Prijava

Danas je "u modi" biti četnik jednako kao i i ići u crkvu i biti veliki vernik. po vašarama i pijacama u isti koš idu maice i slike draže mihailovića, ratka mladića, šešelja i nikole tesle. mislim, totalni apsurd!
čak se i meni koja sam uvek bila naklonjena četničkom pokretu smuči cela ta priča. malo su pobrkani lončići što generalno loše utiče na srpsku omladinu.

po vašarama i pijacama u isti koš idu maice i slike draže mihailovića, ratka mladića, šešelja i nikole tesle

Е, а да и нешто мало знају о Дражи Михаиловићу, било би их срамота што се поред њега налазе и та два идиота која си споменула. Ко макар нешто зна о целој тој причи, њему се такве ствари гаде, али због тог "сврставања у исти кош", данашња омладина која је на тој страни, ставља и те личности у исти кош, што нема везе с везом.

Донекле ми се свиђа како Џими размишља на овој теми, ја се исто јежим тих неочетника, како их је Џими назвао, јежим се и оних четника од пре 70 година, али пошто презирем комунизам и комунисте, нормално је да сам приклоњен њиховим противиницима, зато се ја и трудим да правим разлику између четника и равногораца.

А највећи проблем са данашњим клиницима је то што се они ложе на ове "неочетнике", а ти неочетници су били убеђени да су четници, и да заступају ту четничку причу од 1941-ве...прболем је у томе што су се они угледали на четнике из партизанских филмова, а не из историје.

Ja Arkana svrstavam u neočetnike.

Сви после 1945/46-те су неочетници. Поготово ови током деведесетих.

današnji četnici su svi odreda zaljubljeni u šešelja. pih, jebo im on mater!

Сви после 1945/46-те су неочетници. Поготово ови током деведесетих.

Znači, Momčilo Đujić se može nazvati neočetnikom. On je dodelio titulu vojvode Šešelju.

Medicus odnijeo pobjedu :)

Znači, Momčilo Đujić se može nazvati neočetnikom. On je dodelio titulu vojvode Šešelju.

Момчило Ђујић је четник, из Другог светског рата, био је тамо у Книнској Крајини, и шатро је слушао наређења Д. Михаиловића.
Био је на своју руку, и титулу војводе је добио од Косте Пећанца, четничког војводе из Првог светског рата, кога су у Другом светкском рату убили Равногорци Д.Михаиловића.

Тако да ја никад нисам нешто претерано мирисао Попа Ђујића...и још једна ствар, он је опет и поред свега овога мала беба у односу на Шешеља, а иначе, јесте се Момчило зезнуо па му дао титулу војводе, али ако пратиш та дешавања, исто тако знаш да се Момчило покајао због тога и 1999-те му одузео титулу војводе. И јавно га напљувао. Што значи да Шеки данас нема никаква права да себе назива војводом.

Meni je Momčilo Đujić dalji rođak.

ако пратиш та дешавања, исто тако знаш да се Момчило покајао због тога и 1999-те му одузео титулу војводе. И јавно га напљувао.

To znam. Oduzeo mu je titulu zbog toga što je Šešelj sarađivao sa socijalistima.

Medicus odnijeo pobjedu :)

Lepo od tebe, ali voleo bih da je još neko pročitao i prokomentarisao moje mišljenje...

мали додатак на тему:
Покојног Војводу Ђујића у чин (звање) Војводе је произвео Краљ Петар II указом на Видовдан 1942. године.Пре рата је био свештеник,богословију је завршио у Сремским Карловцима,на чело четничког покрета у Крајини је стао на почетку другог светског рата,када су почели усташки злочини над Србима.
Шешеља је произвео у четничког Војводу на Видовдан 1989. године,да би му исту одузео 1998. јер је покојни Војвода Момчило сматрао да је овај издао Краља и Отаџбину.Идеологију на основу које га је призвео у чин четничког Војводе.Односно када је Шешељ поново направио владу са социјалистима (комунистима).
Војвода Ђујић је умро 11. септембра 1999. у Чикагу, САД.Где је и сахрањен.
Бивша СФРЈ га је,безуспешно тражила преко интерпола,интензивно сво време постојања исте,као и Република Хрватска,због (наводних) ратних злочина.

A šljam i ološ su šljam i ološ... na njih nema smisla trošiti reči...

Ne treba!

Lepo od tebe, ali voleo bih da je još neko pročitao i prokomentarisao moje mišljenje...

Odlično si to rekao. Pravi borci su prvi prolili krv za dobro naroda, a ostali su samo loši. To je dokaz da ne živimo u bajci.

Односно када је Шешељ поново направио владу са социјалистима (комунистима).

To sam i ja spomenuo.