Prijava

Хоћу.
И нападно ћу се хладити својом лепезицом дугиних боја.

Не. Ни са једне ни са друге стране( а ценим да ће бити друге стране). Разлог, јер не подржавам било какво парадирање, али како си лепо навео, о томе наклапамо на другој теми.

Фала, ЈТУ. Него остали, јел' тешко написати овде "Да, идем", "Не, не идем"? И мене живо занима, ајте само без блама, мало ко вас одавде познаје у стварности, слободно реците две речи, тема је занимљива.

Сад озбиљно, нећу.
Нисам против геј популације (нисам ни за, једноставно не разумем довољно људе да бих се поставио), али сам против парадирања.
Парада само отвара могућности провокације, и са једне и са друге стране.

Извињавам се због офтопика, али која су све права ускраћена геј популацији?

Појавићу се само ако направе стрејт параду.

ne to je moralna propast da uzmemo npr dan zaljubljenih pa nema nista nikakvih parada ako hoces jebi se u dupe al nemoj mi paradirati

Људи мало буквално доживљавају реч ''парада''. Није то као кад дође циркус у град, па парадирају људи са све животињама. Реч је о обичном окупу људи који се залажу за неки циљ и то је океј.

Елем, нећу се појавити из два разлога - прво, не желим да ризикујем да се буљук геј људи наложи на мене и мој долазак протумачи као да сам и ја геј, па да после не могу да их скинем с врата и друго, битније, не желим да добијем циглу у главу, јебига.

Него, ЈТУ, ти је л' идеш?

Купи кацигу и панцир на време.

Njima zakonski nisu uskraćena nikakva prava, jedino što je tačno je to da ih i dalje svi manje-više gledaju kao građane drugog reda i da prema njima postoji debela odbojnost kod ljudi, svjesna ili nesvjesna. To se nažalost ne može izmjeniti tako lako, a pogotovo ne paradom. Parada može kod ostale populacije samo da potencira te emocije, tj. stvara kontraefekat.

Daleko više bi se postiglo umjerenijim aktivizmom, TV emisijama i sl.
Uprkos svemu tome, smatram da je homoseksualizam poremećaj. Kao takav treba da se prihvati i da se prema njemu razvije razumijevanje i tolerancija kod ljudi, ali ne da se on promoviše kao nešto što je normalno, čak poželjno i kul.

Bi li vi sad ovo čitali da vam je ćale bio gej?

(naravno, i da je gej, mogao je nekoj ženi usput da napravi dijete, ali gdje je tu normalna porodica, ako on ne može sa njom da ostane. Možda je to rješenje. Kad bi svi bili gejevi i lezbejke, gejevi bi lezbejkama onako usput pravili djecu, a lezbejke bi neku od te djece zadržale za sebe. Tako bi svi mogli da žive u istopolnim zajednicama, a da se i dalje razmnožavaju. No da li je to zaista pravac u kom društvo treba da ide?)

Ja necu isto. Delimicno zbog razloga koje je Dzimi vec naveo, delimicno sto me mrzi da ustanem i kad se nesto sto je meni stvarno bitno desava u gradu. No offence :)

jtu ja bi voleo da znam tvoj razlog?

Kad bi svi bili gejevi i lezbejke, gejevi bi lezbejkama onako usput pravili djecu, a lezbejke bi neku od te djece zadržale za sebe. Tako bi svi mogli da žive u istopolnim zajednicama, a da se i dalje razmnožavaju. No da li je to zaista pravac u kom društvo treba da ide?

По ко зна који пут... Занемарујеш чињеницу да је тај сценарио немогућ, јер је проценат геј људи у популацији константан последњих 20000 година.

jtu ja bi voleo da znam tvoj razlog?

Da neces mozda da promenis misljenje o njemu ako se ispostavi da ide da bi ucestvovao u rasturanju parade? ;)

Ja nemam nista, zato i ne idem. Ici ce samo oni koji imaju nesto protiv nje. :)

Ne. Iskreno ja bih to najradije posmatrao ispijajuci kafu u nekom lokalu na krovu koji ima lijep pogled na taj bulevar ili kuda li ce vec da setaju.
Nisam protiv parade ali ne vidim zasto bih trebao biti tamo, a i ona cigla sto rizikuje da zavrsi na mojoj glavi je dobar razlog da ne prisustvujem cak i kad ne bih bio 500 km daleko.

Poremećaj...hormonski, neurološki, genetički, šta ti ja znam kakav već. Ne vidim logiku u priređivanju parade podrške poremećaju, s ciljem predstavljanja istog kao nečeg normalnog. Šteta što se namerno zanemaruje istraživanje uzroka tih poremećaja i njihovo lečenje.

Ne vidim logiku u priređivanju parade podrške poremećaju, s ciljem predstavljanja istog kao nečeg normalnog.

То је подједнако поремећај као и зелене очи, крив нос, чукљеви...

Ništa onda, ajde da priredimo paradu zelenim očima, krivom nosu, čukljevima...