Prijava

Već duže vrijeme pokušavam kupovati isključivo srpske proizvode. Dobro ne uzimam patike i takve stvari za koje nemamo adekvatnu zamjenu, ali jebemmuoca neću dati uzimati slovenačku pavlaku. Ali mi Srbi smo govna, reći će neko. Zašto pomagati nekim našim kretenima da imaju još više para? Sad bi ja trebo imat odgovor al ga nemam. Valjda više para ostaje u državi ako im se baš ne svidi na kipru. Otkud znam, al biće da valja. Dakle kupujte domaće, ali ne pejčić trejd cipele otpašće vam boja sa njih kad lupite nedje da otresete snjeg. Ovo je samo uvod. Ideja brilijantna mi je sinula tako da je sve ovo dosad napisano nevažmo. Slušajte pomno i pažljivo. Ne znam koliko vas je čulo za googl ad sens oglase. To su oglasi koji se pojavljuju po sajtovima i većini sajtova je to najveći i jedini prihod. Gool šalje oglase na sajtove i daje vlasniku sajta dio para od svakog klika na te oglase (klik vrijedi otprilike od 0,05 do 2 dolara, vrijednost zavisi od masu faktora da ne dužim). Moja ideja je da svi srbi na netu koji provode sate i sate kliknu na te reklame na srpskim sajtovima (nije dozvoljeno stalno na isti sajt klikat). Recimo da dnevno 300000 srba napravi 10 klikova (5 min posla) i da klik vrijedi 0,3 dolara to bi značilo da je srbija za dan postala bogatija za 300000 dolara. Da se zna nemam svoj sajt imam neki raspali blog ali bez tih ad sens oglasa.

Говна, него шта.

i ja uvek kupujem domaće proizvode, iz više razloga a osnovni je da mislim da smo najkvalitetniji u okruženju. to što kažeš da puniš džepove nekim našim kretenima, tu se ne bih složila. razmisli koliko se porodica izdržava od nekog brenda? jebeš glavonje, oni iovako i onako imaju keša.i da im stane proizvodnja ne bi propali ali bi zaposlenom to već bio problem

Samo domaće ninč strano,i imamo najbolje prehrambene proizvode, ako je hrvatsko nikad ništa da je neznamnakakvom sniženju.
Bosansko kupujem ako naleti šta dobro jer je smatram domaćom;)
Kad vidim kretena da kupuje Bravo sok ili neko drugo strano govno duplo skuplje od naših domaćih koje je izmislio svet za ta sranja dođe mi da mu priđem i kažem Jedi govna jebem ti mater snobovsku.

U potpunosti se slažem....to mi je došlo iz dupeta u glavu, nažalost, tek pre nekoliko godina...jednostavno sam shvatila da je, naprimer, Ten San sapun kvalitetniji neuporedivo od nekog tamo Palmolive-a i da je Milka koju mi dobijamo najobičnija zašećerena surutka u poređenju sa Najlepšim željama.....dakle kupujmo domaće.

Ja kupim domaće ako je kvalitetnije. A većina prehrambenih proizvoda i sredstava za higijenu jeste. Recimo čokolada, vino (Francuzi i Talijani nam uvaljuju škart), sok, čokoladno mleko, jogurti... konzerva tunjevine je recimo istog kvaliteta ali je domaća duplo jeftinija. A šamponu od breze ili koprive isto ništa ne fali. :)

To ustvari nije nikakva nacionalna svest nego čista računica. :)

covek je posle prve recenice izneo svoju ideju....za koju bi zeleo da cuje vase misljenje

Od Head and Shouldersa rastu brkovi, i svi ti šamponi za volumen;)
pa ti onda zbog malja uvaljuju proizvode za skidanje malja i tako ukrug.
Neka poznanica iz Austrije kaže da su ih zvali u vrtiće da ih obaveste da više deci ne daju Kinder čokolade, kao imaju previše emulgatora i pojačivača ukusa neki kurac s kancerom jebem li ga.

Само дрвите патку и даље, а курац би Вики Миљковић изградила каријеру да је отпевала песму " БИП-ов егзотик, Дрина без филтера, Поника бицикла, фолкотека, хармоника, Моравац". Сви и даље знамо да су "Кока Кола, Марлборо, Сузуки уствари синоними за живот, и нису само обична реклама.

Meni je licno vrlo glupa ova inicijativa u trenutnim uslovima Miskovicevih monopola i kartela. Naravno da kupujem domace ako je kvalitetnije i jeftinije, ali ne verujem da neko koristi domacu pastu za zube npr?

Malo ljudi zna da Miskovic ne samo sto drzi skoro sve lance samousluga, vec je takodje vlasnik iz senke brojnih firmi koje se bave prehrambenom industrijom. On natera vlasnika firme da mu firmu proda, milom ili silom.
Da biste uopste usli u Miskoviceve prodavnice, potpisete ugovor u kome u startu pristajete da na isplatu cekate 6 meseci. Znaci u startu kreditirate Miskovica barem 6 meseci. Nakon toga, cak i ukoliko kasni 2 godine, ne mozete da ga tuzite, jer ce vas izbaciti iz svojih radnji, i onda gubite plasman za svoju robu. Tako da, umesto da razvijate svoju firmu, vi grcate u dugovima i kreditima, imate nenaplacene milione, ali zavisite od Miskoviceve milosti. I tako je Srbija zapravo de facto Miskoviceva zrtva kojoj sisa krv i ne da joj da napreduje niti jedan milimetar.

I onda cujem ovu pricu, kupujmo domace? Kome to pomaze u ovim uslovima, iskljucivo tom gadnom Mr.Burnsu.

Ja ne kupujem domaće, meni je domaće ono što sam ja zasadio i ubrao u bašti, ostalo je kupovno, znači ja kupujem kupovno.

Pa domaća rakija, od alkohola samo pivo kupujem :D

I koje pivo kupuješ?
Rodoljublje je kad kupuješ domaće a znaš da će da te boli glava od njega sutradan;)

Pa kad sam u Bosni, kupujem Nektar, a u Srbiji kupujem Jelen.
Mene rijetko kada boli glava od piva, jel to znači da sam ja rijetko kada rodoljub?

EDIT:
Jeste, prije 3 godine je bilo vrh Nektar pivo i onda su nešto ugovnali. Ja se nadam da će ga popraviti opet.

Ne, nego moraš biti uporniji;)
Jeste nekad Nektar bio bruka dobro pivo, nema govora.
Kanda se malo iskvario sada?

Ja kupujem ono šta mi se kupuje. Zabole me (uvo?) da li je domaće ili strano.

E, da. Ako Hrvat iz Srbije kupuje hrvatsko a Srbin iz Bosne srpsko da li oni npr.kupuju strano ili domaće?

To su ti polaznici Partijske škole u Kumrovcu, draga moja auroro, ili njhova djeca. Izgubljeni u vremenu i prostoru.

Da. I Tuđman je bio partizan. I Partizan. Jebiga oni se množe a mi udaramo po bratstvu i nejedinstvu i dalje. Šta ćeš, sudbina je kleta tako htela.