Prijava

Kažem ja. Nema boljeg! :)

Našao sam Krugera u maloprodaji. Tamni ~52 dinara, crveni ~62 dinara.

citam komentare sa prethodne strane, i osim ovog remeovog mogu da vam kazem da pojma nemate. da bi procenili dal je neko pivo dobro ili ne, prvo morate da probate malo razlicita piva i razlicite ukuse.

ovi sto pisu hajnekene, bavarije (jbt. bavarija pivo, to sam pio na studentskim okupljanjima kad je cilj nasljemati se za male pare), jelene i ostale "popularne" lagere su teski

N O O B O V I
O
O
B
O
V
I

za pivo.

pivo je dobro ako je ukusno i kad nije mnogo 'ladno. aj zamislite da pijete pivo na sobnoj temperaturi - osecaj je bljak, zato sto niste pili dobro pivo.
ladno pivo je dobro pivo u 99% slucaja. manje vise sva. ali onaj koji proba tako neko ladno pivo, u trenutku kad bio zedan i opusten, negde na odmoru, pa mu leglo ko budali samar, i odmah progasi to pivo za najbolje na svetu je
N O O B
O
O
B

Generalno, ako vas zanima pivo pitajte mene.

Idite u kabinet, ima kafana u beogradu kod skupstine je negde, bio sam pre par nedelja. Dobra su im piva na tocenje, sami prave. Probao sam 3 vrste sa tocilice, i jedno je mnogo dobro, al ubi me sad pojma nemam koje je bilo... Neki blond mislim, crveno. I tamni nije bio los. Svetlo jedno sam uzeo, mislim da je pale ale, to je bilo lose, ne umeju da ga naprave ocigledno.

какав је ердингер?

не даје ми се 170 кинти ако је гоwно

и могу ли да сам направим своје пиво са неком простом апаратуром пошто имам јечма брдо?

dobar erdinger, klasicno nemacko weiss pivo. imas i neke kristale, oni su filtrirani, ok su, ali weiss bolji, po meni. ima i dunkel, to je manje vise isto, samo malo jaci ukus, gusce i tamnije.

mada, mislim da nece da ti se svidja ako samo pijes i postujes ladni pilsner i lager.

Treba ti kvalitetan hmelj. Bez hmelja, pivo će ti biti kurčina. I ako praviš pivo, treba da odstoji jedno mesec dana, pre nego što se konzumira. Elem, proces pravljenja piva nije lak. Imaš solidnu aparaturu za cirka 4000-5000. Baš smo hteli ortak i ja sada da se oprobamo u tome.

Erdinger ako piješ, kupi tamni, meni lično he daleko bolji od svetlog. Do pre par meseci bih ti rekao da je vrhunsko pivo, ali od tada do sada sam popio mnogo mnogo vrhunskih piva pa mi je samo dobar. U svakom slučaju daleko je bolji od svih domaćih komercijalnih piva. U svakom slučaju, ok je dati te pare za Erdingera.

Celte, javi se kad dođeš u Bg, idemo na pivo, lolo.

Uglavnom, sada sam totalno u režimu degustacije piva. Tako da ću osvežavati onu listu relativno redovno.

Evo sam probao nekakvo Leffe Blonde belgijsko pivo. Piše kao da je čuveno po kvalitetu i te munje. Ima ukus normalnog piva kad se pokvari. Znači fuj. Al moram da ga popijem da mi ne propadne eur i četeres kolko sam ga platio.

Ajd ovako:

DAB
1. Dark beer - Solidno pivo i ništa više od toga.
WELLS Bombardier
Dobro pivo, nema toliko jak i karakterističan ukus i miris, ali je jako pitko. Sve preporuke. Odlično i za one koji nisu pili veliki broj različitih piva, pa se nisu navikli na ukuse Pale Ale-ova i drugih piva.
Sierra Nevada
1. Torpedo Extra IPA - India pale ale - dobro pivo, ima blaži ukus i miris zove (potiče od hmelja), oseti se gorčina, ali je očigledno da Ameri gotive blaže ukuse. Ukus nije prejak, nije previše gorko, i ima prijatnu aromu. Verovatno i najbolje američko pivo. U suštini, prijatno iznenađenje u odnosu na druga američka.
Thornbridge brewery
1. Wild Raven black IPA - India Pale Ale - vrhunsko, vrhunsko, možda i najbolje koje sam pio, karakterističan miris zove (zbog hmelja - karakterističan je za Pale Ale-ove). Gorko. Ono što se meni svidelo je ukus koji ostavlja u ustima, i koji je baš postojan i lep, pritom lepo peni, i nekako kad sumiram sve, gaziranost, ukus, miris i sve ostalo, verovatno jedno od najboljih koja sam pio. Pritom je i veoma pitko. Svaka preporuka.

Savet: Ako hoćete da krenete da se zajebavate i probate različita piva, krenite sa pivima sa blažim ukusom, jer jebiga, skočiti sa lagera na jače ejlove je priličan zaokret i jako često niste naviknuti na arome, gorčinu i miris tih piva pa zbog toga i sam utisak koji steknete nije onaj pravi. Dakle postepeno, uostalom i ako sednete na mesto gde imate veliki izbor piva, velika je verovatnoća da će i konobar moći da vam pomogne u izboru.

EDIT:

Celt
da bi procenili dal je neko pivo dobro ili ne, prvo morate da probate malo razlicita piva i razlicite ukuse.

Upravo ovo.

Što više pijem kvalitetna piva, to manje vidim pivo kao piće za napijanje.

mene zanima gdje u BG-u mogu naći dobra tamna piva koja tipa ne možeš kupiti u marketu a da opet nisu tipa 500 dindži 0.33 i slično, znači koliko pabova, kafana i ostalih sranja ima ponudu svojih ili nekih jebenih uvoznih piva ( bez kornjače )

neko cesko/neko cesko

KBO, imaš u Miners pubu, to ti je u Rige od Fere. Sad, cene ti se kreću od 170 do 450 dinara. Mada za 300-350 možeš baš kvalitetna piva da popiješ. I Fazon uglavnom je većina 0.5l, konsultuj se sa njima, preporučiće ti oni nešto sigurno. Britanska su 400-450 din pola litra. Belgijska flaširana su uglavnom 0.33 flaše. A Nemci su svi pola litra i 300-350 dinara, pšenična piva. I svetla i tamna.
Ovaj Thornbridge wild raven black ipa ti je 440 kinti za pola litra, ali vredi svaku paru, na primer, englesko pivo.

Od domaćih pitaj šta ti preporuče od kabineta. Ima kabinet opasna piva. Mada nisam pio sva.

Znaš kada sam imao osjećaj da ćeš reći za Miners pub, prolazio sam zadnjih mjesec dana svaki dan pored i sve kontam da li vrijedi upasti ili ne ali moraću idući put da svratim možemo i zajedno na degustaciju ako bude prilike.

Može. Sva ova piva što sam pisao na poslednje dve strane sam pio tamo. Odomaćio sam se do jaja. Danas degustirali ortak i ja sa ovim što drži pub pivo koje on pravi gajbi. Mnogo je dobra atmosfera i ono kul su ljudi.

http://www.guysdrinkingbeer.com/wp-content/uploads/2011/06/GIVertical1.jpg

Наздрављамо мало Тома, Драгица, Ивица, екипа и ја. Хе, хе.