Prijava

јес' да смо најебали много пута кроз историју ослањајући се на њих,

Кад смо то "много пута" најебали од Руса, кроз историју ?
Де ми реци, заборавио сам, давно сам изашао из скамија.

Они што нас "воле" су они што код нас "воле" Русе. Националистички задојени појединци који мисле да Русија треба да влада целом источном Европом/ Србија целим западним Балканом.

Zamisli kako se Amerikanac šokira kad upozna Čedu npr. pa vidi koliko ga SRBI vole.
Pišeš svašta, stvarno. Ti koje si ti upoznao su oni koji veze nemaju jer ih nije ni učilo drugačije, ko se malo zainteresovao za neke stvari mogao je saznati.
Ali ne brinem...Vidim da ovih dana Hrvati često potenciraju kako su oduvek bili prijatelji s Rusima bla bla jer bi i oni samo onih 1 posto na uvoz u Rusiju kao što, zamisli, mi imamo. Svašta čujem ovih dana.

боби, нисмо најебали од њих, већ онда када нам је Русија била земља заштитница
устанак против Турака завршио се релативно неповољно обзиром на то какве смо шансе имали
Руси нам нису пружили адекватну помоћ због ратова са Наполеоном, али опет смо и то морали да потврдимо

Najebaše boga mi i oni, kad uđoše zbog nas i NAŠE Jugoslavije u Prvi svetski.

Добро, руку на срце, није баш само због нас. Ал да су најебали због тога - јесу. А и ми са њима, посредно.

то стоји, аурора, ја сам и нагласио да волим Русију, доста су нам помогли у том рату, претили да се повуку ако не будемо превезени на Крф
ипак, треба узети у обзир да су они били и остали велесила, те да су свугда гледали и своје интересе

Pa jok, gledaće samo tvoje. Ne brkajte babe i žabe, ako volim Ruse ne znači da ću ići u rat u Čečeniju. Ja sam temu skontala kao odgovor na pitanje što su mi bliski a ne da se bacam po podu zbog njih a oni ulaze u treći svetski zbog mene.

Meni je najfascinantnije što mi npr. pljujemo Ruse zašto nas nisu spasli bombardovanja '99, a one koji su nas bombardovali niko ne pominje...

Da li je ovde sad nestalo nekih postova?

те да су свугда гледали и своје интересе

A to je odlika svake normalne države.

@Aurora Ја сам говорио о обичним Русија, Артјому и Димитрију на улици, а не о политичким вођама. Кључна разлика.

Artjom i Dimitrije znaju upravo onoliko koliko jedan prosečan stanovnik Majdanpeka ili Bora npr. zna ko danas živi u Drvaru ili Tuzli. Trebam li napominjati da je primera radi stanovnik tog Majdanpeka ili Bora Srbin po nacionalnosti?
:sad treba napisati Ako shvataš šta hoću da kažem:

Све пише на руском, возови, аутобуси, станице, пића руска, руска храна (није могао пицерију да нађе!). Ретко ко зна икоји језик осим руског, скупили се, свирају гитару и певају, само руске песме, таман посла неко да зна ишта друго далекобило.

Ово се коси са знањем о Русији које ја поседујем. Прво, Руси су генерално јако образован народ, па и кад се ради о страним језицима. Малтене сви знају макар енглески. То што га можда не користе за исписивање назива на улицама, то је друга ства. Ово за песме исто не може да буде тачно. Сви велики бендови са запада, самим тим из Америке, имају по неколико распродатих концерата у Русији за време турнеје, неретко се дешава да имају 2-3 дана заредом концерт у Москви. Највећи концерт икада је био одржан у Москви, јбт. Но, слика говори више од хиљаду речи:

http://www.youtube.com/watch?v=1QP-SIW6iKY

Све пише на руском, возови, аутобуси, станице, пића руска, руска храна (није могао пицерију да нађе!). Ретко ко зна икоји језик осим руског, скупили се, свирају гитару и певају, само руске песме, таман посла неко да зна ишта друго далекобило.

Srbi su obrazovani ljudi. Oni jedni drugima pokazuju koliko su obrazovani tako što upotrebljavaju natpise na stranim jezicima, govore jedni sa drugima na engleskom, jedu čizburgere i piju koka-kolu. Rusi su stvarno ludi što pišu, govore i pevaju na ruskom, što jedu one ruske splačine od hrane i piju votku. Nenormalni. Ako tako pogrešno i naopako nastave, opstaće im i država, i jezik, i kultura, i nacionalna kuhinja. A to je nešto što nikome ne bismo poželeli, po onoj staroj: ne poželi drugom ono što ne želiš sebi...

Не знам ко је гори, људи који су русофили и гаје неку претерану ирационалну љубав према Русији, позивајући се на ''чињеницу'' да су Руси Србима некаква браћа, или русофоби који се нон-стоп позивају на то што нас је Русија тад и тад ујебала.

Земља као и свака друга економски моћна земља, треба сарађивати с њом, као и са остатком света. И наравно, баталити патетику о братству и сл.

Oво је суштина целе приче. Иако их имам у близини, стварно не разумем превелике русофиле. Ни ове друге, кад смо код тога. То је само држава.

Da nema Roosiye ne bi bil0 djoos wodke, totaln0 ste promasheeli teMu!

А, али Русија је Србима толико више од државе! Чак су и Црногорци пре 200 година рекли у лику Његоша " Држ' се Русије!".