Prijava

Па онај мали га спичио праћком и пробуразио му око. Цар. Плакала сам и смејала се кад је то било :)
Иначе, немојте случајно да гледате филм. Ја сам га скинула и док га још нисам погледала, на јутјубу сам налетела на делове из филма. Очајно је дочарано, поквариће вам утисак. Доста лоша глума. И нећу да га погледам целог.

Ја гледала цео. Ако баш, баш не желите, не гледајте.

А има ли за Сунца филм?

Колико знам, нема још.

Је л то неки што снима књиге? Ако су књиге нисам глед'о.

Ne snima, sad sam pito Gugla.

Možda je neki pisac? u 3D.

Pre par dana sam pročitala obe, svaku za po dan. :)
Mnogo su mi se svidela poklapanja iz knjiga, verovatno će još jedna priča/knjiga da ide paralelno (ako već nije?). Meni se nije svideo Hasan... A Amira sam zgotivila bez razloga, nekako mi je realniji.
A nije samo kukavičluk u onoj sceni, meni se činilo da je veći deo čist egoizam, jer je samo želeo zmaja, bez obzira na cenu. Nemam knjigu pri ruci, pa ne mogu da proverim tačne rečenice. Ekstra mi je legla tema, još sam pod utiskom, nemam s kim da podelim. :D

jer je samo želeo zmaja, bez obzira na cenu.

Tu je već bitan motiv.

Moraš da shvatiš da je želeo zmaja jer je tako video jedini put ka očevoj ljubavi. Ne, ne ljubav. On je očevu ljubav uvek imao. Ka očevoj pažnji. To je prava reč.

Meni se Amir pomalo gad, zaista. A prilikom čitanja scene silovanja sedela sam u autobusu sa nekom starijom ženom, da ne kažem babetinom, i počela sam da plačem i ridam i cvilim i u jednom momentu sam videla da nema nikoga više oko mene, jer su ljudi prešli u drugi kraj busa.

Elem, Amirov otac, kakoseonozvaše, neverovatno razočarenje za mene. Zaista. Možda najveće razočarenje u poslednje dve godine.

ja citala obe knjige.
prilicno dobre ali se nisam rasplakala. to je zato sto sam osecajna kao ves masina. a stil pisanja nije moj fazon.
Da ne bude trol. treba ih procitati

stil pisanja nije moj fazon.

Ne voliš realizam?:)

ne to. Nego se smorim u moru kratih recenica u kojima pokusava pisac da natrpa sve zivo.

"Lovac na zmajeve": nešta novo. Premalo znamo o Avganistanu i inače tom srednjem istoku (?), običajima i kulturi tih naroda, a naročito stradanje tokom ratnih dešavanja evo zadnjih tridesetak godina. Gotovo dokumentarno. Čitao sam u "jednom dahu".
"Hiljadu čudesnih sunaca": uz veliki napor sam pročitao ovu knjigu. Nije to ono što sam očekivao nakon "Lovca na zmajeve". I pisac se totalno predao američkom (komercijalnom) pogledu na svijet, što me je razočaralo.
Sve u svemu, nije mi žao vremena koje sam "utrošio".