Prijava

Već je bila tema Jelen vs. Lav, ali bi ja tu pivopijsku raspravu uopštio, pa me zato interesuju vaši odgovori na dva pitanja:

1. Koje je najbolje pivo koje ste ikada pili - dakle vama lično, koje vam se najviše svidjelo?
2. Koje pivo smatrate objektivno najboljim na svijetu?

Što se mene tiče, meni je najbolje sjeo neki točeni Amstel jednom kad sam bio na ekskurziji u Italiji, gradić Lido di Iesolo. Inače standardni Amstel sam pio i ovdje, kao i točeni i nikad mi nije bio ni blizu kao to pivo tad na ekskurziji, tako da već počinjem da sumnjam da li je to uopšte bio Amstel, ili možda ovaj naš "Amstel" ne valja kurcu.

Tad sam popio samo malo točeno i grdno se pokajao. Idući dan sam naravno naručio veliko, ne sjećam se da li je opet bio Amstel, ali znam da mi nije bio tako dobar.

Od ovih čuvenih, fenserajskih piva, probao sam jednom u Irish Pub-u u Beogradu Guinness tamni, i očekivao sam da će biti ne-znam-ti-ni-ja-šta, no međutim, nije mi se nešto posebno svidio.

Inače ja po kafanama, a i kod kuće standardno pijem banjalučki Nektar na koji sam navikao i koji mi vrlo dobro sjeda. Meni je on lično najbolji od domaćih piva. Bolji mi je i od Jelena i od Lava. Nikšićko nisam puno puta pio, ali, ako me sjećanje ne vara, dosta je dobro.

Od stranih, Tuborg mi je odličan, ali malo preblag. Heineken dobar, ali ne toliko dobar koliko bi se očekivalo na osnovu zvučnosti brenda. Beck's sam tek nedavno probao, nije loš uopšte. Amstel, kao što rekoh nije mi ništa posebno. Doduše odavno ga nisam ni pio tako da sam možda malo i ja pobrkao neke stvari u memoriji. Znam da sam ga jednom pio iz limenke i bio je katastrofa. Mislim da je to zbog limenke. Najbolje je pivo iz stakla, ili točeno. Jebeš limenke i plastiku.

Na ovo drugo pitanje, o objektivno najboljem pivu na svijetu, ne znam odgovor. Vjerovatno se radi o nekom ekskluzivnom ultra skupom izdanju koje košta, Bog te pita koliko. Od ovih poznatijih ostaje mi da probam Carlsberg, Stella Artois, i naravno još mnoga nacionalna piva. Čuo sam da su Česi i Njemci tu odlični. Takođe bi volio probati i svijetli Guinness, valjda je bolji od onog tamnog.

Eh da, mogao bi dodati i vječna pitanja:

3. Točeno vs. flaširano (mislim na staklenu flašu)

4. Malo vs. veliko

Meni su iskreno sve varijante dobre, ali mi je veliko uvijek nekako draže ;)

1. Nikšićko tamno
2. Ne mogu da sudim. Još ima materijala za obrađivanje.
3. Točeno
4. Veliko

1.Po meni najbolje pivo koje sam probao je Bavaria...Iako sam pio mnogo,mnogo vrsta,sa razlicitih kontinenata,Bavaria mi je ubedljivo najbolje,najvise mi prija.
2.Samim tim,to mi je i najbolje pivo,mada su ceski Budweiser i Miller's draught u njenom rangu...
3.Toceno
4.0,33

Nekidan sam pio neko cesko, ne mogu trenutno da se sjetim imena... Pravo dobro bilo. Kad se sjetim imena pucam EDIT.
Od domacih se potpuno slazem za nektar. Preferiram toceno, jer je dosta pitkije.
Stela, Tuborg, Hajneken - sve su mi to standardna, nista posebno, piva. Stvar je u nijansama.
U duelu Lava i Jelena, prednost dajem Lavu. Ima jaci okus, ne volim "tanka" piva.

Najbolje pivo koje sam do sada pio je onaj zlatni Tuborg, ili kako se vec zove (ovaj zeleni mi nije kao onaj). To pivo mi bas lezi, samo sto ga nema sada kod nas, samo ovaj green mutavi.
Najbolje toceno pivo sto sam pio je Nektar, pio sam Tuborg, Lav, Jelen, Stella Rosa, Heineken ali nijedno nije kao Nekar. Flasirani Nektar nije nesto dobar zadnjih godina ali toceni otkida.
Uvijek sam za toceno pivo prije nego flasirano. Vecinom pijem malo, laganije pijem pivo pa onda ako uzmem veliko izlapi.

Hahah, ja ću - prvo, pa muško! :)
Od domaćih - Nikšićko, jedino koje valja, mada, može i Lav da prođe kad nema Nikšićkog. Jelen ne volim. Generalno, volim gorka piva, slatkasta jok, tako da sve ono što si pomenuo iz standardne grupe Beks-Hajniken-Tuborg ne dolazi u obzir, osim ako ne časti. :)
Stela mi je dobra, Bavaria mi je sranje kisela, Laško mi je odlično, Skopsko takođe. Amstel na točenje može da prođe, iz limenke mi ima ukus na bananu. :D
Hmmm, ne znam šta još, al' kad se setim, evo me!
E da, Zaječarsko pivo, zidarac izdanje mi je apsolutni favorit za domaće prostore (samo što ga ima samo u Zaječaru:)), po svim parametrima: gaziranost, gorčina, ukus ječma. Njam!:)

1. i 2. Corona extra... Kakav ukus... Kupio sam ga pre par godina sa željom da ga probam, i platio kao kad bih sad dao 200 din. Nisam se pokajao.
Nije 'zalud proglašeno više puta pivom godine.

3. Flaširano! Nekako mi ima verniji ukus pive. Točena su mi prilično ista, sva.

4. Malo je šmekersko, skroz. :)

Ноунејм точено пиво у Сент Андреи у Мађарској. Имало је непоновљиву пену а опуштало као млеко.

Majku mu, a bila sam prva. Pu!

Оригинални Амстел и Хајнекен.

Skoro sam bio u Češkoj, tamo je najbolji (ujedno i najzvučnije ime) Pilsner- Plzensko, zatim Staropramen, i Gambrinus. Tamni Guiness sam pio i nije nešto, k'o voda... Jelen i Nikšićko od naših. Točeno. Malo. Dobra su i bezalkoholna piva. Pio sam sad na Beer-u pivo (Black Turtle pub), sa ukusima voća, povrća, 300 čuda ali je bezveze nekako. Mada moj ex- profa 'emičar kaže da su sva piva u suštini ista- samo zvučniji naziv pravi razliku.

E, da, Staropramen, onako.. Bilo mi kao lepo prvi put, a prvi put sam pila iz limenke, ali iz staklenca mi je bilo bljutavo skroz, što jes' malo čudno..

Што ме мајко не потури, ђе Никшићко пиво цури?

Што ме мајко не потури, ђе Никшићко ЦРНО цури?
Mož' i ovako. ;)

Nekad sam voleo Stelu, dok mi nisu rekli da se to smatra za žensko pivo :) a i trebao sam znati, kao mineralna voda je. Najbolja piva su mi, redom, Korona, Staropramen i nemačka točena Paulaner i Augustiner...naša piva su ipak dosta ispod, mada cenim i Nikšićko i Lav, pogotovo kad finansije i nisu baš u najboljem stanju :)

Inače, točeno pivo je ubedljivo najbolje, osim ako nisu u pitanju neki mufljuzi pa se naprave pametni i razblaže ga

Čuo sam da je i Tuborg limun žensko pivo. :)

Uh, men' se taj Paulaner ič ne dopada!