Prijava

Barracuda i ja smo resili ove godine da pocnemo ozbiljno da se pripremamo za fakultete.
Konkurisacemo na vise fakulteta i sve smo se informisali, ali ostalo je jos nekoliko fakulteta za koje ne mozemo da pronadjemo zbirke.
Pronasli smo zadatke na infostudu, ali ima ih premalo.
Treba nam bilokakva zbirka ili zbirke iz hemije za polaganje prijemnog na Fakultetu za fizicku hemiju i zbirka sa pitanjima iz biologije sa BIOLOSKI FAKULTET.
Probala sam sve ali na internetu nema nikakvih informacija sto se toga tice, a ne znam uopste koliko su dovoljni oni zadaci sa infostuda.
Da li neko od vas mozda ima to sto nam treba ili zna gde moze to da se nabavi?

Већина факултета има припремну наставу за коју углавном издају одговарајуће уџбенике, па ти је најбоље да покушаш на лицу места.

Znam ali to se placa mnogo. Nama trebaju zbirke i prirucnici ili sta se vec koristi.

Не мораш да узимаш часове, само се распитај за збирке.

a prijavljivanje na vise fakulteta je dz?

pa nije, ali nije ni toliko skupo kao casovi. U ostalom to sto cemo Barracuda i ja uciti nije nam nimalo strano i nerazumljivo. nismo gimnazijalci.

@wojtek
Za zbirke se upravo i raspitujem. Razapeta sam na sve strane.

Тешко ћеш наћи збирке посебно за факс који те интересује. А и ако нађеш, не држе се баш сви те збирке при бирању задатака за пријемни, а збирке су веома скупе. Ја сам ове године уписао, вежбао сам из збирке за ФОН, а без проблема сам уписао ЕТФ, јер је сличан пријемни. Најважније је прво научити градиво из уџбеника, из твог поста претпостављам да ти треба за хемију и биологију. Тек после крени да вежбаш из збирки, такво је искуство мојих другова који су уписали медицину. А та припремна настава на факсу доста кошта, на неким факултетима скоро као и годишња школарина.

Као што је Војтек рекао, најпаметније ти је да уплатиш припремну наставу. То ти је у суштини чисто диктирање питање и у 6,7 дана колико то траје све (викенди) испишете бар хиљаду и по задатака. Управо од тога ти се и праве те збирке.

Друго, већина факултета гарантује да ће питања на пријемном бити идентична као и питања на припремној настави. Додуше, као што си рекла, та настава је скупа, кошта бар 8 сома, не мање.

O ho ho, vid teme...
Ja ovih dana nešto kontam da upišem vojnu akademiju, jel tako da nisam normalan?
Jel ima neko sličnih iskustava?

Ауу, бре, ал ви мене погрешно цитирате. Мада, и ја сам поприлично нејасан. :)

Оно што сам мислио јесте да факултети издају збирке које се користе за припремну наставу, па да ви лепо одете до факса и кажете "оћемо збирке за припремну наставу, ал нећемо исту да похађамо". Ако вам то не успе, прошврљајте по скриптарницама и видите шта тамо има.

Gledala sam sad na infostudu zadatke iz hemije i za druge fakultete. Neznatno se razlikuju zadaci.

Gradivo je za sve isto samo je razlika u zastupljenosti lekcija iz udzbenika na prijemnom.

Mani se infostuda i interneta, i put pod noge pa do fakulteta koji te zanima. Pitaj nekog ko je već upisao to što želiš, sigurno će ti pomoći.

nismo gimnazijalci.

Гимназијалци су много спремнији за факултет и факултетски начин учења. Генерално, за то гимназија и служи, да те истренира за напредније студије и за учење.

Imas i slucajeva gde gimnazija iscrpi i onda ti se smuci fax, jer nemas vise snage za biflanje.

Slažem se sa Milicom. Gimnazija istrenira. Ko se u gimnaziji namučio i naučio da uči, faks mu pada jako lako. Meni je lakše sada nego u gimnaziji.

Gimnazijalci nisu vise sto su nekad bili i nisu spremniji od onih iz uskostrucnih skola.

je l znate vi da postoji ova tema?

http://vukajlija.com/forum/teme/10651
могли сте да искористите ову тему, а не да отварате нову...
Бај д веј, ја сам уписао Биолошки факултет ове године... Ако вас нешто интересује питајте...
А за физичку хемију сам упао на буџет, али нисам ипак отишао тамо... Питај слободно...