Prijava

Ма дааај. Знаш колико сам гована пријавио у последње време и ништа. Промакне много срања Корлеоне, колико год да сте ви (модови) активни, промакне. Ево, шта ради ово на сајту већ 5,6 дана?

Komentar broj 1 vredi više od definicije.

Ако се не варам, коментари су видљиви и на гробљу...

Evo tipicnog primera, ova autorka je izbacila tri sranja koja vec sat vremena stoje na sajtu i niko ne reaguje.

Napravite neke grupe,npr. autori sa stažom dužim i stažom kraćim od par meseci,kao podgrupe,i to da se npr. ubaci ovde http://img269.imageshack.us/img269/7005/feran.png.Ja mislim da što su autori duže na sajtu više obraćaju pažnje na pravopis,na kvalitet definicija,postera bla bla bla...

Više modova jedino rešenje.I ja sam primetio očigledan pad kvaliteta postera na stranici(defke slabo pratim).

Ja sam prijavljivao i Džimi me je banovao.

Џими те је бановао зато што си пријављивао углавном дефиниције које УОПШТЕ нису за брисање, вођен неким субјективним ставовима. Ако ти се не свиђа, даш минус. Пријавиш само кад дефиниција крши неко од оних основних правила или кад је дибидус неквалитетна.

Ја бих стварно замолио модераторе да крену са сечењем корова и да обрате пажњу на пајване који су одговорни за то да се на сваке две хронолошке стране нађе дефиниција којој чистог срца дам палац горе без да се запитам због чега сам то урадио.

Да банују пајване. Једноставно је, зар не? Дао си 5 дефиниција, свих 5 су закопане, синак немаш ти шта да тражиш овде. Или, када би могло макар таквима да се онемогући гласање. Макар то.

А што се тиче броја модератора и њиховог садашњег критеријума брисања и удаљавања одређених чланова са сајта, мислим да и једно и друго треба повећати.

Ако на дефиницији добијем 50-60 палчева горе, не могу да не помислим да су ми минуси од солидних, добрих и јако добрих аутора а плусеви од таквих ликова.

Време је да се редефинишу критеријуми на овом сајту. Не слажем се са Корлеонеовим ставом да је довољан минус и евентуално пријава ако је дефиниција тешко говно. Ајд' уздравље сви.

Jel se meni cini ili malo preterujete?

Hm... Ja se registrovah relativno skoro, pa možda nisam prava osoba koja treba ovde nešto kao da drvi, ali...
Meni ne smetaju deca... Šta sad, pola njih dođe, registruje se, ostavi nekoliko definicija koje se ili sahrane ili popiju brdo minusa, onda podviju rep i odu odakle su došli, simple as that.
Ono što mi smeta je prenatrpanost istim/sličnim definicijama... Ja kapiram da sajt postoji već par godina i da je zaista malo prostora ostalo da definisanje nečega novog, ali ljudi očigledno ne koriste pretragu pre nego što nešto definišu (ili ih jednostavno boli tuki, hoće da prodaju foru, pa ako niko ne primeti da već postoji onda su na konju, klasična trka za plusevima). Ja sam ovde nekoliko meseci (znači kratko), a već na dnevnoj bazi viđam definicije koje već postoje u istom ili sličnom obliku... Džabe što lupim minus, džabe što kažem da već postoji - ljude boli paja da to brišu, čekaju da im modovi sahrane defku, a pošto se to često ni ne dogodi onda sreća sreća radost... E to srozava kvalitet.
Da ne pričam da je slenga sve manje... Juče su dva autora definisala pojmove "zavrljačiti" i "utrapiti", ja sam se iskreno zgranula kad sam shvatila da su oba pojma prvi put definisana od postojanja sajta!
Toliko, raspisala sam se ko manijak, uzdravlje...

U potpunosti se slažem sa ovim što je MisSupergirl napisala o "prenatrpanosti istim/sličnim definicijama", uključujući njen (= moj) staž na sajtu.

Previše je istoga, niko se ne obazire i kad ostavite link u komentarima (za identičnu definiciju), a odavno me ne možete ubijediti da dugme "ZA BRISANJE" radi, jer ne radi. I samo, kao što je rekao Gamby, možete da popijete hejt, blo očigledni pa da smarate modove sa njegovim prijavljivanjem, bilo neki pametniji, koji ne možete ček ni prijaviti.

Nego: treba još moderatora. To stoji.

A možda treba razmisliti i o tome da se uvede recimo period od tri dana, ili bar dan, da bi se registracija aktivirala. To bi barem smanjilo trolovanje i bjesomučno otvaranje duplih samo da se popljuje i hejtuje neka novoobjavljena defka. Možda bi se po isteku tog roka ti autori predomislili ili zaboravili šta su ono htjeli da kažu.

Takođe, mislim da pitanje plagijata i trolovanja mogu da pokrenu i novi, ispodprosječni autori, mada je to Gvozdenoviću zasmetalo. Evo ja se nisam prihvatala (ne)kvaliteta definicija, nego samo ove dvije pošasti.

Moj staž je veliki, ali to nema baš nikakve veze..."I magare ostari, pa je opet magare."
(Srpska seljačka poslovica-nije kineska...mada zvuči, a?):-)

Ovde postujem samo zato što znam da će svi koji su ovde nešto napisali ili jednostavno učestvovali samo praćenjem ovoga, ubuduće na neki način to imati u glavi i da oni sami neće nikada biti deo tog trenda koji itekako smara, a usput i upropaštava smisao sajta koji jako volim.

Samim tim, "njih" će biti manje, a "nas" više, pa je onda i lakše kontrolisati novopridošle kad smo u većini. Jednostavno, nekako je onda lakše naterati ih da se "ukoše".(Šumadijsko-seljački izraz za učenje mladog govečeta da bude u jarmu i radi korisne stvari, ore ili tegli, a ne da se batrga ili rita).

Ako je i 5-6 shvatilo o čemu se ovde "dejstvuje", ova tema ima smisla, zar ne?. :-)

ЈА сваћкам еволуцију сајтне.... Схватам да је то тако како је, али да ли у сеоцету од триста домаћинстава треба исти број пандура као и у вишемилионском граду? (Говорим о броју модератора...)
Потребно је имати некакав просек... на толико чланова толико модератора, на толико чланова толико овога и онога. Ето, у време када је скупити 50 поена било тешко као сада скупити петстотина на чет се могло са таквом сумом, сада са једном дефиницијом се може добити чак 1000 поена, тако да не сматрам великом бројком 500 као бројку за чет ....
Треба повећати критеријуме....

Džabe što lupim minus, džabe što kažem da već postoji - ljude boli paja da to brišu, čekaju da im modovi sahrane defku, a pošto se to često ni ne dogodi onda sreća sreća radost... E to srozava kvalitet.
Da ne pričam da je slenga sve manje... Juče su dva autora definisala pojmove "zavrljačiti" i "utrapiti", ja sam se iskreno zgranula kad sam shvatila da su oba pojma prvi put definisana od postojanja sajta!

Браво!

Време је да се редефинишу критеријуми на овом сајту. Не слажем се са Корлеонеовим ставом да је довољан минус и евентуално пријава ако је дефиниција тешко говно. Ајд' уздравље сви.

Јесте рипли, време је!

О ПОСЛУШАЈТЕ НАШЕ МОЛИТВЕ!!!!

Pa dobro...makar sam probao! :-)
Aj' u zdravlje...

kakav sleng? Toga ima još samo u naslovu.

Korleone
pre 8 minuta

kakav sleng? Toga ima još samo u naslovu.

Сти луд? Па ако га нас 5 не форсира свакодневно, онда не знам ко га форсира. А погледај и модове, Чеву и Џими макар један сленг дневно оставе, тако да ниси у праву :)

verujem da je suština izrečena, ja bih samo da se javim :-)

elem, ja mislim da postoji fora. kada se uspaljeni klinac registruje ovde i vidi da postoji neka trka za poene, on krene da koristi vukajliju kao brauzer igru, pokušavajući da stigne do vrha. to radi gomilanjem defincija, preteranom aktivnošću po forumima, komentarima i četovima.

kada bi ovo mesto funkcionisalo tako da taj takmičarski duh ostane, ali opet da bude u nekom recimo petom planu bilo bi divno.

neću previše kucati pošto je činjenica da će ovaj tekst ostati samo na ovoj temi na forumu i to je to, ali kada bi definicije bile sortirane na nedeljnoj bazi na osnovu upravo tih palčeva gore i dole bilo bi sjajno.

algoritam ne sme ostati isti i prosta količinska srazmera ne dolazi u obzir.

kada bi autori napredovali ocenjivanjem drugih, to bi uvelo dosta nekih čudnih izmena. ukoliki si ti onaj koji je prvi ocenio dobru definiciju, napreduješ više od onog ko je to uradio posle tebe, ali ukoliko si pozitivno ocenio definiciju koja je loša, nazaduješ na toj nekoj lestvici.

definicije stoje srotirane od najuspešnije do najneuspešnije, ali recimo definicija koja je za pola sata skupila 30 palčeva gore ima bolji rezultat od one koja je za 5 dana skupila 500 palčeva. razumete?

i tako dalje, mrzi me da kucam.

Barakuda je na slicnoj temi napis'o

Evidentno je da ima previše članova, a malo moderatora. Možda je i zbog toga uzrok ovih nekvalitetnih definicija zbog kojih mnogi kukaju danas. Moj predlog je (nisam stavio u podforum "predlozi" jer je ovde uočljivije) da se uvede više moderatora. Prosto jednostavno. Mislim da ovih 13 nije dovoljno i trebalo bi da se više potrude da bi popravili kvalitet definicija, a imaju i Real Life, tako da se ne cimaju mnogo oko poboljšanja kvaliteta, jer imaju oni i veće brige.

Mislim da je resenje da se moderatorima oduzme pravo na real life. Problem solved. Lock.

Писао сам и ја пре пар дана на овој теми, али ајде да изнесем овде своје мишљење на тему "Вукајлија 2010 са дваеспет сома чланова".

Да, стоји то да је порастом броја чланова потребно и проширивање модераторског тима, стоји то да они греше, да некад не обришу на време нешто и ствари сличне томе. Било би лепо кад би они били активни по 25 сата дневно, али то је немогуће, тако да боље да се навикнемо на то.

Оно што мени у последње време иде на курац понајвише овде, је чињеница да је Вукајлија постала једна зајебанција и спрдачина, место на коме свако може да се издрка и да испразни своју подјебавачку потребу коју има, и коју не може да испољи у стварном животу. 'Оћете да вам сајт постане као и сви други у Србији? Оћете клинце са фејса, тролове, ботове и провокаторе? Е, па нема да бирате сад, Вукајлија је то постала скоро. Свако може да дође, окачи постер са голим сисама, скриншатом неке глупе зиљавуше са фејса или пак грбом Звезде/Партизана и коментаром "пичке циганске/гробарске". Да, знам, обрише се то, али остаје то да таквих има овде колко 'оћеш, и тек ће да их буде.

Још ме више нервирају ликови који долазе да провоцирају и издркавају своје сопствено мишљење које нико ни не жели да чује у стварном животу. Издркавање на бенду који (питај оног горе што) мрзи; да нам објасни како су педери добри/зло или да пак објасни како је Ђинђић лопов и убица, а он то зна из прве руке. Ту су још и они што нам после месец дана проведених на сајту пишући деф. типа: швајсовање-јебање, објашњавају како је ово речник сленга, а пичкетине им дају минусе на сленг.

Главна фора је у томе што, очигледно, нико од вас не жели ништа да мења. Предлози и предлози, а опет ни реч о реализацији. Реклама на Фејсу, на твитеру, у новинама... Тек ће да долази балавурдија и пише нам своје догодовштине са часова математике и објашњава нам како се јебе, иако су седми разред и начекаће се да осете пичетину. Уколико сајт преживи још годину дана, имаће бар дупло више чланова (и активних и неактивних), дефиниције ће писати свако и биће их по 'иљаду на дан од којих ће на петсто да нас буде срамота и минус да дамо.

Е сад, или ви крените да размишљате о будућности сајта или ћемо за годину дана да се бакћемо са ликовима којима је просек 150, а зарадили су га на својим дефиницијама о школи и јебању на које им гомила анонимуса са гомилом нула на профилу (једна од нула поред броја дефиниција) честита на новој дефиницији дана која ће доносити неких 5000 поена и побољшање просека за 20.

Нешто мора да се ради. Хитно.

mislim da svaka defka i poster koji autori žele da izbace u promet treba da prođe kontrolu kvaliteta, pa makar čekala i 3 dana, tako ne bi bilo svađe (toliko), sprdačine, novajlije bi znale sta je neophodno da urade da bi se pojavile ovde, a gazda bi bolje prodao svoj stuff...

edit: samo onda pijačarluk ne bi bio toliko prisutan, a meni se cini da ga ovde vecina voli, bilo stari ili novi autori u pitanju...