski (manje radnih sati) malo manje zahtjevnu karijeru tako da može bez opterećenja da se posveti i porodici i poslu i karijeri. Muškarac ipak više zarađuje, ali ne zato što je žena obespravljena, nego zato što on više i radi (da žena radi isti posao i ona bi isto zarađivala). Harmonični porodični odnosi. Djeca dobro vaspitana. Žena u svakom trenutku može da pređe u situaciju 2 tj. da postane feministički i karijeristički nastrojena, niko joj ne brani i niko joj to ne može spriječiti, ali ona je sama skontala da joj je ovako bolje, a i svima ostalima je tako bolje. To što muškarac više zarađuje ne znači da on više i troši. Pare se unose u porodicu i svi ih u porodici jednako troše, bez obzira ko je zaradio. Ali ipak, njegova je u nekim situacijama zadnja i on je glava porodice. Skoro svaka žena to voli. Tako zna da pored sebe ima muškarca a ne šonju i može da se osjeća kao žena. A on naravno, to on ne bi trebao da zloupotrebljava, već bi trebao maksimalno da je poštuje i da izgotivi u svakom pogledu i nju i djecu.

(malo utopijski, ali eto, to je po meni idealna situacija)

Da citiram sebe:
''Žene su glupe.
Žele da menjaju svet, a menjaju ga po ugledu na muškarce... Moj kolega i dobar prijatelj Sigmund, odavno je zaključio da je iskon svih ženskih problema podsvesni osećaj osakaćenosti (misli se na ćunu), i da fizičku inkompletnost nadoknađuju u materijalnom svetu poistovećujući se sa muškarcem.
Žena nije dizajnirana (od strane Prirode, Boga, Đavola, Čak Norisa... koga li već), da podnese izazove koje život nameće muškarcima!
Žena ne može da se školuje do svoje tridesetpete, da se ''zeza'' narednih 5-10 godina, i da se onda skrasi u skladnom braku, sa 5-10 godina mlađim muškarcem.
Samo nekoliko reči je dovoljno da konačno argumentujem svoje tvrdnje:
Tik-tak... Tik-tak... Tik-tak...''

A i da dodam da sam žene okarakterisao kao glupe, isto kao i muškarce.

A postavio sam dosta pitanja na koja ne dobijam odgovore! Zašto misliš da žene nisu glupe... zašto misliš da muškarci nisu glupi?
Gde sam pogrešio u svojim stavovima i tvrdnjama?
Ja bih rek'o da pevamo istu pesmu, s' tim što ti pevaš soft, a ja hard rock!

Ja kontam da ne zelim vise da ucestvujem u ovoj temi. Vas dvojica ste mi ubili svu zabavu.
Idem da se napijem i da kresnem komsinicu. Ili komsinice. Svejedno mi je.

Po meni žena može da se školuje i do 55-e, ako treba, ali pod uslovom da je muškarac izdržava. Šta fali, nek se ona bavi naukom i tu solidno i zaradi, a nek on zarađuje većinu para u porodici i omogući joj to. Ona može odvojiti 4-5 sati dnevno na nauku ili neki drugi posao, a u ostalo vrijeme se zajebavati sa djecom, porodicom, pa malo i kućne poslove odrađivat, šta fali, a on nek radi 8 sati i donese dovoljno love tako da se omogući takav način života. Žena ne treba da bude stalno u kući. Napredak će kućne poslove olakšati i bilo bi dobro da žena ima vremena da ga aktivno posveti djeci. Da ide sa njima u park, u bioskop da se zezaju i sl. A ni muškarac ne bi trebao baš previše da radi. 8 sati je dovovljno, preko toga je već diskutabilno. I on treba ženi pomoći oko kućnih poslova. Ponekad i skuvati nešto (šta fali, muškarci su super kuvari) ali ne do te mjere da postane papučar.

Što se tiče toga ko je glup, a ko nije - glupo je bilo šta generalizovati. Prosječan IQ je 100 za oba pola.
Istina je da je više genija muškaraca, ali je i više debila mušaraca. To je zato što je kod muškaraca raspodjela IQ-a u populaciji više teži ekstremima, i ka debilizmu i ka genijalnosti, a žene se više koncentrišu oko prosjeka. S tim da je apsolutno pogrešno to uopšte uzimati u obzir pri posmatranju bilo koje pojedinačne osobe. Svaka osoba je za sebe. Najinteligentnija osoba na svijetu, uprkos muškom ekstremizmu, je žena Merylin Vos Savant (po Ginisu).
A po postignućima na svim poljima muškarci su uvijek prednjačili, a i danas prednjače. Razlog tome je kombinacija ovog ekstremizma u raspodjeli IQ-a i socijalnih faktora, a naravno i hormona - testosteron tjera na postignuće, podstiče ambiciju (radi pridobijanja ženki), a estrogen je zaštitnički usmjeren ka potomstvu. Ono što je sigurno, jeste da veće muško postignuće nikako ne ukazuje na inferiornost žena, već samo na određene hormonski i socijalno uslovljene predispozicije polova, koje su manje-više prirodne.

A ne može Jovičiću prijatelju tako...
Pre svega sistem, nije uređen (ne samo kod nas, već nigde na globusu), ne postoje mogućnosti za tako iluzorne fantazije. a sa druge strane, zašto situacija ne bi smela biti obrnuta? Uostalom... sve je to fino i krasno... ali daleko od budnog oka stvarnosti!
A što se tiče toga ko je glup, a ko nije... Odgovorno tvrdim da ne postoji biće na planeti ili univerzumu, za koje se nemože reći da je glupo!

PS. Budi konkretniji u svojim zamerkama!

A ja TVRDIM!

I ponavljam TVRDIM!

Da ne postoji objektivna stvarnost!

I nema tog argumenta koji mi to moze opovrgnuti!

Stavise, svaki argument ce me samo iznova ubediti u isto!

I TACKA!

Sad idem da se vratim svom poslu. Cekaju me komsinice.

Pa jest iluzorno, pogotovo u Srbiji i drugim manje razvijenim zemljama, ali ja sam i pričao o nekim idealima, a ne o tome što sada jeste. Moglo bi biti i obrnuto, da muškarac se bavi naukom ili nekom drugom manje profitabilno, a kreativnom djelatnošću i da vodi računa o djeci, a da se žena posveti karijeri, dugotrajnom radu 8-9 sati i velikom zarađivanju para. Sve bi to bilo super, ali je probelm tu u ženama. Ona bi mislila da on manje vrijedi zato što manje zarađuje, pa bi počela da mu nabija komplekse i da ga ponižava. A onda bi brak mogao lako da ode u kurac.
Jednostavno i žene i muškarci lakše prihvataju da muškarac bude dominantan u svakom pogledu, naročito ekonomskom, iz prosto bioloških razloga, koji imaju veze sa opstankom u divljini, a koji su prenijeti na nas genetski. Kad bismo se potpuno oslobodili biološkog naslijeđa sve polne razlike bi postale apsolutno nebitne. Jedino bi ostala međusobna privlačnost i činjenica da žene rađaju, a muškarci "prave" djecu. Ali pitanje je koliko bi to bilo dobro, i da li bi to ugrozilo opstanak. Sa smanjenjem razlika između polova smanjila bi se i međusobna privlačnost, a možda bi došlo do porasta homoseksualizma. Bio bi možda ugrožen opstanak vrste.

Медкус, престани да ме ложиш више, примићу се озбиљно. Жене су глупе, а мушкарци су препаметни, и да није мушкараца жене не би виделе сапуна и осталих дивних ствари које их чине онако привлачним за супериорнији пол.

Svi su glupi... Kao što rekoh, imenuj jedno biće, koje se može okarakteisati kao pametno!

Жене су глупе. Не мора нико бити паметан. Битно је да су жене глупе.

Ja mislim da ženama ne treba da se onemogućava služenje vojnog roka.

Na taj način će se vojnički dani uveliko olakšati, a žene će kasnije, u braku, moći da primjenjuju vještine razvijene na obuci. Vatreno oružje u ženskim rukama više neće biti samo pegla, ne!

Moj kolega i dobar prijatelj Sigmund, odavno je zaključio da je iskon svih ženskih problema podsvesni osećaj osakaćenosti (misli se na ćunu), i da fizičku inkompletnost nadoknađuju u materijalnom svetu poistovećujući se sa muškarcem.

Ко се, бре, поистовећује с мушкарцима?!