Prijava

Pao sam Portugalski.

Znači, opet moram u čkole.

Ma ovo opet jurim za Angolu, da budem geometar na naftnim platformama. Išao bih 2 godine ali jebe me jezik, za Škotsku sam ispušio jer sam pao zdravstveni. Onesvestio se u simulatoru pada helihoptera. A ovamo drugi put padam portugalski. A plata 25000$ mesečno, 12 dana na moru, 16 na kopnu (u kancelariji).

jebote... ja bi za te pare naučio i Navaho

Nije mi poster dugo odabran :(

Onesvestio se u simulatoru pada helihoptera.

hahahha oću ovo da probam
de opiši kakva je scena taj simulator

Deky, ta nesvjestica je dugoročna posljedica bludnog života.

A plata 25000$ mesečno...

Brate jes' ti siguran da je baš toliko? Malo mi bajkovito deluje. Znam baticu koji je petrohemijski inženjer na platformi u Barencovom moru, oni su među najplaćenijima. Ima ukupno sa dodacima za opasnosti i ostalim zajebancijama oko 13000$ mesečno.

Samo pitam, mojne se ljutiš, reko da te neko ne zajebava šupljim obećanjima...

A i jeben je to votaži

hahahha oću ovo da probam
de opiši kakva je scena taj simulator

Matori stolica fazon na kranu i dole bazen, malo te voza vamo tamo pa kao krene da se vrti, šatro pada, zaronite dole u vodu i vrti se nekih 20 sec. E sad fora je da kad uspori ti otkačiš pojaseve i isplivaš gore, oslobodiš spasilački prsluk i plivaš ka "meti" neki 15m. Ja osto pod vodom lololo

Brate jes' ti siguran da je baš toliko? Malo mi bajkovito deluje. Znam baticu koji je petrohemijski inženjer na platformi u Barencovom moru, oni su među najplaćenijima. Ima ukupno sa dodacima za opasnosti i ostalim zajebancijama oko 13000$ mesečno.

Samo pitam, mojne se ljutiš, reko da te neko ne zajebava šupljim obećanjima...

A i jeben je to votaži

Ortak radi za 30k funti nekih 200km od Aberdina, prosečna mesečna plata običnog šljakera na platformi je 14k funti. U Angoli su manje pare ali stranci uzimaju puno na konto terenskog rada.

у чему је фора? контам да би људи свеједно конкурисали и за дупло, тродупло мање... поготову из ових сиротињских земаља, дакле пола европе

Da ne treba da bude toliko placeno ne bi ni bilo, niko pare ne poklanja

па зато и питам, деки, тај његов ортак и вероватно брда осталих у сличној позицији би радили и за много мање
фазон шљакер да има више од лекара у некој развијеној држави, шта курац

Brate to ne može da radi svako a o konkursima da se prođe i da ne pričam.
Plus što te posle prodaju u belo roblje posle

Brate tu se gubi zdravlje

Jebeš čmar to eksplodira ko dobar dan i pogine 40 ljudi fazon

Mislim da za te poslove na platformama potpisuješ na svoju odgovornost, fazon niko ti ne garantuje da ćeš da se vratiš u jednom komadu.

виш то нисам знам, ипак су на платформи не у руднику лоло

локница у нафти - не купа се

Ako zadovoljiš sve uslove ideš na obuku. A fazon obuka ti traje 3 meseca (za to nisi plaćen) i ako AKO prođoš ideš da šljakaš. Znači ceo trip je vezan za geodeziju, za ostale struke nemam pojma šta se traži. Šest meseci si tamo, turnus je 12 dana na vodi, 16 dana na kopnu. Četiri geometra idu i rotiraju se tako da je uvek minimalno jedan na platformi. Kad si na vodi smena je 12h, svaki drugi turnus radiš noć. Postprocesing se radi, svi podaci se šalju na kopno na obradu (plastično da dočaram - šaljem ti moja govna da jedeš, u ovom poslu niko ne voli da obrađuje tuđi podatak). Na kopnu se radi 8h smena u kanc. klasični GIS sa 3D oblakom tačaka.
Ako u bilo kom trenutku prekršiš jedno od 3 miliona H&S pravila šalju te kući.
Primer: pratiš pomeraj i rotaciju tornja bušilice visoke 350m (ajfelov toranj je oko 300m) tako što si na vrhu sa stanicom i kontrolišeš permanentne markere u podnožju. Uzeti vizuru na 350m na zemlji u Vrbasu i izgurati 3-5 sekundi tačnost je fantastika (isparenja, gravitaciono ubrzanje, greška figuranta) a sad zamisli da to radiš sa vrha tornja dok te talasi od 15m zapljuskuju i ljuljaju toranj za koji pratiš vektorski pomeraj, rotaciju i šalješ podatak da vide da li dolazi do rezonancije koja bi taj toranj razjebala SA TOBOM NA NJEMU. Dakle ako ima problem, sin na kompu će da to skonta jedno 3 h nakon što si ti hrana za rakove.
Zato se toliko plaća.
I jebem im mater, obaraju me na portugalskom koji učim 2 god i pričam ko engleski al džabe kad ne mogu test da položim. Kad sam glup. A 6 metara dana tamo i vratim se da kupim neku gajbicu i Staniju da mi puši u turnusu po 12 dana.

100$ satnica
boli te kita