Prijava

Ideju za ovu temu sam dobio tako sto sam prevrtao kanale na tv-u i ne znam kako zaustavio se na fox lifeu ne znam dal ste primetili ali svaki treci lik u serijama na ovom kanalu je veseli drugar ili da me dzimi razume dukatlija , da ne spominjem da se u poslednje vreme insistira da su mnoge istoriske licnosti bili pederi (Aleksandar Makedonski evo sad i od Nikole Tesle napravili pedera ne znam samo kako su to zakljucili al ajd verovatno su i Ajnstajn i Da Vinci sledeci).Mislim da niko nece pokusati da dokaze da ovaj lobi ne postoji pa je pitanje koliko je ovaj lobi jak i da li utice na vasa misljenja

На истом том Фокс лајфу се пушта, или се пуштала серија "Ди еЛ ворлд" о лезбејкама.
Мада, што се тиче серија, не убацују се на "силу" само педери, већ и:
http://vukajlija.com/politicki-korektno/189276

Да ме не схвати неко погрешно, геј, афроамериканац, латиноамериканац, азијат, све је то океј у серији, док има своју сврху, и првобитна идеја је заиста таква да је лик битан за причу, али мислим да је данас предуслов да једна серија буде прихваћена укључивање што већег броја припрадника мањинских група у радњу, макар то било на силу.

Тако да утицај геј лобија јесте видљив и ту, али ипак мислим да је много значајнији утицај на остале сфере живота, које имају више додира са реалношћу него серије.

Тако да утицај геј лобија јесте видљив и ту, али ипак мислим да је много значајнији утицај на остале сфере живота, које имају више додира са реалношћу него серије.

ma slazem se ovo je bila samo inspiracija za ovu temu

Да ме не схвати неко погрешно, геј, афроамериканац, латиноамериканац, азијат, све је то океј у серији, док има своју сврху, и првобитна идеја је заиста таква да је лик битан за причу, али мислим да је данас предуслов да једна серија буде прихваћена укључивање што већег броја припрадника мањинских група у радњу, макар то било на силу.

A nisi se zapitao da to mozda nije zato sto je drustvo na podrucju gde su one snimane zaista tako mesovito (ovo Na tom podrucju ne kazem zbog homoseksualaca, vec zbog Afroamerikanaca i Latinoamerikanaca kojih bas i nema kod nas)?

Čkama, evo nam i na netu mjesto za raspravu.. :).. Samo što sad neću kontrirat, jer se slažem.. Amerika nam diktira trendove. Da počnu u nekoj seriji gusle da sviraju, za mjesec dana bi svaki klinac na Balkanu drndao iste, kao najbolju stvar. Iluziju zemlje bez razlika i predrasuda je ono što moraju da održe. A kako bolje, nego preko najmoćnije stvari koju imaju.. Medija.. No nije ovo tema o Americi.
Jak je lobi..

Шта_Ћедо_рећи
Ја кад сам ти говорио да се данас многе ствари дешавају због јаког геј лобија, ти си одбијао да се сложиш са тим. И ако неко или нешто има јак лоби, не значи да је идеја коју тај лоби форсира исправна и да може бити опште прихваћена, бар не милом. Него о томе ћемо уживо. :) (и не мислим само на геј лоби.)

Злочеста пуфница
Пази, не можеш да кажеш да серије некад нису "патиле" од овог комплекса. Мислим, да данас неко одради "Ало Ало" или "Мућке" или неку тако култну серију, поготово ако је тај неко са америчког тла, Рене би био Црнац, па би се конобарице палиле на њега због мочуге. Наравно, жена би му била бјелкиња, а конобарице рецимо азијаткиња и нека врцкава латина. Чак имам осјећај да би дотле ишли да би једног од њемачких официра играо Јевреј.
Дакле, апсолутно ништа немам против ових група у серијама, док год стварно имају своју сврху, значи да није наметнуто да у серији МОРА да буде тај и тај. Али ако се данас прави серија опуштеног карактера, лупам, направи се серија неко откачено друштво са колеџа, њих 6 у друштву, сваки од њих би био припадник друге етничке скупине. Гарантујем. А ту се већ губи умјетничка слобода, и лобији директно утичу на умјетност.

Isto tako ne znači da je ideja loša. Po automatizmu zauzimaš negativan stav prema stvarima lobija.. Za serije se slažemo. A ono je bila rasprava u kojoj popuštanje nije moglo da se odradi :)..

А ту се већ губи умјетничка слобода, и лобији директно утичу на умјетност.

Odlično

Ckama lama, gresis prilicno. Prosecna zurka u Americi zaista ima i homoseksualaca i Afroamerikanaca. Verovao ili ne. I veoma je raznoliko drustvo. Zivim u Kanadi i na zurkama na kojima sam bila je mozda 20-30% strejt belih Kanadjana. Pa ti vidi...

То јесте врста утицаја на друштво, али ја то подржавам, треба утувити просечном човеку у главу да има гејева око нас и да има и нормалних и симпатичних геј ликова. Против параде су се сви бунили јер је скупа, е ово није скупо, не видим шта смета...
Не треба наравно у сваку да се метну, али ове популарне и забавне серије ако иамју гејеве и црнце, ту не видим ништа лоше. Напротив

Немам шта да видим, надам се да се нешто слично неће десити код нас, не у скорој будућности, већ никад.
А исто тако знам да форсирање гејева, црнаца, азијата, и осталих у серијама и филмовима није случајност и осликавање стварне ситуације у Америци, Канади или било гдје.

Ја не знам да ли је осликавање стварности у тој мери или није а ако немаш шта да видиш и против тога си без неког разлога.. па не знам шта рећи. А ја видим добар разлог ЗА то метање у серије и филмове.
Па хвала qрцу па не одлучује већина о свему, јер просечан човек није претерано интелигентан нити може неке ствари разумети. Зато треба да постоји паметна мањина која ће им мазати очи, терати по своме и приповедати о демоктратији. :)
А и где је право мањине онда, ако ти не подржаваш параду, не подржаваш ово, не подржаваш њихово појављивање, па како онда објаснити неке ствари људима? Па бар 50 посто Србије мисле да су гејеви болесници који упражњавају неке недозвољене радње и које треба смакнути са кугле земаљске и слично..

vrlo vrlo vrlo vrlo jak.

Sta je to gej lobi?Neki hodnik gde se skupljaju gejevi?

ja mislim da je samo u ovoj Srbiji tolika dreka oko pedera. Ok, prihvatam različitost, ali ovi naši su pederi, ne homoseksualci.

ти лепи прихваташ али већина серебије не прихвата него само сере нешто. :) и није само код нас оволика дрека, тренутно јесте зато што су остале државе мало раније прошле кроз тај период или тек треба да прођу, зависи о којим државама причамо. Друго наши су били културни максимално, нити су скакали у розе гаћама нити правили карневал, тако да не видим зашто су баш наши педерчине.

Gej lobi je jak samo zato sto ovi drugi nemaju anti-gej lobi, nece bre ljudi da se zamlacuju i bave kojekakvim glupostima, ali kad bi postojao anti-gej lobi tek onda bi se videlo ko je jak.

нико не каже да су они јачи, само да се на разноразне начине боре за права, и ја мислим да је овај начин можда бољи од парада-начина..

Како мени ове теме дижу притисак. Ма нек' се јебе ко с ким 'оће, боле ме курац. Нећу да се замлаћујем више, ал' да им је јак лоби, јак је. И зато се ја нервирам.
Елем, само се надам да једног дана нећу дочекати журку ђе ће од 10 људи бити 2-3 СрбоГорца (зависи ђе живите) и то стрејт, а остало да бидну неки гаравани, жутаћи и притом геј, што вели злочеста. Ејјј бре, па ни овако женки нема, ђе још то да нам се деси?!

džimi jeste gej, i svi admini su gejevi, uključujući mene, ja sam gej, mi smo gejevi... majke mi moje