Prijava

E sad što se mene lično tiče reći ću kako stojim sa kojom od ovih 12 oblasti:

1. Osnovi rada na računaru - sasvim OK, zadovoljan sam
2. Engleski jezik - uvijek može bolje, ali i tu sam prilično zadovoljan svojim znanjem
3. Najelementarnije stvari iz geografije, astronomije, kosmologije, matematike, hemije i fizike i biologije. - to takođe dosta dobro poznajem, jer su me uvijek te stvari interesovale, mada i tu ima prostora za napredak
4. Osnove medicine i pravilne ishrane - S obzirom da mi je majka ljekar, a ujak dijetetičar-nutricionista, te da i mene samog to sve poprilično zanima, mislim da znam i više nego što mi treba
5. Osnovno znanje pravno-ekonomskih i administrativnih zavrzlama i funkcije političkog sistema. - Iako studiram pravo - tu ima milion stvari koje pojma nemam jer me nikad nisu zanimale, tako da tu imam mnoge sramotne i velike rupe u znanju.
6. Dublje poznavanje istorije i politike. - Znam ponešto, ali sam generalno vrlo nezadovoljan svojim znanjem. Tu bi mogao mnogo napredovati, generalno znanje mi je na vrlo tankom i površnom nivou.
7. Dublje znanje ekonomije - i tu neke stvari znam, ali sam generalno truba - dakle - sve rupa do rupe.
8. Nešto dublje poznavanje filozofije, filozofskih škola, pravaca i doktrina, zatim svjetskih religija - znam ponešto, ZANIMA ME što je jako bitno - ali sve rupa do rupe - ogromne rupčage!
9. Sociologija, psihologija i psihijatrija - takođe, JAKO ME ZANIMA, posjedujem sklonost ka tome, imam razumijevanje tih stvari, ali RUPE su OGROMNE, VELIKE, OGROMNE RUPČAGE.
10. Umjetnost, književnost, muzika, istorija umjetnosti - Imam neki opšti okvir, i solidno razumijevanje, znam podosta stvari, ali i tu su RUPE OGROMNIH RAZMJERA I IMA IH MNOGO.
11. Pop kultura - jedna od mojih najslabijih tačaka - naročito sport i neki žanrovi muzike - rupa koliko oćeš - sve rupa na rupi. Osim kod filmova i nekih vrsta muzike, tu imam mnogo više rupa nego znanja.
12. Poznavanje glavnih, kao i alternativnih ideologija, pokreta i subkultura - imam solidno znanje, ali je rupa mnogo više!

I šta vi mislite? Slažete li se da je ovih 12 oblasti bitno, a da se ostale "ladno" mogu preskočiti? Kako vi stojite s kojom od njih? Da li biste tu nešto dodali, ili pak oduzeli, kao nepotrebno?

I pogledajte i onaj post prije prošlog (poslednji na drugoj strani) jer sam tu objasnio zašto mislim da su ove stvari bitne.

К'о швајцарски сир.

Politika- veoma kasno sam počeo da je pratim (nema ni godinu dana) i sada pokušavam da se snađem na tom polju, tako da se informišem putem interneta.

Poezija- slabo. Nađe se poneka pesma koju skontam, ali pored toga ide slabo.

Prirodne nauke- jedino fizika i biologija što su mi nekako išli.

meni šuplji prsti...el se to važi?