Prijava

Људи, ја да знам да кувам, а волио бих баш, мене Рајка не би могла из кухиње избачит :)

e nije markić. ako rokneš dovoljno slanine (ja stavljam oko 200 gr) bude ihaaaaj! i pasta što zasiti, naročito njoke.... e a recimo taj isti sos, ako napraviš sa mesom, to mu dođe kao neki gulaš, pa možeš sa pire krompirom...

ćuti džimi, ja još nisam ni doručkovala! :S

Evo ti i ovo pa ti vidi šta 'š pravit'. Pet pudinga od vanile staviš u litar vode i skuvaš. To ostaviš da se hladi a ovamo 300 grama plazma keksa izmrviš, ali ne da bude skroz sitan nego da ima i komadića. Kad se puding ohladi staviš u njega keks i dodaš neko voće, ti procijeniš koliko ti treba, ja stavljam jednu manju zdjelicu. Obično stavljam maline ili breskve, ne znam kako je sa ostalim voćem. I to premažeš šlag kremom od vanile. I uopšte nije jak kolač, mo'š pola pleha pojes'.

Е то ми треба, лемаја, да га смућкам тако, и са пиреом :)

Нисам ни ја јео у пм, ево је Рајка у кухињу сад :)

Милице, ја бих пудинг са млијеком, не волим са водом, не знам зашто :) А јеси ли пробала да то све убачиш у пудинг док је још врућ, па да се стегне тако :)

E svuda sam tražio ovu temu, hvala što ste je oživeli. Ja obožavam da kuvam i evo vam jedan prosti recept za musaku od boranije koja je keva!

Skuvati kilo boranije - bez neke nauke, malo soli i voda, kuva se 8 minuta.

Izdinstati 600 grama mlevenog mešanog mesa sa lukom. Začiniti vegetom i biberom.

Pomešati boraniju i meso i ređati u podmazani pleh ili vatrostalnu posudu. Red smese, red rendanog kačkavalja, red smese pa red kačkavalja. Nemojte da štedite na kačkavalju, neka bude bogato. Treba oko 400 grama.

Izmutiti 5 jaja i 250 grama pavlake (može i gusti jogurt) i time zaliti ono štoje poređano u posudi.

Peći 30 minuta na 220 stepeni, jesti uz pavlaku i kečap. Mmmm.

Ne valja da ubacaš u skroz vruć, mora se malo ohladiti jer bi bilo katastrofa :D Nek bude mlak, ne skroz hladan i stegne se to fino kad staviš u pleh. A ne volim ni ja s vodom, to ni ne liči na puding ali za kolače je dobar. :)

па е, кад се мало олади, мислим оно да упа'не унутра све, да није на површину...
Е људи, ја крепах сад од глади

A ti to ubaciš i promiješaš, neće ostat' na površini. :D Sad mi se jedu ti kolači.

Идем ја до кухиње, рајка нешто спрема, намирисао сам :)

Идем ја до кухиње

+1

E,ja večeras "probavam" ajkuletinu ( piše-fileti morskog psa).
Sad-šta bude-bude..

ED:23.o4. Probala-niš' mi se ne sviđa.

Zna li neko kako ajvar bez tegli od STAKLA?

Ha, ja sam na ovoj temi postovao svoj majstorluk :DD
Pufnice, jedino da ga staviš da se hladi, pa da ga onda trpaš u plastiku. Ili u keramične krigle za pivo, one bavarske, sa poklopcem.

Ma lako za cuvanje, ali u cemu zapeci?

Pufnice, ne kontam, pa kako spremaš ajvar? Kod nas se sve to u jedan veliki lonac krčka pa se posle tako vrele razdeli u vrele tegle i zatvori i ćao. Ne kontam.

recept za domaće njoke za dve osobe:

u ohladjen krompir pire ( 4 krompira) dodati celo jaje i brašna onoliko da smeša dobije izgled testa za hleb. hvatati testo malom kašikom i stavljati u kipuću vodu, kad isplivaju gotove su. može i varijacija na temu, tipa paprikaš sa njokama, umesto u vodu testo se ubaci u saft od paprikaša.

Pufnice jedino da ga zapečeš u šerpi u kojoj si ga kuvala, pa onda u tegle da sipaš, al dobro ih posle zatvori da se ne ubuđa.

Ja nisam jos spremala, ali se ajvar pece u rerni, zar ne?

ne, prvo se kuva na jakoj vatri dok se ne ukrčka, pa se onda sipa u tegle i zapeče u rerni.

U svakom slučaju, kako god radila, stavi celofan na to što zatvaraš. Hermetički zatvara može i dve godine bez problema da stoji.

tačno lucky :-) al retko koga znam da mu je ajvar preživeo zimu, a kamoli 2 godine xD xD xD ajvar rules!!!