Prijava

Svetska “sila br. 1” je doživela neviđeno poniženje krađom i objavljivanjem 250.000 stranica dokumenata iz arhive ministarstva inostranih poslova. Radi se o materijalu koji će se analizirati i parcijalno objavljivati u narednim decenijama, a koji je prepun dokaza o mutnim radnjama američkog političkog establišmenta.
Ovakvo masivno “curenje” podataka nije zabeleženo u istoriji bilo koje zemlje, što samo govori o izuzetnosti ovog događaja i strahovitom popuštanju kontrolnih mehanizama u USA. Analitičari kažu da su kontrolni mehanizmi u ovoj državi odavno popustili i da se nalaze pred slomom i da je ovo samo vrh ledenog brega onoga što se već dogodilo i onoga što će se tek dogoditi.
Ko stoji iza čoveka po imenu Julian Paul Assange i njegovog sajta (wikileaks) za sada se samo nagađa. Pretpostavke se kreću od toga da je on Robin Hud u telu Džejmsa Binda 21. veka pa do rusko-kineskog plaćenika. U svakom slučaju radi se o jednom veoma zanimljivom liku i svakako heroju 21. veka.

Julian Paul Assange
http://img59.imageshack.us/img59/2259/julianpaulassangefounde.jpg

Bojim se samo da sve ovo nije ponovo neka izrežirana nameštaljka sa ovim Asanžom?A? Može biti?

Kakva namestaljka Culle.haha?

Bojim se samo da sve ovo nije ponovo neka izrežirana nameštaljka sa ovim Asanžom?A? Može biti?

Nije cule nije, eno je Hilari se na sat vremena izvinjava diplomatama sirom sveta. A poslednja vest je da su za Asanzom raspisali poternicu.

Sad pročitah. Pa čudi me jednostavno da je toliko poverljivih informacija moglo da procuri. Pa sam čak i pomislio da su namerno pustili možda čak i lažne informacije sa nekim cilje. Ne znam s' kojim, Ameri su to.
Jako bih voleo da ako je istina sve to što plasira Asanž da se konačno sazna istina.
Dosta me je iznenadila informacija o Dodiku, da je hteo da prizna Kosmet ako se o tome donese rezolucija u UN. Ako je istina, onda se ni Dodik ne predstavlja onakvim kakav je. Možda se konačno otkriju neka prava lica, a možda i ne....

A zašto je neko izdajnik i neprijatelj Srbije ako prizna(ili ne prizna) Kosovo? Šta to konkretno menja?

250.000 stranica je oman materijal, ko zna sta sve tu ima. Iznenadjenja ce tek biti. A Klintonovima ne treba trositi reci. Njima je mesto u Hagu.

A zašto je neko izdajnik i neprijatelj Srbije ako prizna(ili ne prizna) Kosovo? Šta to konkretno menja?

Gde sam ja pomenuo izadajnike?
Samo kažem da bi me izenadilo jer se čovek predstavlja u potpuno drugom svetlu. To je sve. To, ko je izdajnik, je za neku drugu temu.

Nije cule nije, eno je Hilari se na sat vremena izvinjava diplomatama sirom sveta. A poslednja vest je da su za Asanzom raspisali poternicu.

i to crvenu potjernicu :)

Мени се чини да ће се само потврдити оно о чему су неки раније већ причали, али су људи одбијали да верују у то. Сад ће се уверити, биће мало згрожени, после пар недеља ће заборавити на све и вратити се својим хобијима. Биће десензитизовани на овакво понашање и још мање ће обраћати пажњу на такве ствари у будућности. Јуче сам гледао на ТВу неког нашег шабана који ради на ББЦу како даје изјаву поводом реаговања на документ у којем принц Ендрју прича о подмићивању киргистанских власти (и одваљује масне досетке на рачун Француза, и још свашта), и реакција је отприлике "па да, ми смо то мање-више знали и раније, ништа страшно, баш је луцкасто".
Свашта може да се протури међу тим документима, а не знам како да будем сигуран да ли је све то истина. Ово јесте жешћи потрес, и тек ће се видети о чему се у ствари ради. А можда уопште и неће. Једно је сигурно: теоретичари завере, међу њима и овај Алекс Џоунс, сигурно свршавају у гаће непрестано последњих пар дана.
Него, овај Џулиан стварно има мало манијачки поглед. Не би ме чудило да стварно има нечег у оним оптужницама :)

Asanza nikada nece uhvatiti. Zastitice ga mnogoe drzave sveta kojima je preko kurca amercko izdrkavanje, maltretiranje i pljackanje. Sjebase bre planetu celu zbog svoje sebicnosti.

Kako god, moram odati priznanje liku, ima kohones grande, mudonja je, al baš.

I ovde se šljamovi naređali da ga napljuju, što mi dovoljno govori: http://www.blic.rs/Vesti/Svet/220830/Afera-Vikiliks-Savetnik-kanadskog-premijera-pozvao-na-ubistvo-Asanza

Inače, slažem se s GM-om, sve se to brzo zataška i zaboravi, moderno čovečanstvo je gomila zombija..

GM, nije to bas tako naivna stvar. Oni sto kazu "to smo uglavnom znali" i "ovo ce posluziti teoreticarima zavere" samo pokusavaju da amortizuju ovu katastrofu amerikanaca. Mozes li da pretpostavis sta sve moze da se nadje u 250.000 strana dokumenata MIP-a.

Ovako nesto nama nikad ne bi moglo da se desi. Ko bi mogao da ukrade toliko papira iz MIP-a, morao bi sleper da angazuje. Cuo sam da je Asanz dobio sveo ovo na fles memoriji.

Чекајте да видимо шта викиликс документи кажу о 11. септембру, ако ће их бити уопште. ;)

Не кажем ја да је све то теорија завере, већ да ће сада ти ликови прегорети од активности. А мислим да је најбољи начин да сакријеш неку истину, да пустиш неку параноичну будалу да од ње направи неку "теорију завере". Најлакше ћеш дискредитовати целу причу. Не журите са закључцима, ко зна о чему се у ствари ради.

Ovako nesto nama nikad ne bi moglo da se desi. Ko bi mogao da ukrade toliko papira iz MIP-a, morao bi sleper da angazuje. Cuo sam da je Asanz dobio sveo ovo na fles memoriji.

Не верујем да је сво ово украдено на папиру. Лик је био хакер. И то један од истакнутијих.