Prijava

hahaha, za fizičku hemiju vam ni ne treba zbirka za prijemni, to je faks na kome će vam platiti da ga upišete. I još će vam pokloniti majicu. Vrlo sam ozbiljna.
Možete da uzmete i informatore tj zbirke sa Hemijskog fakulteta (npr za smerbiohemija ima zadataka i iz hemije i iz biologije)
A što se tiče pripreme za biološki fakultet, ja ne znam da li se sada,kao ranije, prijemni polaže posebno za sve (tj za molekularnu, za životnu sredinu, za profesora itd) ili svi polažu zajedno pa se posle bira šta ćeš biti. U svakom slučaju, tu je zbog molekularne ogromna navala, i stvarno dolaze vrlo vrrrlooo spremni štreberi, tako da bih u tom slučaju ipak predložila da uplatite pripreme.
Ukoliko ne, predlažem vam da uzmete zbirke za prijemni za medicinu od prethodnih godina (ne nove, one su dosta skraćene), i da samo nađete negde nekoliko poglavlja testova iz biljaka (npr sa poljoprivrednog).
Ukoliko želite i živite u bgu, ja mogu da vam dam svoje zbirke za hemiju i biologiju. Imam ih boga oca.

za fizičku hemiju vam ni ne treba zbirka za prijemni

истина... Није баш да моле, али траже студенте... Ја сам са пријемним из биологије имао бодове за физичку хемију...
--------

A što se tiče pripreme za biološki fakultet, ja ne znam da li se sada,kao ranije, prijemni polaže posebno za sve (tj za molekularnu, za životnu sredinu, za profesora itd) ili svi polažu zajedno pa se posle bira šta ćeš biti.

Полаже се биологија иста за све... После се одлучује који ћеш смер...
-----------

U svakom slučaju, tu je zbog molekularne ogromna navala, i stvarno dolaze vrlo vrrrlooo spremni štreberi, tako da bih u tom slučaju ipak predložila da uplatite pripreme.

ове године и није била велика навала... Нисам велики штребер, упао сам без већих проблема...
---------

Ukoliko ne, predlažem vam da uzmete zbirke za prijemni za medicinu od prethodnih godina (ne nove, one su dosta skraćene), i da samo nađete negde nekoliko poglavlja testova iz biljaka (npr sa poljoprivrednog).

Никако збирке за медицину... Обавезно на припреме на факсу... Тамо ће дати неке информаторе, тестове и буквално се учи оно што ће бити на пријемном. Кога интересује, објаснићу му преко ПВТ-а...

ali vidiš da deca neće da plaćaju pripreme.
ako neće, onda su im stare bzrike s medicine super.
a i nisi bio štreber, ali si išao na pripreme. Gde i sam kažeš, uči se ono što se radi na prijemnom.
Ja se slažem da je za biološki najmudrije rešenje ići na pripreme na faksu. Bolje plaćati pripreme nego samofinansiranje.

a i nisi bio štreber, ali si išao na pripreme. Gde i sam kažeš, uči se ono što se radi na prijemnom.

Ја много волим биологију... Купио сам књиге све 4 године, збирку из медицине, почео да се спремам за медицину, али сам скапирао да не знам добро хемију... Било је већ касно за припреме... Тако да је једино што ми је остало књиге у шаке и учење...
Учио лепо од маја, до јула... Редовно, и мислим да сам се одлично припремио... Притом сам ишао у гимназију и на предавањима, часовима, имао сам свеску уредну... Само сам то и писао (волео) у средњој. А кад сам отишао на пријемни, догодило ми се да за нека питања први пут чујем, кога год да сам питао, испало је да су то учили на припремама.. Тако да ми је молекуларна измакла за буџет...

Gimnazijalci nisu vise sto su nekad bili i nisu spremniji od onih iz uskostrucnih skola.

Ово апсолутно није тачно.

Веруј ми, јесте у већини случајева... Не рачунај ЕТФ у то...
За пријемни су свакако спремнији... А што се тиче радне навике, да не помињемо... Изузетак ЕТШ Никола Тесла..

Ја не мислим тако. Изузев медицине, права и економије, где је градиво познатије ђацима тих стручних школа, у осталим случајевима гимназијалци су убедљиво у предности.

Са природно-математичког смера си много ближи медицини него са било које стручне... Веруј ми... Много је тешко уписати, кад ти мораш да узмеш за пријемни да учиш само оно што се учило у гимн.. А после се све ионако учи из почетка...
Математика која се учи на том смеру апсолутно одговара математици која је на пријемном за економски... Што му дође исти случај као претходни...
Друштвено језички смер има одличну припрему за права...

ma 'ajde, i na medicini vladaju gimnazijalci.
skoro svi studenti koji najviše kidaju (imaju proseke preko 9, stipendije, radove, itd.) su gimnazijalci.
štaviše,moje iskustvo je da su studenti bivši učenici srednjih škola na faksu debelo morali da nadoknađuju svoje propuste iz srednje.
rekla bih da to ima veze sa standardom koji postavljaju ambicije učenika koji dolaze u škole - gimnazijalci su najčešće ambiciozniji od ovih iz srednjih, moraju posle na faks, veći su štreberi,pa se zahtevi od njih usklađuju sa time.

barbika baraba на ком си ти факсу...?

Ја сам рекао да је градиво познатије тим ученицима из медицинске школе, не да су они бољи од гимназијалаца на медицини. Напротив. Па пола мог одељења је уписало медицину без икаквих проблема, и уверен сам да ће је већина завршити.

Слажем се! Мислим још сам у гимназији и ово што кажете је истина. Гади ми се кад неко каже ууу само да добијем двојку...штреберка? Јесам. Али боли ме туки...

Ја сам рекао да је градиво познатије тим ученицима из медицинске школе, не да су они бољи од гимназијалаца на медицини.

али нису спремнији...:))

Barracuda i ja smo resili ove godine da pocnemo ozbiljno da se pripremamo za fakultete.

ЛОЛ (Јест да мрзим тај акроним, али је пао мејџр лол кад ово прочитах).

Елем, закључаћемо ову тему, Аксен је постовао линк до идентичне.