Prijava

Sto bi rek'o moj otac : Ti mozes kamen da svaris :)

Pileća krilca u marinadi sa nekim tamo random improvizovanim dipom

1 kg pilećijeh krilaca marinirati bar 16 sati u sljedećem:

maslinovo ulje, so, biber, crvena slatka paprika, malo bosiljka, bijeli luk, crveni luk (sve izdrobljeno), majoran, senf odokativno, po ukusu, kašika-dvije meda i sok pola limuna. Ja to sve strpam u pvc kesu, svežem pa u frižider, s vremena na vrijeme promuljam da se to pokrene.

Peći na 250 tridesetak minuta, dok ne uhvati zlatno-smeđu boju, u rerni na rešetkama i sa upaljenim ventilatorom na kružno.

Za dip

majoneza, kisela pavlaka, kiseli krastavčići nasjeckani što sitnije, malo soka od limuna, par kašika maslinovog ulja, kašika mljevenog ruzmarina, biber.
Sve umutite i onda umačete krilca u ovo čudo, pa se onda rastopite od užitka.

<3

Иам неке свињске шницле, па оћу то да спремим ал да буде баш нако до јаја. Предложите нешто да ркнем неки лук или шаргарепе или тако неке курчиће.

Nemoj ništa pokušavati. Odnesi te šnicle kod tvoje babe, ona će znati kako da ih spremi. :)

Uh, da je i meni kakve krmetine sad...

Napravi seljačke šnicle:

meso namaži začinima, uvaljaj u brašno proprži na vrelom ulju, onda izvadiš šnicle.
Vamo pripremiš jedno 3-4 glavice crnog luka, isjeci na kriške i onda proprži na ulju u kom si peko šnicle. Kada omekša a ti vrati šnicle u tiganj, promiješaj, dodaj 50-ak ml vode al je bolje da sipaš tolko bijelog vina, bibera po ukusu i dinstaj dvadesetak minuta na laganoj vatri.

То ћу дурадим, Скочко. Фала!

Јер није превише компликовано.

Pravljenje indijskog sira , zove se paneer:

1,5 l mleka,(najbolje ono domaće)
dva limuna
travke začinske koje volite (ja uzmem samo vlašac sušeni, bosiljak,biber, kurkumu, može i seckan ruzmarin )
so

Mleko se stavi da provri.Posoli se i pobiberi, smanji se jačina na ringli.Dodaju se travke, malo se meša da puste aromu. Dok vri, dodaje se limunov sok postepeno uz mešanje.Vidi se kako se odvaja surutka. Skloni se sa ringle, sipa u gazu (koja je u nekom situ ili cediljki), pritisne rukom (pazi, vrelo je) da se ocedi višak. Posle se pritisne nekom težom činijom,šta god i ostavi da se cedi sat-dva.
Od litre i po ne ispadne nešto mnogo sira, da se razumemo. Ali, ukus je jako lep, pogotovo ako se "naštimuje" travkama koje volite i solju.
Eto, brzinski sir za čas posla.

Gogo, to zvuči ukusno :)

I jeste, Vule, još kad se uzme ono pravo domaće, punomasno mleko-od njega ispada sir fantastičnog ukusa. Mogu da ti ostavim link o'kle sam ja ćapila taj recept, al' ne znam da li je to "etički i korektno" - da se ne kosi sa pravilima sajta. :)
Šta ću- počitujem pravila onoliko! :)

I dalje postoji Pvt. :)

Jes' bre, koja sam ja tupsonka!!!Saću.

I jeste, Vule, još kad se uzme ono pravo domaće, punomasno

I jeste, Vule, još kad se uzme

I jeste, Vule,

Vule

Вуле, сисо, знао сам да си ти. Што тролујеш овај народ? И кад ћемо код Воја на пивчугу?

Ako umlatite zeca kolima ili vec kako, pa ne znate kako da spremite...

Oderes zeca, i drob i ono sve bacis kerovima sa sve kožom, a onda uzmes meso i očistiš od žilica, probereš najkvalitetnije samo, i onda iseckaš na sitne kockice 5x5 mm, pa staviš u ekspres lonac najbolje i kuvaš sat vremena da odmekne, a onda te kockice ispohuješ sa prezlama na maslinovom ulju, i u to pljuskaš onaj šeri-brendi dok se pohuje, pa dodaš sitno naseckane ljute papricice , a uz to spremiš pirinač, i to da bude onako rastresit i lep, uzmeš pola kila pirinča, veliku šerpu sa pasujućim poklopcem, sipaš kafenu šoljicu ulja, i supenu kašiku vegete, pa na to gruneš pirinač i izmešaš, i onda litar vode, kuvaš dok ne počne da krčka, a onda skloniš na kraj šporeta i poklopiš, i tako da stoji sat vremena, i pirinač bude onako lep i rastresit i naraste i nije mokar i gnjecav, i onda ja roknem majonez na pohovanu zečetinu jer sam seljačina, i to jedem sa tim pirinčem...

Да се упишем.

Ево једне лаганице што сам спремао прије неки дан. Није јак удар по џепу, лако се спрема а испадне укусно.

Похована пилетина

Састојци:

- 2-3 јајета
- пилећи филети
- мало брашна
- пиринач (евентуално пире кромпир, мада нисам им'о живота да се цимам око њега)

Дакле, узмеш филете, 3 су довољна да се 2 особе фино наједу, исијечеш их уздуж по пола, да удуплаш број, буде их 6, визуелно више, а и лакше се испрже и зачиниш их. Ја користим Вегету, премажеш их мало са њом, па их уваљаш у брашно и у замућена јаја и убациш у таву/тигањ да се прже. Послужиш са пиринчем, зачињеним, зависи ко колико воли, ја убацим у њега 1.5 супену кашику вегете, да се фино зажути и да добије шмек, мада може и да се комбинује са пире кромпиром, ако имаш живаца да га спремаш.

Брзо се спрема, 10 минута, једино мало више треба да се скува пиринач, зато га ја скувам прије, таман да се мало охлади док се испохује месо. Мени је отишло на све укупно 300 динара, ал' им'о сам јаја, брашно и вегету кући, значи купио пилетину и рижу. Мада, јебеш кухињу у којој нема брашна и вегете у сваком тренутку. :)

uzmes paradajiz i stavis na musaku pa zgnjecis paradajiz po musaki...

daš dželi da ti skuva spermu